Jump to content

Bussing 8000 S 13 Revell 1/24

Mark666
 Share

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No zapowiada się ciekawy klasyk

Mała uwaga - lepiej by było gdybyś najpierw skleił ramę a potem malował bo teraz będziesz musiał usuwać farbę z miejsc w których będziesz kleił elementy.

Powodzenia!

A to taki podkład , kolor na pewno jeszcze się zmieni

Dzięki

No więc pierwsze koty za płoty. Za wiele tego nie ma ale.. Zacząłem od ramy, od wycięcia i posegregowania wszystkich podstawowych części

d5daaca9226407d0.jpg 9932d64153e1312b.jpg 0d134f07dcd64988.jpg f9ea10c2d9f16ea8.jpg 663371fe4c74b240.jpg a7129a71dfb22911.jpg c0297a7752c92764.jpg

Elementy na jutro i wybór sposobu wykonania podłogi

ba5c297833f702a1.jpg e0cadf4f8196a0db.jpg c1258ac33e019141.jpg

Wybrałem już malowanie

97d5570a8511cd29.jpg

cdn.........

Cześć!

Model wygląda na nieźle szczegółowy! Szkoda, że nie ma takiego modelu Jelcza albo stara, bo z takim Bussingiem trudno jest chyba nawiązać kontakt emocjonalny . Już nie wspominając o dokumentacji! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam

Paweł

Cześć!

Model wygląda na nieźle szczegółowy! Szkoda, że nie ma takiego modelu Jelcza albo stara, bo z takim Bussingiem trudno jest chyba nawiązać kontakt emocjonalny . Już nie wspominając o dokumentacji! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam

Paweł

Dokładnie, może tylko z racji historycznej. Dzięki

Ta lista może być b. długa

1. Star 20,25,28, 6x6

2 Żubr, Jelcz 315- 318

3. Skoda LiaZ

4. Kamaz itd,itd

Edited by Guest

Bardzo dobrze, że deski wykonałeś każda oddzielnie. Mają dzięki temu różnicę wysokości, wygląda to naturalnie. Myślę że felgi mogłeś zostawić czarne, to zdaje się jednak lata 50', chrom wtedy.?

http://4.bp.blogspot.com/_WNQgeePPpVI/SD4IjvWxpJI/AAAAAAAAAFI/5jz9EFyg-Qo/s1600-h/2005-08-27+262.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Buessing002.jpg

wzorowałem się na tym-- ale jest problem jak pomalować te czerwone części. Trochę szkoda zapaćkać ten ładny chrom

Dzięki

Zdjęcie z 2005 roku, pojazd jest odrestaurowany. W sumie każdy pojazd był kiedyś nowy. Ładnie i czysto malujesz to będzie fajnie wyglądał.

Koła małym pędzelkiem, albo maskuj. Srebrne farby są ciężkie w obsłudze i jak naprawdę dobrze nie wyschną, mogą się zmywać z kolejną farbą. Takie mam doświadczenia po humrolu i model masterze.