Wallace Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 zrobie to inaczej fotki sa tutaj ,robione były w pośpiechu wiec sory za jakosc. w weekend zrobie lepsze fotki i więcej swoich modeli Miałem nadzieję na zdjęcia pudła, instrukcji, kalek i wyprasek - to jest właśnie in-box Poza tym: Nie podaje się linków do zdjęć. Jeżeli tego nie zmienisz, temat zostanie usunięty. ...A zdjęcia możesz wklejać tak: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7808 Tu mozesz poczytac lub http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=5 http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=132468 ...Powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Witam ! Tak jak powiedziałem dziś zacząłem składać swój modelik. Wrzucam kilka fotek i zabieram się za klejenie.Piwko już otwarte , kilka narzędzi już posiadam, żonka też pomogła http://img819.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=zdjcie0093k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2011 Jurgen -ktoś cię zaraz pogoni za umieszczanie linków do zdjęć - powinny być wklejone obrazki lub miniaturki - to wygodniejsze dla nas wszystkich, zarówno wstawiających jak i oglądających (przede wszystkim) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Wallace dał mi instrukcję jak te fotki wstawiać i zastosowałem się do nich, co jest źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2011 co jest źle?Źle jest to, ze jest link zamiast widocznej fotki w poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Kolego, powoli i spokojnie przeczytaj tą instrukcje Ja też miałem problem z zamieszczaniem zdjęć WALLACE dał Tobie link który kiedyś dałem koledze, też w takiej samej potrzebie co Ty. Tam jest to b. prosto opisane A zdjęcia możesz wklejać tak: abir24 napisał: viewtopic.php?t=7808 Tu mozesz poczytac lub http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=5 http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=132468 ... To wstawił WALLACE myślę, że jaśniej się nie da. Jeszcze jedno, zanim wyślesz zdjęcia na dole masz opcje PODGLAD naciskasz i widzisz co wysyłasz.Pozdrawiam i powodzenia idę głaskać mojego schnella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Coś się dzieje już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 20 Marca 2011 Patrząc na tę fotke to odnoszę wrażenie , że to skala "350" a nie "700" Jurgen - czy ty aby nas nie ładujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Ta szafka w tle daje takie wrażenie, że może to być 350. Jurgen fajny maluszek, bo chyba karton lewy górny róg nie kłamie, że to jest 700. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 1:700 !!!! koledzy! jutro nowe fotki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Ta szafka w tle daje takie wrażenie, że może to być 350. Kolega po prostu ma szafkę w mniejszej skali ... 1:700 !!!! koledzy! jutro nowe fotki :P Mam nadzieję, że na razie nic nie skleiłeś i tylko dopasowywujesz ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Tak przeglądam fotki i zaczynam się zastanawiać nad jedną rzeczą - New Jersey nie dostał czasem gruszki dziobowej po modernizacji podobnie jak np. Missouri? 1993 to już schyłek czynnej służby okrętu więc jeśli takową dospawali to w modelu powinna być. Nie mam żadnych zdjęć z suchego doku z tego okresu dlatego też pytam. Na fotkach z sieci gdzieniegdzie widać rozproszenie fal wskazujące na obecność gruszki, jednak zdjęcia z muzeum raczej wskazują na jej brak. Pytam z ciekawości żeby nie było . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Tak tak . Trzyma sie samo z siebie! Co wieczór coś sobie przy nim robię, dodam kilka fotek jak mi się uda to jeszcze dziś. A szafki są normalne tylko sa dalej i takie złudzenie wychodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 26 Marca 2011 Autor Share Napisano 26 Marca 2011 Witam! Przyznam szczerze że ta skala sprawia trochę problemów. W sumie to pierwszy tak mały model w mojej kolekcji i nie które elementy zwłaszcza relingi będą jeszcze trudniejsze do założenia niż te działka które juz widać na zdjęciu .Wszystko tak prowizorycznie złożyłem by nie narobić sobie kłopotów podczas malowania.Będę chyba potrzebował w tym celu dobrego szkła powiększającego i wykałaczek zamiast pędzelków:) ale myślę że dam sobie radę.Zaopatrzyłem się już w farbki więc jutro postaram się co nie co maznąć. Proszę o opinie na temat zdjęć! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Troszkę nie doszlifowałeś elementów - widać to zwłaszcza na wieżach średniej artylerii (ślady w miejscach odcięcia od ramki). Odnośnie fotek to dobrze, że są ostre jednak chyba cierpią na żółtaczkę . Nie musisz koniecznie robić zdjęć po zmroku zaraz po jakiś postępach w budowie. Spokojnie poczekaj do następnego dnia i zrób zdjęcia w naturalnym świetle dziennym. Ewentualnie pobaw się ustawieniami aparatu, światłem, tłem etc... Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Witam! Piter! Wiesz jaka to satysfakcja zrobić kilka fotek w trakcie klejenia:)? Nie mam cierpliwości czekać do rana:) Na razie kleje i przymierzam wszystko, zadry znikną przed malowaniem. Teraz poszukuje relingów i więcej farbek.Nie mam zupełnie pojęcia jak go pomalować! ':piwo:' kilka fotek z dzisiejszej zabawy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 No, widać postępy i to duże- mam na myśli narzędzia Relingi, sklep modelarski na Kościuszki lub internet. Zastanawiam się co tam robi "kropelka" bo chyba nie kleisz tego modelu na kropelke ale napewno przyda się do relingów. Dobrze, że działasz i nie poddajesz się Co ze zdjęciami pozostałych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Jurgen - no dobra nie czepiam się bo to jeszcze nie kolorki, a detale widać dobrze . A co do fotek z klejenia to mam ich całe multum i w pewnym sensie mają swój urok - ten bajzel warsztatowy na drugim planie, można sobie nawet przypomnieć co się jadło i piło danego dnia (i czasem ile...) . Z bardziej praktycznej strony to trzymam je głównie dlatego by sobie przypomnieć czasem jak coś robiłem . Fajnie, że działasz z tym pływadełkiem bo dzięki temu odświeżyłem sobie co nieco informacji o nim. Klasa Iowa to akurat moje ukochane pancerniki tak podczas II Wojny Światowej jak i w późniejszym okresie (żeby mnie tu nie zjedli miłośnicy IJN to napiszę, że Yamato też był fajny ). Pozdrawiam i Powodzenia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Jurgen, rozumiem że to pierwsze koty za płoty, ale zwolnij nieco z robotą - modeli nie robi się na wyścigi Oprócz tego, co napisał Piter, dodam tylko tyle, że powinieneś zaprzyjaźnić się ze szpachlą. Szpachlowanie jest banalnie proste, a poprawia jakość wykonania. Maskuje ubytki na wieżach i miejsca łączeń poszczególnych elementów modelu. Poza tym jak tak teraz wszystko posklejasz ze sobą, to jak to potem pomalujesz ? Niby można maskować na potęgę - ale przy tej skali to się zajedziesz ... (żeby mnie tu nie zjedli miłośnicy IJN to napiszę, że Yamato też był fajny ). Uratowany w ostatniej chwili ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 30 Marca 2011 Autor Share Napisano 30 Marca 2011 Witam wszystkich. Na początek tak jak obiecałem wrzucam fotki z części mojej kolekcji! Kilka modeli jeszcze zostało w domu u rodziców i 2 w firmie. Może 3 się nadają do jakiejkolwiek dyskusji ,reszta została nie dokończona ,zniszczona bo przejechały nie dawno 2 tys km w ciężkich warunkach albo dopadł je mój kot! Który nie długo jak jeszcze raz coś zniszczy to wyleci przez okno:) Proszę więc o wyrozumiałość Wallace ? Właśnie myślałem o szpachli fakt że nigdy jej nie używałem do modeli ale tak jak mówisz nie będzie to chyba takie trudne .Dziś się zabieram za malowanko ale tylko tych elementów które już nie wymagają szpachli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 No tak,hmm.Dużo Cleanluxa i rozpuszczalnik Wamod. Masz dwa ładne pływadełka może jeszcze coś uda sie zrobić a nawet jesli nie to masz modele do trenowania. Wallace napisał-to nie zawody na czas. Dobrze,dobrze nie poddawaj sie. PS. Szpachle- na początek zainwestuj w akrylową Wamodu łatwa w obsłudze i tania, jeśli masz troszke więcej złotówek to Mr. Surfacer 500-1200 lub Mr.Dissolved Putty/płynna szpachlówka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 30 Marca 2011 Autor Share Napisano 30 Marca 2011 Według instrukcji te elementy co są w czarnym kolorze ! dziwnie to wygląda jakos! Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 http://www.battleshipnewjersey.org/press_room/images.php tak ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Poczytaj co pisze reggy viewtopic.php?t=5740&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi