Skocz do zawartości

M-ATV MRAP 1/35 Vajra/Voyager

Barthass

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

W ramach odpoczynku od koszernej pancerki, zacząłem grzebać przy czymś takim:

img_294_25747_4.jpg

Model to żywica od Chińczyków z Vajra Miniatures, do tego planuję dokupić z firmy Voyager: półcalówkę, opancerzoną obrotnicę, urządzenie Rhino oraz anteny systemu Duke.

Jak na razie skleiłem wnętrze (dosyć uproszczone, jeśli ktoś ma zdjęcia oryginału to bardzo chętnie obejrzę, co by coś tam dołożyć):

th_Zdjcie0273.jpg

Tak wygląda złożona na sucho całość ( karoseria jeszcze przed szlifowaniem) :

th_Zdjcie0265.jpg th_Zdjcie0266.jpg

Dla kolegi Kubisza- siatki na grill

th_Zdjcie0274.jpg

Zapowiada się bardzo ciekawy model. Zestaw wygląda świetnie, szkoda tylko, że jest tak drogi. Pozostaje zatem jedynie przyglądać się postępom w budowie. Powodzenia

Dzięki chłopaki za zainteresowanie,a Tobie kubisz za link.

Coś tam dorobię we wnętrzu (kable, pasy) ale nie za dużo, bo i tak mało co widać przez te okienka.

Coś tam jeszcze porobiłem:

th_Zdjcie0279.jpg th_Zdjcie0281.jpg th_Zdjcie0282.jpg

Stwierdziłem, że żywiczne siatki na grill nie wyglądają zbyt dobrze ( jedna weszła za głęboko w maskę, a powinny być praktycznie na gładko z blachą) zakupiłem fototrawioną siatkę Abera, i po kilku godzinach zabawy wyszło to:

Zdjcie0289.jpg

Rzut okiem na całość ( zacząłem się już bawić w montaż zawieszenia- tu będzie męka )

Zdjcie0299.jpg

Zdjcie0302.jpg

Zdjcie0303.jpg

Nie będzie ci trudniej malować tak po calaku, z zamontowanym wnętrzem?

To wszystko jest na razie na sucho złożone ( bardzo dobre spasowanie), górę można w każdej chwili zdjąć odsłaniając wnętrze.

No, z tymi światłami to się nie popisali niestety...

Skończę na pewno Jak na razie składa się jak klocki Lego, jedynie przy ustawianiu geometrii zawieszenia i spasowaniu dolnego pancerza będzie trochę gimnastyki.

Tak, wersję TOW widziałem, po za tym już sporo wariantów się porobiło, na stronie Oshkosha naliczyłem ich 7. Ciekawe która firma modelarska weźmie się poważnie za ten temat

Tak, wersję TOW widziałem, po za tym już sporo wariantów się porobiło, na stronie Oshkosha naliczyłem ich 7. Ciekawe która firma modelarska weźmie się poważnie za ten temat

Ale 3 są używane więc obstawiam że tych możemy się spodziewać.

A nie boisz się, że Ci się podczas dalszych prac nad modelem przypadkiem pourywają? Ja to bym je na sam koniec zostawił. Very Happy

Lusterka sa zamocowane do drzwi, a te przykleję na samym końcu montażu, tak więc nic nie powinno się z lusterkami stać

Ale 3 są używane więc obstawiam że tych możemy się spodziewać.

Bądźmy dobrej myśli, stawiam na Trumpetera lub Hobby Bossa, jak na razie jako jedyni zainteresowali się na serio współczesną pancerką.

A, i mam pytanie, czy ktos dysponuje zdjęciami M-ATV z dokładnie tym typem trału SPARK? Zastanawiam się nad kupnem takowego, ale ze zdjęć które przeglądałem widać że na M-ATV montują troszkę inną wersję.

img_24_22130_8.jpg

• 4 weeks later...

Coś tam porobiłem, ale niewiele.

Obecnie czekam na przesyłkę z blaszkami Voyagera.

Oto co udało mi się stworzyć w ostatnim czasie:)

Opancerzone dno kadłuba założone tylko do zdjęć, trzeba je jeszcze dopieścić:

Zdjcie0353.jpg

Zdjcie0350.jpg

Rama na tylnej pace również w trakcie prac- usunąłem z jej góry wszystko, gdyż nie odlało się za dobrze, usunięte detale zrobię od podstaw:

Zdjcie0354.jpg

Podwozie, większość części jeszcze przed przyklejeniem, i finalną obróbką:

Zdjcie0357.jpg

Kółko- jest ogromne, obok opona od Humvee z Tamki:

Zdjcie0355.jpg

To fakt, jakość odlewów odbiega chociażby od Legenda, ale nie jest źle, chociaż, tak jak mówisz, za te pieniądze spodziewałbym się czegoś lepszego.

Ale nic, trzeba działać dalej