Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2011 zachowałem się troszke jak amator nie stosując podkładu na kadłubie a zmatowiłem papierem ściernym powierzchnie i naniosłem 2x warstwy głównych kolorówNic się nie przejmuj - każdy z nas był w tym miejscu, w którym jesteś teraz. Więc głowa do góry i pociskaj zgodnie z sugestiami kolegów i pracuj, pracuj, pracuj podnosząc sobie poprzeczkę coraz wyżej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 danielos fajnie, że chcesz poprawiać pokład. Powodzenia i trzymamy kciuki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Witam Pobawiłem się troszkę w relingi i chyba jest dobrze jak na razie, prace troche zwolniły ale jadę dalej Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 danielos, ładnie, prosto, schludnie Tyle, że to dopiero początek ... PS - jak przytwierdzisz relingi, to jak poprawisz pokład ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Prawdopodobnie poprawie akrylami jeśli chodzi o brudzenie pokładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Prawdopodobnie poprawie akrylami jeśli chodzi o brudzenie pokładu Ja bym mimo wszystko najpierw poprawił, potem przykleił relingi. Z relingami się nie spieszy, a tak będzie ryzyko, że trącisz i wszystko będzie do poprawy (nie mówiąc o śladach CA) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2011 danielos - posłuchaj Wallace'a - dobrze radzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2011 Witam wszystkich ;) Na chwilę obecną mam problemy z aparatem ale postaram się wrzucić na dniach fotki z budowy (zamontowane boczne działa + relingi + tylna sekcja nadbudówki). Odnośnie następnego modelu na 90% chcę zrobić Admiral Hippera z trumpka 1:350 lub kupić Prinz Eugena i przerobić go na lotniskowiec Seydlitz co o tym sądzicie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Dawno Ciebie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Na chwilę obecną mam problemy z aparatem ale postaram się wrzucić na dniach fotki z budowy (zamontowane boczne działa + relingi + tylna sekcja nadbudówki). Zatem czekamy Udało Ci się coś poprawić, czy po prostu poszedłeś do przodu ... Odnośnie następnego modelu na 90% chcę zrobić Admiral Hippera z trumpka 1:350 lub kupić Prinz Eugena i przerobić go na lotniskowiec Seydlitz co o tym sądzicie ?[/quote Myślał kogut o niedzieli... (najpierw dokończ co zacząłeś ).Ale jeśli już dywagujemy, to zdecydowanie podoba mi się temat przebudowy krążownika na lotniskowiec (dokończyłbyś to, co niemiaszkom się nie udało). ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Troszkę poprawiłem KGV i oczywiście postępy już poszły mocno do przodu a co do seylditza czytałem że kadłub miał 217 metrów czyli tyle samo co prinz eugena, natomiast admiral hipper 206m. Prinz w sklepach jest prawie nie dostępny więc tu mam dylemat czy kupić admiral hippera któy ma bardziej prosty dziób i jest ciut krótszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 danielos, mam wrażenie że myślami jesteś już przy innym modelu, a to niestety nie wróży nic dobrego w kontekście obecnego warsztatu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Witam Mam 1 pytanie acz istotne, czy zobaczymy jeszcze co dalej z Królem czy nie!??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2011 Witam Mam 1 pytanie acz istotne, czy zobaczymy jeszcze co dalej z Królem czy nie!??? Pozdrawiam Oczywiście że tak fotki będą w poniedziałek na 99%, prawde mówiąc już mało zostało do końca od razu po skończeniu kgv otwieram temat z Seydlitzem (admiral hipper z trumpetera 1:350 jest już w drodze do mnie ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 Witam Wszystkich Tak jak obiecywałem zaległe fotki króla Do końca zostało już nie wiele : maszty, część nadbudówek, dalocelwników itp Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Ja rozumiem, że burty okrętu mogą być "styrane" ale od czego miałyby być "styrane" wieże artyleryjskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2011 Co do obić na wieżach była to taka moja mała wizja obtarć po rykoszetach pocisków, działaniu czynników atmosferycznych itp nawet na zdjęciach widać że większość okrętów Royal Navy była po prostu zapuszczona od niszczycieli zaczynając na hoodzie kończąc a tak apropo dzis listonosz przyniósł mi bazę pod Seydlitza Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Witam No proszę KGV jeszcze w obróbce a już Admirał na horyzoncie A tak swoją drogą nie ma to jak niemiecka stylistyka okrętów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 A tak swoją drogą nie ma to jak niemiecka stylistyka okrętów... Tak dokładnie taka jak w niemieckiej motoryzacji , nudna aż do przesady Wybaczcie nie mogłem się oprzeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 a tak apropo dzis listonosz przyniósł mi bazę pod Seydlitza - na pewno chcesz "niszczyc" ten fajniusi krazownik ? Ciekaw jestem jak wyjdzie ta konwersja z "k" na "L" Tymbardziej,ze jak pamietam kadłub Sejdlitza liczył ok 200 metrow ,a jako lotniskowca grubo ponad ...a Hipper i Blucher były nie co mniejsze od pozostałych. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 a tak apropo dzis listonosz przyniósł mi bazę pod Seydlitza - na pewno chcesz "niszczyc" ten fajniusi krazownik ? Ciekaw jestem jak wyjdzie ta konwersja z "k" na "L" Tymbardziej,ze jak pamietam kadłub Sejdlitza liczył ok 200 metrow ,a jako lotniskowca grubo ponad ...a Hipper i Blucher były nie co mniejsze od pozostałych. powodzenia. hehe mam nadzieje że wyjdzie mi ta konwersja jak należy, nadbudówki, pokład startowy, ju 87, ściany boczne będę "strugał" z polistyrenu o grubości 1mm oraz 0,5mm, z hippera przełoże 5 armat przeciwlotniczych, karabiny, komin, i te 2 "kule" które widać przy kominie bismarcka nie wiem co to było Co do okrętów blucher i hipper miały po 206m natomiast prinz był wersją powiększoną i był dłuższy o 6m co do Seydlitza w necie można spotkac informacje o długośći 212 jak i 206 więc postanowiłem zbudować go na bazie hippera ze względu na niedostępność w polsce Prinz Eugena Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 i te 2 "kule" które widać przy kominie bismarcka - reflektory sa w srodku ,nie pamietam czy na tym forum było fajne zdjecie tych "kul"... co do wymiarow kadłuba, to moze ktos ma monografie tych okretow i dokładnie napisze ktory jak miał ,bo jak sie nie myle ,to kazdy miał inaczej .... ...tak,Seydlitz jako lotniskowiec miał miec 212... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 danielos - miło, że myślisz nad nowym projektem, szkoda tylko że kosztem tak ładnego okrętu, jakim jest KGV: - widać, że nie zaprzyjaźniłeś się ze szpachlą i niestety momentami to wychodzi: szczególnie, jeśli chodzi o pokład (przy łączeniu z burtami) i miejscami nadbudówkę; - malowanie też wymaga ćwiczeń (i nie mówię tu o brudzingu - to osobna kwestia) - dużo "ciap", szczególnie na kadłubie - nie wygląda to zachęcająco; ... Jak pisałem wyżej, wielka szkoda że postawiłeś już na tym modelu krzyżyk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 danielos - miło, że myślisz nad nowym projektem, szkoda tylko że kosztem tak ładnego okrętu, jakim jest KGV:- widać, że nie zaprzyjaźniłeś się ze szpachlą i niestety momentami to wychodzi: szczególnie, jeśli chodzi o pokład (przy łączeniu z burtami) i miejscami nadbudówkę; - malowanie też wymaga ćwiczeń (i nie mówię tu o brudzingu - to osobna kwestia) - dużo "ciap", szczególnie na kadłubie - nie wygląda to zachęcająco; ... Jak pisałem wyżej, wielka szkoda że postawiłeś już na tym modelu krzyżyk ... W sumie faktycznie chwilowo rozkojarzył mnie Seydlitz, ale póki co staram się dokończyć kgv jak najlepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Witam Oj admirał Tovey nie był by zadowolony... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi