taltos1 Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Modele A.Brożyny i G.Terpińskiego w skali - 1:1000, budowane od podstaw Całkowity opad szczęki http://www.oxocorporation.eu/war/index.php?option=com_content&task=view&id=199&Itemid=86 Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 30 Marca 2011 Fakt - Grande Szacum ! - Niesamowita robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Nasi najlepsi i przez to znani mikromodelarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Na żywo dopiero te modele powodują opad szczeny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Co wam powiem: kiedyś myślałem, iżby może spróbować mikro-, zresztą często takie myśli mnie nabiegają, ale od razu się łapię na tym, że oczy nie są takie jak trzeba Chociaż, no nie wiem... Duży plus, że problem z przechowywaniem się zmniejsza, przenoszeniem i podobne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Na żywo dopiero te modele powodują opad szczeny ;-) potwierdzam, modele są niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Modele A.Brożyny i G.Terpińskiego w skali - 1:1000, budowane od podstaw Pod tym adresem można znaleźć więcej wariatów: http://www.mikromodele.fora.pl/ A jakby ktoś chciał 1000'czki zobaczyć na żywo, to w wakacje w Gdyni będzie międzynarodowy zlot modelarzy okrętowych (zapowiedzieli się m.in Niemcy i Brytyjczycy). P. Brożyna jest jednym z organizatorów, więc na pewno się pojawi. Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 w wakacje w Gdyni będzie międzynarodowy zlot modelarzy okrętowych Ziomal znasz dokładniejszy termin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Ziomal znasz dokładniejszy termin ? http://www.modelarstwookretowe.pl/MO/plakatShipreplika2011.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Czyli jak dla mnie nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Czyli jak dla mnie nic z tego Buu.... A myślałem ze WRESZCIE naprodukujemy trochę blachy z puszek po piwie... ;> Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Nie no masz całkowitą racje. W tym roku trzeba coś koniecznie wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 ...ja cie krencem ! ja siedemsetki nie trawie ,a co dopiero tysiaczka A jeszcze relingi ...ho ho spodobał mi sie HMS Abercrombie - najwyzsze uznanie dla panow i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Wyobraź sobie, że Andrzej nie robi olinowania z ciągnionych ramek bo takowe mają owalny przekrój a nie okrągły!! Ci goście to prawdziwi artyści. Na Warshipreplica można przeczytać na przykład o metodzie robienia pokładu drewnianego z suszonych liści, albo jak zrobic samemu relingi w skali 1/1000. Słowem MAGIA, bo modelarstwem bym tego nie nazwał. A modele na żywo faktycznie absolutnie niesamowite. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 WIELKI SZACUNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 o metodzie robienia pokładu drewnianego z suszonych liści - a ja na działce pod jesien mam kope lisci i je pale ,a tak ...beda pokłady ktos chetny ? no to faktycznie magiki ... nigdy bym na to nie wpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Andrzej nie robi olinowania z ciągnionych ramek bo takowe mają owalny przekrój a nie okrągły!! No to już trzeba mieć bzika Ale rozumiem, że czasami można się nieźle nawściekać, będąc świadomym niedoskonałości pewnych detali w swoim modelu i jak najbardziej rozumiem dążenie do doskonałości Mimo wszystko, nie stosowanie rozciągniętej ramki z powodu jej owalnego przekroju to już absolutny hardcore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Kruca, z siedemsetką zdarzało się mierzyć, ale ta skala powala na kolana... Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Pewnie kulka osób pamięta mikromodele P.Janusza Skulskiego....Najmłodsi na forum zapewne nie choć nazwisko powinni znać.Tak dla przypomnienia kilka zdjęć Takao w wykonaniu P.Janusza Skulskiego : a Tu w kolorze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Piękny - szczególnie, że to "od podstaw" - jest na czym się wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Piękny - szczególnie, że to "od podstaw" o Dokładnie...nie zapominajmy,że model powstał kiedy My zabijaliśmy się w CSH z Aurorą a o humbrole znaliśmy z instrukcji Łosia i w takich czasach z maksymalnie ograniczonym dostępem do materiałów miesięcznik Morze zamieszczał w ramach konkursu zdjęcie mikromodeli Pana Janusza..... łza w oku się zakręciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Pozostaje jedynie pogratulować umiejętności. A podobno modele w skali 1:700 to mikrusy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 A podobno modele w skali 1:700 to mikrusy 700-tki są spore....i nie rozumiem narzekań fanów 350-tek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Piękny - szczególnie, że to "od podstaw" - jest na czym się wzorować Dokładnie to samo miałem pisać. Skala już budzi zawrót głowy, a fakt, że od podstaw... Generalnie dołączam do zbierających z ziemi szczęki ... 700-tki są spore....i nie rozumiem narzekań fanów 350-tek.... 350-tki są dla seniorów, których wzrok już nie ten ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi