Amras Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Tankietka zbliża się ku końcowi, więc rozpocząłem kolejny model polskiego czołgu. Model firmy Mirage znany przez wszystkich, do tego blaszki Abera i friule. Na chwilę obecną sklejona wanna, poskładane podwozie i jedna gąsienica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Robisz inwazję modelarską na forum, super Lubię oglądać 7tp, będę kibicował :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Również siadam w I rzędzie służę konstruktywną krytyką Zobaczyć "Firulki" na 7TP Miraga za 35 zeta = bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Sam bym sobie skleił ten czolg. Chętnie popatrzę na Twoją pracę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Zobaczyć "Firulki" na 7TP Miraga za 35 zeta = bezcenne Powinieneś już widzieć, modele za 30-60 zł, z dodatkami za 2 stówki, co ciebie tak dziwi i co w tym takiego dziwnego? Rozumiem, że będzie tam również użyty pełen (duży) komplet blach i alu-loofla? Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 i co w tym takiego dziwnego? Mnie też to dziwi, widzę pierwszy raz takie coś na moje oczy, a już prawie 20 lat patrzą, a na modele koło 8. Co do modelu, fajnie się zapowiada. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 i co w tym takiego dziwnego? Mnie też to dziwi, widzę pierwszy raz takie coś na moje oczy, a już prawie 20 lat patrzą, a na modele koło 8. Hmm, to dziwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Nie rozumiem pytania, odpowiedź na nie jest zawarta w moim poprzednim poście, nawet sam tą odpowiedź zacytowałeś. Dobra koniec offtopa z mojej strony jak taka ciekawa relacja się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Adamie takie ludziska już są , ja to nazywam postawą roszczeniową . Czasami na deptakach można spotkac "artystów" co ze starych opakowań blaszanych potrafią wyczarować cacuszka , może na niektórych panów już czas na zmianę materii . Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Nie wiem czy potrafią czy też nie, ale z pewnością blachy/gąski wykonane prze specjalizujące się w tym firmy są lepsze od chałupniczej roboty. Moim zdaniem model będzie się na pewno dużo lepiej prezentował z tymi gąskami za 100 niż z "oryginalnymi" plastikowymi, więc nie dziwie się, że w/w Autor użył do modelu za 4 dyszki gąsek za 100kę, no i blaszki (chyba) za 5 dyszek. PS. wyżej pisząc, miałem na myśli, że Ja się nie dziwię, że zostały użyte te gąski, a nie to, że się dziwie, że do tego modelu zostały użyte takie gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Adamie , oj to nie o Tobie , a tylko refleksja na nieszczęśliwych . Moją myśl cenzurowałem , Chmm, idę nalać translatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Już jestem i smerfuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Rozumiem, że będzie tam również użyty pełen (duży) komplet blach i alu-loofla?Życzę powodzenia. No właśnie w tym problem, że za Chiny nie mogę tej lufy nigdzie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Czepiacie się Myskiego, nie zrozumieliście jego myśli widać, nie odniosłem wrażenia by kolega jakoś specjalnie się dziwił ;] Z tego co pamiętam to Myski chyba te z ma 7tp z friulami, chyba że się mylę. To mimo wszystko niecodzienny widok, cena dodadtków wielokrotnie przewyższa cenę samego modelu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Rozumiem, że będzie tam również użyty pełen (duży) komplet blach i alu-loofla?Życzę powodzenia. No właśnie w tym problem, że za Chiny nie mogę tej lufy nigdzie znaleźć. Armo 35731 - 37mm Bofors wz.37 - lufa działa do 7TP (jedna wieża). Napisz do Jadaru. Myski chyba te z ma 7tp z friulami, chyba że się mylę. No tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Armo 35731 - 37mm Bofors wz.37 - lufa działa do 7TP (jedna wieża). Napisz do Jadaru. Znam to, tylko że nie mają teraz w ofercie. Napiszę, zobaczę co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Czepiacie się Myskiego Nie odniosłem takiego wrażenia ale dzięki Z tego co pamiętam to Myski chyba te z ma 7tp z friulami Mam nie mogę go jakoś dokończyć Armo 35731 - 37mm Bofors wz.37 - lufa działa do 7TP (jedna wieża).Napisz do Jadaru. Oj ciężko to widzę trzeba mieć fart niesamowity żeby trafić Koniec OT dzialaj kolego dalej lufę zawsze możesz podmienić w tym modelu to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 Oj ciężko to widzę trzeba mieć fart niesamowity żeby trafić Odpowiedź Jadaru: Witam, Mamy lufy 35731, cena detaliczna 15 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Odpowiedź Jadaru: Witam, Mamy lufy 35731, cena detaliczna 15 zł. No widzisz, słuchaj się starszych. Pisałem, abyś napisał. Jadar to porządna firma. PS. i szczęście jego nie miało końca............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 PS. i szczęście jego nie miało końca............... Tydzień temu nie miał i wcześniej długo długo... fart to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 PS. i szczęście jego nie miało końca............... Tydzień temu nie miał i wcześniej długo długo... fart to wszystko Może i tak, ale ja pisałem o napisaniu do firmy Jadar w dniu: Nie Mar 06 2011, 10:10. Pamiętaj Myskin79, że ja prowadzę firmę i jestem na bieżąco z dostępnym towarem. Więc nie pisałem o napisaniu do JH bez kozery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Lufy boforsa już chyba na stałe wrócą na rynek Jadaru. Jak kupiłem dwie od ręki na początku lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Lufy boforsa już chyba na stałe wrócą na rynek Jadaru. Jak kupiłem dwie od ręki na początku lutego. No to teraz możesz walnąć sobie po lufie. Również czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 W oczekiwaniu na farby i lufę powolutku dłubię dalej Przepraszam za jakość zdjęć ale dłubię głównie wieczorami to i słońca mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Będziesz poprawiał górę wieży? Tylna belkę poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi