Mark666 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Witam. Dziś zaczynam nowy projekt -jak w tytule. Do tego przyczepa HANOMAG TRAILER która będzie zamiennie z póżniejszym TYTANEM KRUPP SWL 80 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.KOWAL Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Z tą przyczepką napewno będzie wyglądał znakomicie. Czekam na upy. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 No zapowiada się ciekawy klasyk Mała uwaga - lepiej by było gdybyś najpierw skleił ramę a potem malował bo teraz będziesz musiał usuwać farbę z miejsc w których będziesz kleił elementy. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 No zapowiada się ciekawy klasyk Mała uwaga - lepiej by było gdybyś najpierw skleił ramę a potem malował bo teraz będziesz musiał usuwać farbę z miejsc w których będziesz kleił elementy. Powodzenia! A to taki podkład , kolor na pewno jeszcze się zmieni Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 A obrotnica jest ruchoma? Czekam na aktualizacje. Zapowiada się ciekawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Powodzenia ! Uwielbiam takie zestawy więc z chęcią na taką relację popatrzę. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maacul Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 zasiadam na widowni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 A obrotnica jest ruchoma? Czekam na aktualizacje. Zapowiada się ciekawie[/quot Tak obrót 90* No to jutro start Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwarciu21 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 No i kolejny fajny model z pod twojej ręki . Nie mogę się doczekać upa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 No i kolejny fajny model z pod twojej ręki . Nie mogę się doczekać upa. He he zobaczymy , to Revell to jestem spokojny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Tak obrót 90* To znaczy że w każdą stronę (lewo, prawo) o 90* czyli łącznie 180* czy łącznie 90* czyli 45* na stronę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 14, 2011 Author Share Posted February 14, 2011 Tak obrót 90* To znaczy że w każdą stronę (lewo, prawo) o 90* czyli łącznie 180* czy łącznie 90* czyli 45* na stronę? Krzychu 126 nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizon Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Zapowiada się ciekawie, czkam na następne zdjęcia z warsztatu:D Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 No więc pierwsze koty za płoty. Za wiele tego nie ma ale.. Zacząłem od ramy, od wycięcia i posegregowania wszystkich podstawowych części Elementy na jutro i wybór sposobu wykonania podłogi Wybrałem już malowanie cdn......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiwaczek Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Witam. Świetne kolory, i bardzo ciekawy temat. Będę śledził twój warsztat z wielkim zainteresowaniem. Pozdrawiam Artur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Witam. Rama sklejona w 99 % przed podkładem i malowaniem na czarny połysk Kolejna faza budowy to silnik cdn.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Cześć! Model wygląda na nieźle szczegółowy! Szkoda, że nie ma takiego modelu Jelcza albo stara, bo z takim Bussingiem trudno jest chyba nawiązać kontakt emocjonalny . Już nie wspominając o dokumentacji! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 (edited) Cześć!Model wygląda na nieźle szczegółowy! Szkoda, że nie ma takiego modelu Jelcza albo stara, bo z takim Bussingiem trudno jest chyba nawiązać kontakt emocjonalny . Już nie wspominając o dokumentacji! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Dokładnie, może tylko z racji historycznej. Dzięki Ta lista może być b. długa 1. Star 20,25,28, 6x6 2 Żubr, Jelcz 315- 318 3. Skoda LiaZ 4. Kamaz itd,itd Edited February 20, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwarciu21 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Coraz lepiej to wygląda , te podwozie jest bardzo fajne takie robione w starszym stylu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 25, 2011 Author Share Posted February 25, 2011 Małe uaktualnienie Podwozie przed i po podkładzie Felgi podkład, czarny, silber chrome podłoga to na razie tyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted February 25, 2011 Share Posted February 25, 2011 Prosz, prosz... Prawdziwe drewno! Idzie dobrze, życze powodzenia dalej i pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiwaczek Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Witam. Podłoga to sam "miód". Czekam z niecierpliwością na następne fotki. Pozdrawiam Artur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Bardzo dobrze, że deski wykonałeś każda oddzielnie. Mają dzięki temu różnicę wysokości, wygląda to naturalnie. Myślę że felgi mogłeś zostawić czarne, to zdaje się jednak lata 50', chrom wtedy.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted February 26, 2011 Author Share Posted February 26, 2011 Bardzo dobrze, że deski wykonałeś każda oddzielnie. Mają dzięki temu różnicę wysokości, wygląda to naturalnie. Myślę że felgi mogłeś zostawić czarne, to zdaje się jednak lata 50', chrom wtedy.? http://4.bp.blogspot.com/_WNQgeePPpVI/SD4IjvWxpJI/AAAAAAAAAFI/5jz9EFyg-Qo/s1600-h/2005-08-27+262.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Buessing002.jpg wzorowałem się na tym-- ale jest problem jak pomalować te czerwone części. Trochę szkoda zapaćkać ten ładny chrom Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Zdjęcie z 2005 roku, pojazd jest odrestaurowany. W sumie każdy pojazd był kiedyś nowy. Ładnie i czysto malujesz to będzie fajnie wyglądał. Koła małym pędzelkiem, albo maskuj. Srebrne farby są ciężkie w obsłudze i jak naprawdę dobrze nie wyschną, mogą się zmywać z kolejną farbą. Takie mam doświadczenia po humrolu i model masterze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts