Skocz do zawartości

T-34/85 zakłady 112/183 + diorama AFVc/MiniArt/Edzio 1:35

kalaruch

Rekomendowane odpowiedzi

no tak ale tam masz każdego pocisku po 2 sztuki i to za 10$, żeby uzbroić teciaka to trzeba by wydać około 100 dolców :P

no tak ale tam masz każdego pocisku po 2 sztuki i to za 10$, żeby uzbroić teciaka to trzeba by wydać około 100 dolców :P

... a do tego to żywica, a ja chcę metalowe

• 3 weeks later...

oj będzie ciężko - trzeba improwizować... pytanie jest takie, wóz d-cy brygady o nr 1000 - ppłk Malutina, czy taki wóz brał udział w walkach ? czy d-ca brygady jeździł z załogą czy grzał pośladeczki w sztabie, a wóz nr 1000 walczył sam bez ppłk ??

żeby nie było że się obijam - ostatnie lepię elementy, dokładam blaszki i podkład daję - etap prac szacuję na 60% jak dojdę do konsensusu to porobię fotki i wrzucę, póki co walczę z ciągle zapychającym się aerol...

• 1 month later...

Troszkę czasu minęło... Ale warsztat jedzie dalej

Elementy wieży:

_DSC3185.JPG

_DSC3195.JPG

Napęd:

_DSC3191.JPG

Kadłub:

_DSC3193.JPG

Może foty nie są super dobrej jakości, ale to robota nikona D50...

No i charaszo! jak powiadali towarzysze radzieccy. Dziergałem T-34/85 w 1:16 to była fajna robota.Talenta to ty masz wszelakie! a lufki dałbyś rade wyturlać? Potrzebuję do okreciku nietypowego i w nietypowej skali. Wrażenia pozytywne oby tak dalej i aby zapału nie zabrakło!tak trzymaj!

No i jak natchnienie jest?Po tylu dniach to koncepcji może być bardzo wiele.Efekt powalający,z opadaniem szczęki. No dalej nie ukrywaj ,coś tam wymyślił!Dawaj foty i opis!Nu dawaj tawariszcz kalaruszkin!!!!Jestem ciekaw jak ci idzie dalej! A z chudziutkim na razie nie gadałem bo może pojechał do Gniezna,więc po co mu "pupę szklić".

Był problem ze stojakiem na amunicję w niszy wieży, trzeba było wymontować górny rząd "flaszek" i zostawić pusty. Zanim skleję skorupy wieży, muszę tam zasadzić ładowniczego, bo po sklejeniu nie wejdzie tam. Więc póki co pracę skieruję na figurki. Ostatnie 2 tygodnie przez choróbsko nie miałem sumienia zrobić, ale tak mam że raz na rok trafi mnie solidna infekcja z utratą głosu i kaszlem jak śmiech świni. Mam trochę wolnego i postaram się chociaż figurencje przedstawić krok po kroku jak robię (a będę robić pierwszy raz z zastosowaniem różnych technik z for). Trzymajcie kciuki !!!

PS. Jak zrobić ładny kombinezon ruskiego tankisty z cieniowaniem i highlightami ?

Mnie tez chorubsko jakies obaliło ale zbiłem gorączkę i jechałem z robotą!to najlepsze lekarstwo np. dla mnie!Nie powiem jak ja to zrobiłem kiedys ale efekt był (z tymi czołgistami) połowa forum by pomarła ze smiechu! Urzywałem kredek dziecinnych córki z przedszkola