kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Więc i ja postanowiłem powiększyć kolekcję o kolejne auto z firmy Pekaes. Tak jak widać w temacie jest to Iveco. Wersja 4x2 ciągnik siodłowy z naczepką prawdopodobnie chłodnia trzy osiowa Trailorka z Hellera w drugim malowaniu Pekaesu(duży czarny napis Pekaes i czerwone poziome paski).Rama i silnik jak na razie wyszły "igiełka" , natomiast kabina chyba zląduje w DOT-4._ Plastik był czerwony (zestaw Revella- Ferrari) i dlatego są problemsy z pomalowaniem na jasny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 natomiast kabina chyba zląduje w DOT-4._Plastik był czerwony (zestaw Revella- Ferrari) i dlatego są problemsy z pomalowaniem na jasny kolor. Zapewne malowałeś bez podkładu i dlatego masz problemy z kryciem lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 A właśnie drogi kolego że z podkładem białym tylko chyba położyłem zagrubą warstwę bazy. No ale z pewnością się z tym uporam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Ogólnie lakietry żółte, czy to akryl Tamiyi czy Tsy cholernie słabo kryją taki juz urok żółci model pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Odradzam malowanie czerwonego plastiku białym podkładem, podkład taki słabo kryje i po wyschnięciu przważnie będzie różowiał. Lepiej pomalować ciemnym podkładem np. szarym, tak jak to zrobiłem z kabiną Scani 143 M. Kabina była z czerwonego plastiku, po pomalowaniu szarym podkładem wystarczyła jedna warstwa białej farby i nic nie przebijało. Tak samo było podczas budowy WS - kabina była ciemnozielona, pomalowałem ją szarym podkładem i nie miałem żadnego problemu z położeniem żółtego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Wydawało mi się że trochę zagrubo baza wyszła , a teraz jak patrzę w trakcie schnięcia to się wciąga. Natomiast jeśli chodzi o elementy wnętrza to też były czerwone i pomalowałem je szarym sprajem do zderzaków.Po nałożeniu powłoki daję on chropowatą powierzchnię, prawie jak tapicerka i trochę wygląda jak zakurzona powierzchnia. Rama też jest pomalowana na brąz półmat ( tak jak w prawdziwych Iveco). W modelu była trójkolorowa (czarno-biało-czerwona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Przymiarka kabiny do ramy oraz spojlera do kabiny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Oj ciekawy się Kuba model zapowiada z Twojej stajni. Oby tak dalej Jak widac na dwóch ostatnich zdjęciach kolorek żólty ładnie się wyciągnoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 No i proszę: kolejny model w barwach PKSu Ta ostatnia przymiarka już smakowicie wygląda. Brawo!!! PS W Twoich relacjach Kuba brakuje mi tylko jednego Fotek modelu na jednolitym tle: szarym, niebieskim albo białym?! Może kiedyś się pokusisz i zrobisz takie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Model ładny ale elefantes ta firma nazywa się Pekaes a PKS to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 No jasne Solbus Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 mam pytanko do SEWERYN czy zapodałeś może jakąś relacje z tego volvo vn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2007 Aktualny etap prac : Teczka z papierami.To brązowe to Karnet TIR. Wnętrze skromne - bo to przecież ciężarówka z kraju socjalistycznego. ;) Kabina z otwieraną maską.(chyba jedyny model Italeri z takim patentem) Pod maską... Maska zamknięta. Powoli nabiera kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 16 Kwietnia 2007 Share Napisano 16 Kwietnia 2007 hmm nie podoba mi sie wnetrzne. Jakies takie nie pomalowane, wsszytko w jednym kolorze dziwnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Kwietnia 2007 Share Napisano 17 Kwietnia 2007 Bardzo ładny lakier Co do wnętrza... Myślę, że przydałoby się ożywić trochę wnętrze malując pokrętła od foteli, skrzynie biegów, łopatki przy i samą kierownicę oraz zapięcia do pasów. Pozdrawiam:piwo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 wnętrze jest świetne takie socjalistyczne ale jednak pare kropel czarnej farby by niezaszkodziłoby mu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Hej. gdzie kupiłeś to auto? poluje na takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Mi sie podoba pomysł z tym telewizorem i dziennikem w środku.Model z zewnątrz jest ładnie pomalowany ale wewnątrz jest troszkie dziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Ta ostatnia przymiareczka - cud miód malina Ale do wnętrza też bym jakieś odcienie dodał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Kolejne fotki ,model prawie ukończony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Świetna robota, widzę, że zastosowałeś lekki brudzing który się prezentuje wyśmienicie na modelu, pozytwne zaskoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Bardzo mi się podoba model i teczka ale zgadzam się z innymi że trochę by się przydało ożywić wnętrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Lampy są trochę niedopracowane - przebija podkład. Mogłeś wkleić pod nie folię chromowaną, która dała by to efekt lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Pomalowałem je chromem od tyłu i klej rozpuścił farbę i wylazło czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 terz tak mi sie zrobilo w moim modelu ... dziwnie to wygląda :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi