Forest Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Czemu ja nie mieszkam w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Czemu ja nie mieszkam w Szczecinie - to samo pomyslałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Witojcie witojcie. Nie wiem czemu mój ostatni post zatonął. Okręt podwodny z muzeum przywiązali mocno do nabrzeża - ma toto około 40 metrów i zostało zbudowane w 1966 roku. Zamieszczam kilka fotek, niestety pogoda nie dopisała i... a może to i lepiej? W końcu podwodniak lepiej chyba się prezentuje w chmurach, sztormach i odmętach... tak to wszystko wyglądało wieczorem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Nie jestem pewien, ale chyba stałeś za mną w kolejce do Bielika, jak się poogarniam wrzucę foty, mam ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Nie wiem czemu mój ostatni post zatonął. Bo wpisales go w temacie obok - KLIK Podjadę i coś niecoś pstryknę, ale ludzie jaki to jest parch ten cały okręt podwodny... wpuszczają po 9 osób bo w środku miejsca nie ma nawet na puszczenie bąka. Stępka położona w 66 roku a toto jeszcze pływa... Trzeba mieć OOOOOOOLBRZYMIE cochones by się tym zanurzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Dzięki okonek - chyba mam jakieś napięcie przedmiesiączkowe :-) Dzisiaj doczytałem się że można będzie wleźć na nowe reje Fryderyka Chopina - stoi kawałek dalej za Bielikiem. Wracając do ludzi zwiedzających Bielika... Omało nie popuściłem w portki jak się dziadek zawiesił na elementach włazu - targał jakąś torbę... ale i tak hitem była pańcia pakująca się na maluśki okręt podwodny w... kusej kiecuni. No litości!!! Ludzie myślcie - to nie boli :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrzew Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Witam! A trochę więcej fotek peryskopów i radarów na Bieliku można wyprosić? Pozdrawiam jkrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Dwie godziny odstałem,Do ''konserwy'' wlazłem.Klimat jak z ''Das Boot'a''. Zapasy w luku torpedowym,lekka klaustrofobia,czysty przedział maszynowy - nie da rady się upaćkać smarami.Plus możliwość polukania przez peryskop. Nie co skopana sprawa z dostaniem się na ORP ''Kościuszko''.Z lądu zupełny brak dostępu. Od strony wody kursował lodołamacz ''Kuna''[odpłatnie...z czegoś trzeba zabytek utrzymać] i łódz motorowa z 'Kościuszki''[niestety zabierali tylko osoby dorosłe]... Foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 ...musze grac intensywniej w toto -costam ,moze wygram i sie przeprowadze tam,gdzie duzo wody jest - fajne foty i prosimy o jesio... ...nasza marynarka powinna wiecej takowych akcji przeprowadzac, aby promowac sie wsrod spolecznosci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Proszę, bardzo oto więcej fotek: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/inde ... &catid=121 ORP Bielik, http://www.modelarstwo.koszalin.pl/inde ... &catid=122 ORP Gen. T. Kosciuszko, http://www.modelarstwo.koszalin.pl/inde ... &catid=123 ORP Mielno, i cała relacja z wyprawy do Szczecina i nie tylko : http://www.modelarstwo.koszalin.pl/inde ... 3&Itemid=1 Co do dziadka, to nasze manele zostawiliśmy przy włazie, jak większość zwiedzających zresztą, a na Kościuszce mieliśmy towarzystwo jednego z takich co wie że gdzieś dzwoni ale nie za bardzo dokładnie gdzie, ale tak się zna, że ło matko. Dowiedzieliśmy się od niego, że to w TAKĄ właśnie fregatę na redzie Adenu araby wjechały motorówką pełną trotylu, wtedy przestaliśmy go słuchać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 plastikk znaczy się do Japońskiej Miniaturowej Łodzi Podwodnej się nie nadajesz ? ... A foty miodzio ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi