Kuglaty Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Szybowiec z zestawu Szybowce Polskie. Wykonany bez żadnej waloryzacji - prosto z pudła. Sklejenie i pomalowanie tego latadła zajęło mi zaledwie kilka godzin (łącznie z czasem schnięcia kleju, szpachli, farby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Nie ma zbytnio czego komentować ładny, ciekawa odmiana od p-51 i tych innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Jak nie ma jak jest. Ładny, podoba mi się, czysto sklejony. Może tylko należało bardziej podkreślić ślady eksploatacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariano Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Mnie cieszy przede wszystkim model szybowca na forum, oby pojawiało się ich więcej, jak na kilka godzin roboty efekt jest bardzo dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 skleiłem kilka takich modeli w moich "początkach" kilka lat temu i szarpnę się na takie maleństwo pamiętam że to kwestia 7-8zł efektami oczywiście się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Mnie cieszy przede wszystkim model szybowca na forum, oby pojawiało się ich więcej, jak na kilka godzin roboty efekt jest bardzo dobry . Pojawią się na pewno, mam w planach jeszcze Gila i Muchę (już sklejone, czekają na malowanie). skleiłem kilka takich modeli w moich "początkach" kilka lat temu i szarpnę się na takie maleństwo pamiętam że to kwestia 7-8zł efektami oczywiście się podzielę Ja kupiłem trochę droższe, bo za 15 zł, może dlatego, że to "specjal edition" z tubką kleju w pudełku na moje oko sam klej jest wart 6 zł haha. Oczywiście czekam na szybowce w Twoim wykonaniu. Może sam coś podpatrzę ;) Dziękuję wszystkim za komentarze i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Czyli nie tylko mi chodzi po głowie projekcik szybowcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam Szybkie szukanie dosłownie 10 sekund pokazało, że jednak jest nieco inaczej niż kolega przedstawił powyżej proszę zerknąć tu http://www.muzeumlotnictwa.pl/zbiory_sz.php?ido=81&w=p pozdrawiam Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam Szybkie szukanie dosłownie 10 sekund pokazało, że jednak jest nieco inaczej niż kolega przedstawił powyżej proszę zerknąć tu http://www.muzeumlotnictwa.pl/zbiory_sz.php?ido=81&w=p pozdrawiam Albert Kolejny dowód na to, żeby nie ufać instrukcjom... i modelom muzealnym... Ja sugerowałem się zdjęciami i opisem zamieszczonymi na tej stronie. http://www.piotrp.de/SZYBOWCE/pis1.htm Nawet gdybym chciał odwzorować model idealnie odwzorowujący ten z muzeum - musiałbym zakupić dwa modele... Ponieważ zestawowa kalkomania jest niekompletna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Paweł, wiesz, że ładny. Tylko trzeba było wbić do mnie po kwity. A do polskich szybowców mam trochę materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Fajne wykonanie i odmienność na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 albert091283, to nie jest błąd. (z ksiązki Konstrukcje lotnicze Polski Ludowej) Na tych zdjęciach widac, że jednak rejestracja była dzielona. SP-552 był najdłużej latającym Sępem i latał do bodajże wczesnych lat 60. kiedy przepisy do malowania znaków się zmieniły. Zmieniono więc znaki na szybowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Warto zajrzeć tutaj: http://szybowce.fotoedytor.com/galeria/index.php?cat=54 Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Ma się rozumieć, że w kwestii merytorycznej nie jest najgorzej ;) Piotrze czekam na odzew w kwestii malowania kolejnych szybowców, które mam na warsztacie ;) KRYSTEK - dzięki za link na pewno się przyda przy lepieniu kolejnych latadełek bezśmigło-napędowych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi