Kuglaty Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Szybowiec z zestawu Szybowce Polskie. Wykonany bez żadnej waloryzacji - prosto z pudła. Sklejenie i pomalowanie tego latadła zajęło mi zaledwie kilka godzin (łącznie z czasem schnięcia kleju, szpachli, farby). Cytuj
szarymouse Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Nie ma zbytnio czego komentować ładny, ciekawa odmiana od p-51 i tych innych... Cytuj
Observer Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Jak nie ma jak jest. Ładny, podoba mi się, czysto sklejony. Może tylko należało bardziej podkreślić ślady eksploatacji Pozdrawiam Cytuj
Mariano Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Mnie cieszy przede wszystkim model szybowca na forum, oby pojawiało się ich więcej, jak na kilka godzin roboty efekt jest bardzo dobry . Cytuj
szarymouse Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 skleiłem kilka takich modeli w moich "początkach" kilka lat temu i szarpnę się na takie maleństwo pamiętam że to kwestia 7-8zł efektami oczywiście się podzielę Cytuj
Kuglaty Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Napisano 7 Kwietnia 2011 Mnie cieszy przede wszystkim model szybowca na forum, oby pojawiało się ich więcej, jak na kilka godzin roboty efekt jest bardzo dobry . Pojawią się na pewno, mam w planach jeszcze Gila i Muchę (już sklejone, czekają na malowanie). skleiłem kilka takich modeli w moich "początkach" kilka lat temu i szarpnę się na takie maleństwo pamiętam że to kwestia 7-8zł efektami oczywiście się podzielę Ja kupiłem trochę droższe, bo za 15 zł, może dlatego, że to "specjal edition" z tubką kleju w pudełku na moje oko sam klej jest wart 6 zł haha. Oczywiście czekam na szybowce w Twoim wykonaniu. Może sam coś podpatrzę ;) Dziękuję wszystkim za komentarze i Pozdrawiam Cytuj
jacek172 Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Czyli nie tylko mi chodzi po głowie projekcik szybowcowy Cytuj
albert091283 Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam Szybkie szukanie dosłownie 10 sekund pokazało, że jednak jest nieco inaczej niż kolega przedstawił powyżej proszę zerknąć tu http://www.muzeumlotnictwa.pl/zbiory_sz.php?ido=81&w=p pozdrawiam Albert Cytuj
Kuglaty Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam Szybkie szukanie dosłownie 10 sekund pokazało, że jednak jest nieco inaczej niż kolega przedstawił powyżej proszę zerknąć tu http://www.muzeumlotnictwa.pl/zbiory_sz.php?ido=81&w=p pozdrawiam Albert Kolejny dowód na to, żeby nie ufać instrukcjom... i modelom muzealnym... Ja sugerowałem się zdjęciami i opisem zamieszczonymi na tej stronie. http://www.piotrp.de/SZYBOWCE/pis1.htm Nawet gdybym chciał odwzorować model idealnie odwzorowujący ten z muzeum - musiałbym zakupić dwa modele... Ponieważ zestawowa kalkomania jest niekompletna... Cytuj
brabazon Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Paweł, wiesz, że ładny. Tylko trzeba było wbić do mnie po kwity. A do polskich szybowców mam trochę materiałów. Cytuj
bartek33365 Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Fajne wykonanie i odmienność na forum. Cytuj
brabazon Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 albert091283, to nie jest błąd. (z ksiązki Konstrukcje lotnicze Polski Ludowej) Na tych zdjęciach widac, że jednak rejestracja była dzielona. SP-552 był najdłużej latającym Sępem i latał do bodajże wczesnych lat 60. kiedy przepisy do malowania znaków się zmieniły. Zmieniono więc znaki na szybowcu. Cytuj
KRYSTEK Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Warto zajrzeć tutaj: http://szybowce.fotoedytor.com/galeria/index.php?cat=54 Krystek. Cytuj
Kuglaty Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Napisano 8 Kwietnia 2011 Ma się rozumieć, że w kwestii merytorycznej nie jest najgorzej ;) Piotrze czekam na odzew w kwestii malowania kolejnych szybowców, które mam na warsztacie ;) KRYSTEK - dzięki za link na pewno się przyda przy lepieniu kolejnych latadełek bezśmigło-napędowych ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi