Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"osome" and "freacking good"

Model całkiem fajny, ale te okopcenia takie sztuczne

Napisano

Pozytywny

Jedyne na co zwróciłem uwagę to bomby, powinny być matowe i ze statecznikiem pionowym (końcówką) coś chyba nie tak poszło

Napisano
Pozytywny

Jedyne na co zwróciłem uwagę to bomby, powinny być matowe i ze statecznikiem pionowym (końcówką) coś chyba nie tak poszło

No fakt dopiero teraz zauważyłem, że nie pociągnąłem brzegu góry końcówki statecznika czarnym Chyba to o to chodzi

Da się to poprawić

Napisano

Model mi się podoba - właściwa tematyka i dobre wykonanie. Nie leży mi tylko ta żółć sygnałowa w miejscu Zinc Chromate...

Domyślam się Hubert, że masz na myśli wnęki podwozia . Wg instrukcji to powinien być kolor Zinc Chrome Yellow FS 33481. Sprawdzałem ten kolor w sklepie Martola i tak bardzo nie odbiega od Pactry A8, którą malowałem.

W sumie tego dokładnie nie sprawdzałem jaki kolor powinny mieć wnęki, ale zdałem się tu na instrukcję bo możliwe jest, że samoloty mogły być indywidualnie przemalowywane przez mechaników

Napisano

Bardzo ładny i starannie wykonany, aż chce się na niego patrzeć. Mi z kolei bardzo podobają się te okopcenia, jak dla mnie wyglądają całkiem naturalnie.

Pozdrawiam!

Napisano
Wg instrukcji to powinien być kolor Zinc Chrome Yellow FS 33481. Sprawdzałem ten kolor w sklepie Martola i tak bardzo nie odbiega od Pactry A8, którą malowałem.

To albo zdjęcia przekłamują, albo któryś z nas ma coś nie tak ze wzrokiem

W sumie tego dokładnie nie sprawdzałem jaki kolor powinny mieć wnęki, ale zdałem się tu na instrukcję bo możliwe jest, że samoloty mogły być indywidualnie przemalowywane przez mechaników

Na wielu samolotach w Korei wnęki były malowane w rózny sposób (naturalny kolor metalu, IG czy ZCY). Spotkałem się ze zdjęciami F-51, F-86 i F-80 we wszystkich tych opcjach. Co do F-84 to jak na razie wiem o IG i ZCY.

Ale i tak fajnie widzieć na forum kolejnego uczestnika "Zapomnianej Wojny" zrobionego w dobrym stylu