MC-Maxim Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam ! Nie wiem czy to do konca odpowiednie forum, ale postanowilem zaprezentowac tez tutaj swoje prace. Jeden to Tatra 813 w skali 1:10, ktora bedzie zdalnie sterowana, calosc zawieszenia robie na tokarce + inne narzedzia i jest w miare wierna replika 1:1. Oczywiscie cale zawieszenie pracuje jak w prawdziwej i tez oparte jest na rurze nosnej, ktora ciegnie sie przez caly pojazd. Drugi model to Tatra w skali 1:87 zakupiona w Czeskim muzeum Tatry w Koprivnicach. Ten modelik chce zrobic aby odwzorowywal w miare dokladnie model w skali 1:10. Oczywiscie predko Tatry 1:10 nie skoncze bo zostalo mi jeszcze duzo pracy. Mam nadzieje ze kogos z tego forum zainteresuje ten temat ;) A tutaj fotki obu modeli Cytuj
tornado Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Witaj MC-Maxim Wow - skala 1:10 to już coś Widzę że Kabina jest już pomalowana, zatem rozumię że będzie bardzo uproszczona, a szkoda. Wnetrze zapewne będzie niewidoczne i nafaszerowane elektroniką, ale na zewnątrz można by pokusić się o wykonanie poprawnych przetłoczeń blach. W tej skali nie powinno być to problemem, a efekt końcowy napewno byłby o wiele lepszy Życzę powodzonka w dalszj budowie Cytuj
MC-Maxim Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Napisano 9 Kwietnia 2007 No tak ... akurat w takim modelu bardziej stawiam na cala konstrukcje mechaniczan ... kabina to tylko dodatek. Ale fakt, zawsze mozna by ja bardziej dopracowac Cytuj
Praetorian Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Super Będę bacznie obserwował Twoją relację... Pozdrawiam, Przemek Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj
MiloszKr Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Czad na kołach w skali 1:10 i 1:87. Widać że zabierasz się za model od strony technicznej i też mile było by widziane jak byś dopracował elementy zewnętrzne. Ale wielkośc tego modelu poprostu poraża. Życze powodzenia w dalszych pracach. Cytuj
star200 Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 O jaaaa pier.... Mc_maxim ksywa idealnie pasuje do Ciebie a na dodatek zmiażdżyłes mnie poprostu aż mi lęki przeszły Cytuj
kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 O stary -jesteś wielki,tego jeszcze nie było ,jeden jeleń z Grecji sprzedaje takie modele po 3 tysiące PLN.A ty sam zrobisz taki. Cytuj
MC-Maxim Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzieki chlopaki za opinie Napewno bede zamieszczal foty jak cos nowego dorobie :p Cytuj
MC-Maxim Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Napisano 25 Kwietnia 2007 Kolejny krok do przodu .... kazda poloska odgina sie w gore i w dol tak jak w rpawdziwym pojezdzie (mam na mysli kąt) :} Cytuj
star200 Napisano 27 Kwietnia 2007 Napisano 27 Kwietnia 2007 bomba a z ciekawości zapytam z czego zrobisz przeguby homokinetyczne? czy może są takie już dostępne gotowe? wogóle jak zamierzasz poprowadzić napęd? Cytuj
MC-Maxim Napisano 28 Kwietnia 2007 Autor Napisano 28 Kwietnia 2007 O ktore przeguby Ci chodzi ? o te miechy zabezpieczajace poloski ? http://img127.imageshack.us/my.php?image=12406363dm4.jpg Czy o przeguby prowadzace naped ... bo jezeli tak to uzyje kardanow zwyklych. ps. tutaj filmik : http://www.youtube.com/watch?v=tqAX8-6ILqE Cytuj
MC-Maxim Napisano 29 Kwietnia 2007 Autor Napisano 29 Kwietnia 2007 Zły filmik dalem ... juz poprawilem, sorki. Cytuj
sąsiad_squad Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 nooo widać ze masz ogromne pojecie, wyglada świetnie !! Powodzenia Tomek Cytuj
jakub476 Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Super. Projekt. Brak słów. Pozwole sobie dać tutaj ten link. http://www.allegro.pl/item191171771_star_266.html Cytuj
star200 Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 na tym filmiku niestety niema tego o co mi chodzi chodzi mi o przeguby homokinetyczne przy osiach skrętnych nie te co są zaraz przy tunelu napędowym tylko przy kołach co znajduje się w zwrotnicy fotek niestety niemogę znaleźć :/ Cytuj
MC-Maxim Napisano 10 Maja 2007 Autor Napisano 10 Maja 2007 No to tak jak mowilem uzyje kardanow w tym miejscu. Chodzi CI o miejsce gdzie skreca sie kolo i prowazony jest naped ? Znajdz fotke Tatry i zaznacz o co Ci chodzi. Cytuj
MiloszKr Napisano 11 Maja 2007 Napisano 11 Maja 2007 Twój Model naprawde budzi respekt Czekam na dalsze osiągnięcia podczas budowy. Cytuj
Wojtek Tul Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Ale kolos odjeło mi mowę, życzę powodzonka w dalszych pracach nad modelem. Cytuj
paffko Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Oj z chęcią będę śledził ten wątek, jako że kiedyś zajmowałem się modelarstwem RC (ale zupełnie amatorsko). Taki model to nie lada gratka. Życze powodzenia w budowie i czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj
MiloszKr Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 robię duży pokłon przed Toba.. poprostu niesamowicie Ci to wycodzi.. no i precyzja. Czyżbyś był po jakiejś szkole mechanicznej ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi