Rhayader Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Wallace Tracking not provided Uważaj ! Jeśli nie oferuje trackingu, to oznacza, że przesyłka nie będzie polecona - czyli zwykły list - każdy z poczty może to schować pod pazuchę i nie masz możliwości reklamacji. Jego refund... taa...a jest to wyraźnie określone na aukcji ? Będziesz się z nim kłócił jak nie dojdzie, a on uwierzy na słowo (jęśli w ogóle wyśle) Tym bardziej, że jest to kiepska oferta Tu masz za 46$ z groszami już z wysyłką (a sklep sprawdzony) http://www.hobbyeasy.com/en/data/46861.html i przesyłka registered Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 generalnie nie jest tak źle, zależy skąd ma być nadana, jeśli nie z Ameryki Południowej i Włoch to powinna dotrzeć bez problemu, swoją drogą jednak Hobbyeasy najczęściej ma najniższe ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Jeśli nie oferuje trackingu, to oznacza, że przesyłka nie będzie polecona - czyli zwykły list - każdy z poczty może to schować pod pazuchę i nie masz możliwości reklamacji. Raz mi już zaginęła paczka i ... ... Jego refund... taa...a jest to wyraźnie określone na aukcji ? Będziesz się z nim kłócił jak nie dojdzie, a on uwierzy na słowo (jeśli w ogóle wyśle). ... i miałem spór (konsultowany wcześniej z polskim oddziałem PayPal). PayPal jako system płatniczy jest Twoim gwarantem. Sprowadza się to do tego: sprzedający musi Ci udowodnić, że odebrałeś jego przesyłkę, a teraz dodatkowo próbujesz go naciągnąć twierdząc, że nie. Jeśli nie jest w stanie Ci tego udowodnić, PayPal ściąga należność z jego konta i przelewa na Twoje. Ja w taki sposób już raz odzyskałem towar, który nigdy do mnie nie dotarł. Dodatkowo mam od niego maila, który mówi o zwrocie - więc w razie otwarcia sporu, mam "dowód rzeczowy". Wybacz więc, ale mam inne doświadczenia... ... Tym bardziej, że jest to kiepska oferta. Tu masz za 46$ z groszami już z wysyłką (a sklep sprawdzony)http://www.hobbyeasy.com/en/data/46861.html i przesyłka registered Wiesz, ściągam co jakiś czas z US i zauważyłem, że między USPS Express Int. Mail a Standard Shipping jest może ze 2 dni robocze różnicy. Często Express jest 2x droższy, ale za to ma też tracking - o czym wspomniałeś. Moi znajomi mieli różne boje o zwroty ze sklepów internetowych - jak to wygląda w przypadku HobbyEasy ? Bo jeśli ja mam zapłacić raptem $10 więcej, a spać spokojnie (PayPal), to mnie się to kalkuluje. A przy okazji, jak płacisz w HobbyEasy i czy musisz się rejestrować ? ... generalnie nie jest tak źle, zależy skąd ma być nadana, jeśli nie z Ameryki Południowej i Włoch to powinna dotrzeć bez problemu, swoją drogą jednak Hobbyeasy najczęściej ma najniższe ceny Miejsce Nadania: Seul. Swoją drogą dziwna ignorancja koreańców... nie wiedzieć gdzie jest PL... ... Edytowane 28 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Kilka razy kupowałem w Hobbeasy i nigdy nie było źle (raz wprawdzie przysłali nie to co zamawiałem, ale przy następnym zakupie dostałem 30% rabatu). U nich trzeba płacić kartą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Kilka razy kupowałem w Hobbeasy i nigdy nie było źle Rozumiem zatem, że o ew. problemach ze zwrotami nie słyszałeś ? ... U nich trzeba płacić kartą... Mnie jest wygodniej PayPal'em. Zatem jeśli pozwolicie zaryzykuję i przetrę ścieżkę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Rozumiem zatem, że o ew. problemach ze zwrotami nie słyszałeś ? A jakże słyszałem . Jak wysłali mi coś innego, to po zgłoszeniu odpisali, że mogę odesłać ale wiedzą że to drogo w Polsce kosztuje . Zaproponowali zniżkę i niechciany towar powędrował na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2011 daro napisał: U nich trzeba płacić kartą... Mnie jest wygodniej PayPal'em. Przecież na PayPal te jest potrzebna karta - może niekoniecznie kredytowa ale potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Przecież na PayPal te jest potrzebna karta - może niekoniecznie kredytowa ale potrzebna Mylisz się, można przelać na PayPal pieniądze z konta bankowego i wtedy zapłacić. Ja tak robię, bo żona bardziej analizuje wyciągi z karty niż z konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2011 Przecież na PayPal te jest potrzebna karta - może niekoniecznie kredytowa ale potrzebna Mylisz się, można przelać na PayPal pieniądze z konta bankowego i wtedy zapłacić. Ja tak robię, bo żona bardziej analizuje wyciągi z karty niż z konta A to już do założenia konta PayPal nie żądają numeru karty ? Kiedy ja zakładałem swoje konto to była wymagana Oczywiście, już przy transakcjach nikt o kartę już nie pyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Marcin Rogoza, konto PayPal jest powiązane z Twoim kontem i zasilane właśnie z niego. Teoretycznie więc nie jest Ci potrzebna karta kredytowa (konto PayPal zasilasz robiąc przelewy np. przez internet). ... daro - to co piszesz a propos zwrotów tym bardziej mnie skłania ku ryzyku i kupna via ebay ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2011 konto PayPal jest powiązane z Twoim kontem i zasilane właśnie z niego.Tak jak pisałem wyżej - karta potrzebna przy zakładaniu konta PayPal - a jak działa to wiem - trochę PLN / USD przez nie się już przelało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Ha! Ale się wywiązała dyskusja ak płacisz w HobbyEasy i czy musisz się rejestrować Tak, musisz się zarejestrować i założyć konto. Płacę kartą internetową dopiętą do mbanku. W ostatnich kilku latach robiłem tam zakupy z 50 razy - raz się pomylili. Zamawiałem kilka weteranów i jeden dali do 1/700. Grzecznie przeprosili i na moją kategoryczną odpowiedź, że jednak na pewno do niczego mi się to nie przyda, poprosili o odesłanie do nich czymś najtańszym i podanie kosztów. Machnąłem ręką, bo wsadziłem to do koperty bąbelkowej i wysłałem za 5 czy 7 zł. Jeśli miałbym taki wybór jak Ty - kupiłbym w Hobbyeasy. A za zaoszczędzoną kasę dodatkowa jakąś żywicę veterana, żeby wymienić p-lotki. Nadal uważam, że zakup w porządnym sklepie jest bezpieczniejszy od e-baya, choć również robię tam czasem zakupy (przedwczoraj kupiłem kompakt ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Ha! Ale się wywiązała dyskusja Zaraz dostaniemy narty od Admina i się szybko skończy ... Jeśli miałbym taki wybór jak Ty - kupiłbym w Hobbyeasy. A za zaoszczędzoną kasę dodatkowa jakąś żywicę veterana, żeby wymienić p-lotki. Nie mam karty kredotowej, a chyba nie można u nich PayPal'em płacić...Blachy Edka nie są najgorsze i dadzą radę. Wiesz, jak dla mnie różnica to raptem $10. W momencie jak sprzedawca nawali, piszesz 1 maila i... czekasz na kasę. A z HE jest trochę zabawy. Dodatkowo sprzedawca sprzedaje tylko art. modelarskie, a sądząc po ilości komentarzy ma w tym doświadczenie, więc... ... Nadal uważam, że zakup w porządnym sklepie jest bezpieczniejszy od e-baya, choć również robię tam czasem zakupy (przedwczoraj kupiłem kompakt ).... jeśli go uprzedzę w mailu żeby pokład jeszcze opakował w skrawki tektur z obu stron i dopiero wsadził w pudło, to czego tu się bać ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Nie mam karty kredotowej Ja też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Ja też nie Zabiją nas za ten O/T - trzeba było założyć osobny wątek (miejmy nadzieję, że autor się nie gniewa).Ale ... Jak w takim razie płacisz w HE ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Dobrze,dobrze sam sie czegoś dowiem a gdzie i jak kupować, myślę ,że kazdemu sie przyda kto planuje takowe zakupy. Więc jak najbardziej piszmy-trafiło na Yamato ale to nie jest jedyny model a czasem sie czyta pytania od kolegów gdzie to kupić i jak to zrobić, ktory sklep itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 A wracając do pokładu "YAMA." rozpieczętowałem z folijki deskowanie wypukłe i wolny wybór szlifować, ostrzyć "gwożdzia" i ryć? czy drewno gdzieś ze sklepu. Wcześniej kolega napisał, że drewno ma swój wyraz moim zdaniem ma racje ale do tego wyboru mam jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 abir24, popracuj proszę Cię nad interpunkcją, bo ciężko się czyta Wracając do tematu: ja będę będę usuwał "deskowanie" papierem ściernym. A gdy powierzchnia będzie gładziutka, przykleję gotowy drewniany pokład. Boję się tylko czy uda mi się go docisnąć równomiernie i mocno: w końcu pokład będzie już na kadłubie i nie chcę, by pod wpływem moich paluchów "zapadł" się do środka Generalnie etap przewiduję taki: zeszlifowany pokład doklejam do burt, a pokład drewniany delikatnie przyklejam później... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 okład drewniany delikatnie przyklejam później Takie małe OT: kupiliście już pokład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Takie małe OT: kupiliście już pokład? Jeszcze nie. Cały czas czekam na rozwiązanie moich wątpliwości i pytań dotyczących HE (tam chyba jednak można płacić PayPal'em). Chyba jednak zaryzykuję i skuszę się na zakup poprzez e-bay. A dlaczego pytasz ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Ja,jeszcze w polu z pokładem.WALLACE, przepraszam za interp.- pośpiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 A dlaczego pytasz ? .. zostało mi trochę kasy i zastanawiam się: pokład do Yamato czy Nagato ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 .. zostało mi trochę kasy i zastanawiam się: pokład do Yamato czy Nagato ... Smile Chciałbym mieć takie problemy Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Chciałbym mieć takie problemy Ucz się dziecię i pracuj, a kasa sama przyjdzie.... A potem odejdzie.... wraz z nadejściem żony.... i dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Jak w takim razie płacisz w HE ? Mam kartę internetową, wyłącznie do zakupów on-line. Nie da się nią płacić w sklepie ani korzystać z niej w bankomacie. Jest dopięta do twojego konta bankowego. Przesuwasz na nią środki z konta 5 minut przed zakupem (trochę więcej ze względu na różnice kursowe), płacisz i rozładowujesz z tego co zostało. Środki na karcie są tylko przez 5 minut, co ma zabezpieczyć Cię przed ewentualnym wyciekiem jej danych ze sklepów (hannats miał ponoć ostatnio taka wpadkę). Nie jest to karta kredytowa i jeśli nic na niej nie ma lub załadujesz ją mniejszą ilością pieniędzy niż potrzeba - transakcja nie dojdzie do skutku. Ja mam w mbanku ale chyba i inteligo oferuje takie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi