drabik Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Witajcie! Wiem, że być może powinienem głębiej się wgrzebać w poszukiwaniu porady - ale z natury jestem leniwiec pospolity... Walczę z oszkleniem zestawowym RWD 6 ZTS Plastyk (do tej pory nie pojmuję, dlaczego zrobili je z 4 niepasujących do siebie części). Jakoś to posklejałem do kupy, część owiewki pozostanie pancerna, jednak boczne szybki musiałem dorobić, zeszlifować, pocienić itepe... Po pocienianiu udało mi się je ze stanu "mleka" spolerować do "mgły", ale na tym sukcesy się zatrzymały. Chodzi mi po głowie jakiś sidolux czy coś w ten deseń. Jeśli to dobry plan - to jak go przeprowadzić? To sido - lakier do podłóg czy jakieś inne ustrojstwo? I co dalej - owiewkę utopić i wyciągnąć? Potem da się na tym malować ramki? Pytania może głupie, ale nigdy tego nie robiłem a chciałbym spróbować coś z tymi nieszczęsnymi szybkami zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Pasta polerska ładnie załatwia coś takiego, po kilkakrotnym użyciu powinno dobrze wyglądać ja używam tempo, kupić można w sklepach z częściami samochodowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 No właśnie coś tam pomogła (choć bardziej pomogło... polerowanie papierem) Z pastą już walczyłem, mogę spróbować jeszcze raz, ale co, jeśli to nic nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 ODPOWIEDNIA pasta polerska sobie z tym poradzi na pewno. Musiałeś zastosować złą pastę, skoro bardziej pomaga papier. Na dowód, że się da: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Można pokryć bezbarwnym lakierem błyszczącym. "Mleko" powinno zniknąć bez dalszego polerowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxan Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja robie to tak: 1. papier wodny 500 2. papier wodny 1000 3. papier wodny 3000 4. papier wodny 5000 5. pasta polerska - używam Tempo jak cos jeszcze jest nie tak to papier 5000 i znowu pasta, az do osiagniecia porzadanego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja troche "na leniwca" jesli chodzi o stopniowanie gradacji papierow - pilnik do duzych nierownosci jak szwy po laczeniu form itp, pozniej paier 800, pozniej 1200 a na koniec juz od razu pasta Tamiya Polishing Compound (Finish) - ze 2-3 razy pasta przepolerowac i kazda owiewka robi sie krysztalowo przejrzysta. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam ja zawsze biorę pastę do zębów i pomaga. Tanio i ładnie. pozdrawiam mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forest144 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 można spróbować bezbarwnego lakieru do paznokci podwędzonego jakiejś kobitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Tylko nie do paznokci! To zazwyczaj lakier na szybkoschnacej osnowie podobnej do nitro/acetonu i rozpuszcza plastik.... Swoja droga forest, probowales tej metody??? Moze pokaz efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forest144 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Na owiewkach do plastików nie próbowałem, ale w modelach kartonowych się sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 można spróbować bezbarwnego lakieru do paznokci podwędzonego jakiejś kobitce Swoja droga forest, probowales tej metody??? Moze pokaz efekt! W mysl powiedzonka...... "byla plama nie ma bluzki bo ten proszek byl od ruskich" Taki zabieg z lakierem do paznokci i po problemie bo "mleczna oslona kabiny" przestanie istniec. Na owiewkach do plastików nie próbowałem, ale w modelach kartonowych się sprawdził Zydowi zdychaly kury i pytal Rabina co ma zrobic, Rabin mu doradzal rozne rzeczy, kury dalej zdychaly. W koncy Moshe zalamant mowi do Rabina -doradzasz mi i doradzasz a kury mi dalej zedychaja Doradz mi w koncu cos co mi pomoze na co Rabin odpowiedzial -ja Ci moge doradzac tylko czy ty jeszcze masz kury. To taka troche sarkastyczna odpowiedz i zasmiecanie postu ale skoro kolega [forest144 ] nie probowal czegos robic to lepiej nie zajmowac stanowiska w danej sprawie bo mozna kogos wladowac na przyslowiowa mine. I na koncu bedzie pytanie czy masz jeszcze oslone kabiny bo mam kilka niesprawdzonych pomyslow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja uzywam "pozyczonego" od lepszej polowy ustrojstwa do polerowania paznokci. Daje samo akceptowalny efekt. Potem pasta do zebow tylko nie wybielajaca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Polerka ściereczkami filcowymi i polakieruj to sidoluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi