Krzychu126 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Eeee... Mnie przytkało... Jestem pod wrażeniem, bardzo mi się podoba, paka samochodu jak i przyczepy wygląda super Czekam z niecierpliwością na kabinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Szybko to ci idzie . Przyczepka super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Eeee... Mnie przytkało... Jestem pod wrażeniem, bardzo mi się podoba, paka samochodu jak i przyczepy wygląda super Czekam z niecierpliwością na kabinę Dzięki Ta kabina to nie takie proste, to nie współczesne ciężarówki. Muszę ułożyć jakąś listę montażu. Muszę złożyć wszystko przed malowaniem bo niechcę kleić pomalowanych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Szybko to ci idzie . Przyczepka super wygląda Dzięki. Po tym upadku to cud że dało się ją reanimować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Cześć! Wygląda bardzo dobrze. Ja bym jeszcze zalecał ciemny wash, żeby lepiej zaznaczyć szczeliny pomiędzy deskami. Poza tym bardzo ładnie zrobione, czekam na kabinę - życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Ruszyłem dziś z kabiną: Poprawki już zrobione, lekkie przyprószenia czerwonym lakierem poprawione na właściwy kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Piękny lakierunek. Mimo, że na jednej fotce widać lekką skórke, to i tak lepiej bym nie pomalował. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Cześć! Wygląda na to, że Mark666 na kolejnych modelach ćwiczy malowanie na czerwono Praktycznie doszedł już do perfekcji! Tak trzymać, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Cześć!Wygląda na to, że Mark666 na kolejnych modelach ćwiczy malowanie na czerwono Praktycznie doszedł już do perfekcji! Tak trzymać, pozdrawiam Paweł Teraz ćwiczy a zaraz będzie zbierał na dużo spyów i będzie czerwony neoś. Wtedy można mu nawet przykleić naklejki straż i koguty na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Zacny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Wielkie dzięki za miłe komentarze. Jeszcze to nie jest to czego bym chciał ale myślę że z modelu na model będzie lepiej. Ja dopiero " raczkuję" w sprayach. Następny miał być MB Atego z zabudową TLF 16/25 ale zrobimy przerwę z tą czerwienią Neoplan na bank nie będzie czerwony he he , mogę powiedzieć że kolorem bazowym będzie ciemno-niebieski ( ale taki strażacki Neo to niezły pomysł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Jestem pod wrażeniem, mi się podoba Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 No no coraz lepiej wygląda ale dość słodzenia, na lakierze widać skórkę pomarańczy - przydała by się polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 No no coraz lepiej wygląda ale dość słodzenia, na lakierze widać skórkę pomarańczy - przydała by się polerka Dzięki Andrzeju. Fakt, gdzieś tam ona się pojawia. Ale po prostu boję się polerować bo ten model ma tak cienkie powierzchnie styku poszczególnych części że przy jakimś nacisku znowu mi popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 Ozdobne listwy, ramki szyb już pociągnięte metalizerem Malutka przymiarka Szyby na swoim miejscu Jednak to co wydarzyło się podczas montażu wewnętrznych części drzwi zupełnie mnie załamało. Odeszła cała przednia ściana. Przy okazji lewa przednia szyba też uległa poważnej awarii. Wszelkie naprawy karoserii, lakieru nie dały już poprzedniego stanu. Warsztat będzie nadal, galeria też ale model nie nadaje się już na jakikolwiek konkurs. Ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Przy okazji lewa przednia szyba też uległa poważnej awarii. Wszelkie naprawy karoserii, lakieru nie dały już poprzedniego stanu. Z tego co widać szyby są całkiem płaskie więc można je łatwo dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Współczuję! Czasem bywa naprawdę wrednie. Czy mógłbym mimo wszystko poprosić o zdjęcia? Może razem z kolegami coś wymyślimy... Albo chociaż będzie przestroga na przyszłość, albo jakieś wnioski. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 Współczuję! Czasem bywa naprawdę wrednie. Czy mógłbym mimo wszystko poprosić o zdjęcia? Może razem z kolegami coś wymyślimy... Albo chociaż będzie przestroga na przyszłość, albo jakieś wnioski. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Paweł Dzięki Pawle , a tu fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Ale to przymiarka?? Czy maska tak odstaje od kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 Ale to przymiarka?? Czy maska tak odstaje od kabiny? Przymiarka, ale za wiele więcej do tyłu nie pójdzie. Z tego co widać na rysunku to przy kabinie jest taki fartuch, on powinien być srebrny--co można jeszcze zrobić. W ogóle ten model jeśli chodzi o podwozie to składa się dobrze. Horror zaczyna się przy kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Dlatego właśnie ważne jest, nie tylko przy tym modelu, żeby najpierw wszystko dopasować (łatwiej powiedzieć niż zrobić), a dopiero później lakierować. Tak czy inaczej model nie wygląda źle, nawet po wypadku. Żeby tlko go dobrze dopasować i będzie wyglądał naprawdę dobrze! Powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Ale szybkę to chyba wymienisz, prawda? BTW, bardzo ładnie się prezentuje dziwadło. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 pmroczko Jeszcze raz dzięki Pawle MartiniOCP Nie mam takiej szyby, a poza tym obawiam się że ta kasta nie wytrzyma kolejnego prucia . Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Miałem już nic nie zmieniać--- ale nie mogłem na to patrzeć. Kasta została rozpruta po raz 5-ty Dorobiłem i wstawiłem nową szybę Pomalowałem fartuch pod szybą i poprawiłem ścianę ogniową-- teraz lepiej leży Doszły kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 No! Super. Wg mnie szyba wygląda teraz lepiej bo jest cieńsza. Poza tym, kabina nie straciła nic ze swojego uroku. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi