MC-Maxim Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam ! Nie wiem czy to do konca odpowiednie forum, ale postanowilem zaprezentowac tez tutaj swoje prace. Jeden to Tatra 813 w skali 1:10, ktora bedzie zdalnie sterowana, calosc zawieszenia robie na tokarce + inne narzedzia i jest w miare wierna replika 1:1. Oczywiscie cale zawieszenie pracuje jak w prawdziwej i tez oparte jest na rurze nosnej, ktora ciegnie sie przez caly pojazd. Drugi model to Tatra w skali 1:87 zakupiona w Czeskim muzeum Tatry w Koprivnicach. Ten modelik chce zrobic aby odwzorowywal w miare dokladnie model w skali 1:10. Oczywiscie predko Tatry 1:10 nie skoncze bo zostalo mi jeszcze duzo pracy. Mam nadzieje ze kogos z tego forum zainteresuje ten temat ;) A tutaj fotki obu modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Witaj MC-Maxim Wow - skala 1:10 to już coś Widzę że Kabina jest już pomalowana, zatem rozumię że będzie bardzo uproszczona, a szkoda. Wnetrze zapewne będzie niewidoczne i nafaszerowane elektroniką, ale na zewnątrz można by pokusić się o wykonanie poprawnych przetłoczeń blach. W tej skali nie powinno być to problemem, a efekt końcowy napewno byłby o wiele lepszy Życzę powodzonka w dalszj budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 No tak ... akurat w takim modelu bardziej stawiam na cala konstrukcje mechaniczan ... kabina to tylko dodatek. Ale fakt, zawsze mozna by ja bardziej dopracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Super Będę bacznie obserwował Twoją relację... Pozdrawiam, Przemek Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Czad na kołach w skali 1:10 i 1:87. Widać że zabierasz się za model od strony technicznej i też mile było by widziane jak byś dopracował elementy zewnętrzne. Ale wielkośc tego modelu poprostu poraża. Życze powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 O jaaaa pier.... Mc_maxim ksywa idealnie pasuje do Ciebie a na dodatek zmiażdżyłes mnie poprostu aż mi lęki przeszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 O stary -jesteś wielki,tego jeszcze nie było ,jeden jeleń z Grecji sprzedaje takie modele po 3 tysiące PLN.A ty sam zrobisz taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzieki chlopaki za opinie Napewno bede zamieszczal foty jak cos nowego dorobie :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Kolejny krok do przodu .... kazda poloska odgina sie w gore i w dol tak jak w rpawdziwym pojezdzie (mam na mysli kąt) :} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 bomba a z ciekawości zapytam z czego zrobisz przeguby homokinetyczne? czy może są takie już dostępne gotowe? wogóle jak zamierzasz poprowadzić napęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 28 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2007 O ktore przeguby Ci chodzi ? o te miechy zabezpieczajace poloski ? http://img127.imageshack.us/my.php?image=12406363dm4.jpg Czy o przeguby prowadzace naped ... bo jezeli tak to uzyje kardanow zwyklych. ps. tutaj filmik : http://www.youtube.com/watch?v=tqAX8-6ILqE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 29 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2007 Zły filmik dalem ... juz poprawilem, sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sąsiad_squad Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 nooo widać ze masz ogromne pojecie, wyglada świetnie !! Powodzenia Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Super. Projekt. Brak słów. Pozwole sobie dać tutaj ten link. http://www.allegro.pl/item191171771_star_266.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 na tym filmiku niestety niema tego o co mi chodzi chodzi mi o przeguby homokinetyczne przy osiach skrętnych nie te co są zaraz przy tunelu napędowym tylko przy kołach co znajduje się w zwrotnicy fotek niestety niemogę znaleźć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 No to tak jak mowilem uzyje kardanow w tym miejscu. Chodzi CI o miejsce gdzie skreca sie kolo i prowazony jest naped ? Znajdz fotke Tatry i zaznacz o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 DŻIZASSSS !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 Twój Model naprawde budzi respekt Czekam na dalsze osiągnięcia podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 12 Maja 2007 Autor Share Napisano 12 Maja 2007 Dzieki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Jasna du... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Ale kolos odjeło mi mowę, życzę powodzonka w dalszych pracach nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Oj z chęcią będę śledził ten wątek, jako że kiedyś zajmowałem się modelarstwem RC (ale zupełnie amatorsko). Taki model to nie lada gratka. Życze powodzenia w budowie i czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 robię duży pokłon przed Toba.. poprostu niesamowicie Ci to wycodzi.. no i precyzja. Czyżbyś był po jakiejś szkole mechanicznej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi