taltos1 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Modele A.Brożyny i G.Terpińskiego w skali - 1:1000, budowane od podstaw Całkowity opad szczęki http://www.oxocorporation.eu/war/index.php?option=com_content&task=view&id=199&Itemid=86 Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2017 przez Gość Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Marca 2011 Super Moderator Napisano 30 Marca 2011 Fakt - Grande Szacum ! - Niesamowita robota Cytuj
Tomuel Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Nasi najlepsi i przez to znani mikromodelarze Cytuj
witek@ Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Na żywo dopiero te modele powodują opad szczeny ;-) Cytuj
Tomuel Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Co wam powiem: kiedyś myślałem, iżby może spróbować mikro-, zresztą często takie myśli mnie nabiegają, ale od razu się łapię na tym, że oczy nie są takie jak trzeba Chociaż, no nie wiem... Duży plus, że problem z przechowywaniem się zmniejsza, przenoszeniem i podobne sprawy. Cytuj
Jędrek Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Na żywo dopiero te modele powodują opad szczeny ;-) potwierdzam, modele są niesamowite Cytuj
ZzB Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Modele A.Brożyny i G.Terpińskiego w skali - 1:1000, budowane od podstaw Pod tym adresem można znaleźć więcej wariatów: http://www.mikromodele.fora.pl/ A jakby ktoś chciał 1000'czki zobaczyć na żywo, to w wakacje w Gdyni będzie międzynarodowy zlot modelarzy okrętowych (zapowiedzieli się m.in Niemcy i Brytyjczycy). P. Brożyna jest jednym z organizatorów, więc na pewno się pojawi. Pozdrowionka ZzB Cytuj
okonek Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 w wakacje w Gdyni będzie międzynarodowy zlot modelarzy okrętowych Ziomal znasz dokładniejszy termin ? Cytuj
witek@ Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Ziomal znasz dokładniejszy termin ? http://www.modelarstwookretowe.pl/MO/plakatShipreplika2011.jpg Cytuj
ZzB Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Czyli jak dla mnie nic z tego Buu.... A myślałem ze WRESZCIE naprodukujemy trochę blachy z puszek po piwie... ;> Pozdrowionka ZzB Cytuj
okonek Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Nie no masz całkowitą racje. W tym roku trzeba coś koniecznie wymyślić Cytuj
Robo Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 ...ja cie krencem ! ja siedemsetki nie trawie ,a co dopiero tysiaczka A jeszcze relingi ...ho ho spodobał mi sie HMS Abercrombie - najwyzsze uznanie dla panow i Cytuj
Ruderigo Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Wyobraź sobie, że Andrzej nie robi olinowania z ciągnionych ramek bo takowe mają owalny przekrój a nie okrągły!! Ci goście to prawdziwi artyści. Na Warshipreplica można przeczytać na przykład o metodzie robienia pokładu drewnianego z suszonych liści, albo jak zrobic samemu relingi w skali 1/1000. Słowem MAGIA, bo modelarstwem bym tego nie nazwał. A modele na żywo faktycznie absolutnie niesamowite. Pozdrawiam. Cytuj
Robo Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 o metodzie robienia pokładu drewnianego z suszonych liści - a ja na działce pod jesien mam kope lisci i je pale ,a tak ...beda pokłady ktos chetny ? no to faktycznie magiki ... nigdy bym na to nie wpadł Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Kwietnia 2011 Super Moderator Napisano 1 Kwietnia 2011 Andrzej nie robi olinowania z ciągnionych ramek bo takowe mają owalny przekrój a nie okrągły!! No to już trzeba mieć bzika Ale rozumiem, że czasami można się nieźle nawściekać, będąc świadomym niedoskonałości pewnych detali w swoim modelu i jak najbardziej rozumiem dążenie do doskonałości Mimo wszystko, nie stosowanie rozciągniętej ramki z powodu jej owalnego przekroju to już absolutny hardcore Cytuj
Forest Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Kruca, z siedemsetką zdarzało się mierzyć, ale ta skala powala na kolana... Szacun Cytuj
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Pewnie kulka osób pamięta mikromodele P.Janusza Skulskiego....Najmłodsi na forum zapewne nie choć nazwisko powinni znać.Tak dla przypomnienia kilka zdjęć Takao w wykonaniu P.Janusza Skulskiego : a Tu w kolorze ;-) Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Kwietnia 2011 Super Moderator Napisano 2 Kwietnia 2011 Piękny - szczególnie, że to "od podstaw" - jest na czym się wzorować Cytuj
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Piękny - szczególnie, że to "od podstaw" o Dokładnie...nie zapominajmy,że model powstał kiedy My zabijaliśmy się w CSH z Aurorą a o humbrole znaliśmy z instrukcji Łosia i w takich czasach z maksymalnie ograniczonym dostępem do materiałów miesięcznik Morze zamieszczał w ramach konkursu zdjęcie mikromodeli Pana Janusza..... łza w oku się zakręciła Cytuj
Sebaar Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Pozostaje jedynie pogratulować umiejętności. A podobno modele w skali 1:700 to mikrusy . Cytuj
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 A podobno modele w skali 1:700 to mikrusy 700-tki są spore....i nie rozumiem narzekań fanów 350-tek.... Cytuj
Wallace Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Piękny - szczególnie, że to "od podstaw" - jest na czym się wzorować Dokładnie to samo miałem pisać. Skala już budzi zawrót głowy, a fakt, że od podstaw... Generalnie dołączam do zbierających z ziemi szczęki ... 700-tki są spore....i nie rozumiem narzekań fanów 350-tek.... 350-tki są dla seniorów, których wzrok już nie ten ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi