Barthass Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Cześć! W ramach odpoczynku od koszernej pancerki, zacząłem grzebać przy czymś takim: Model to żywica od Chińczyków z Vajra Miniatures, do tego planuję dokupić z firmy Voyager: półcalówkę, opancerzoną obrotnicę, urządzenie Rhino oraz anteny systemu Duke. Jak na razie skleiłem wnętrze (dosyć uproszczone, jeśli ktoś ma zdjęcia oryginału to bardzo chętnie obejrzę, co by coś tam dołożyć): Tak wygląda złożona na sucho całość ( karoseria jeszcze przed szlifowaniem) : Dla kolegi Kubisza- siatki na grill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Dla kolegi Kubisza- siatki na grill W zamian masz takiego linka: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=172065&page=1 I wiernego kibica w mojej osobie. Cholernie ciekawy pojazd, a spróbuj go nie skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Zapowiada się bardzo ciekawy model. Zestaw wygląda świetnie, szkoda tylko, że jest tak drogi. Pozostaje zatem jedynie przyglądać się postępom w budowie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Ciekawe model. Siadam w pierwszym rzędzie i mam nadzieję, że dobrniesz do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Zapowiada się piękny warsztat Z wypiekami na twarzy będę go śledził.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Dzięki chłopaki za zainteresowanie,a Tobie kubisz za link. Coś tam dorobię we wnętrzu (kable, pasy) ale nie za dużo, bo i tak mało co widać przez te okienka. Coś tam jeszcze porobiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 O, ruszyło No to pooglądam sobie, jeśli nie masz nic przeciwko ;) Pozdrw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Rób Polaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Rób Polaka Chciałbym, ale niestety nasi nie mają półcalówki na dachu A półcalówka być musi, bo jest wielka, i ma w sobie to "coś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Stwierdziłem, że żywiczne siatki na grill nie wyglądają zbyt dobrze ( jedna weszła za głęboko w maskę, a powinny być praktycznie na gładko z blachą) zakupiłem fototrawioną siatkę Abera, i po kilku godzinach zabawy wyszło to: Rzut okiem na całość ( zacząłem się już bawić w montaż zawieszenia- tu będzie męka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Wygląda swietnie! A poza tym kolega od grilli będzie zadowolony Szkoda, że światła odlane, ale cóź... Nie będzie ci trudniej malować tak po calaku, z zamontowanym wnętrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Nie będzie ci trudniej malować tak po calaku, z zamontowanym wnętrzem? To wszystko jest na razie na sucho złożone ( bardzo dobre spasowanie), górę można w każdej chwili zdjąć odsłaniając wnętrze. No, z tymi światłami to się nie popisali niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 W sumie to drobiazg. I tak pikny zestaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 No i teraz to jest to Jaki numer katalogowy tej siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Ciesze się, że me wysiłki zostały docenione Siatka to Aber S 06. http://aber.net.pl/detal/desc/net_1_2_x_0_8_mm_281245522/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Super Ale od koszernych za bardzo sie nie rozni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Mała aktualizacja- lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Dobrze jest Żebyś wiedział, że traktuję sprawę poważnie, powtórzę: spróbuj go nie skończyć Taka ciekawostka: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=174491&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Skończę na pewno Jak na razie składa się jak klocki Lego, jedynie przy ustawianiu geometrii zawieszenia i spasowaniu dolnego pancerza będzie trochę gimnastyki. Tak, wersję TOW widziałem, po za tym już sporo wariantów się porobiło, na stronie Oshkosha naliczyłem ich 7. Ciekawe która firma modelarska weźmie się poważnie za ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 W tym temacie z Armoramy pojawiają się (nie pierwszy zresztą raz) plotki o M-ATV w plastiku. Plotki z innych miejsc dotyczą również innych MRAP-ów. Zobaczymy... Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Ciekawy temat sobie wybrałeś. Mała aktualizacja- lusterka A nie boisz się, że Ci się podczas dalszych prac nad modelem przypadkiem pourywają? Ja to bym je na sam koniec zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Tak, wersję TOW widziałem, po za tym już sporo wariantów się porobiło, na stronie Oshkosha naliczyłem ich 7. Ciekawe która firma modelarska weźmie się poważnie za ten temat Ale 3 są używane więc obstawiam że tych możemy się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 A nie boisz się, że Ci się podczas dalszych prac nad modelem przypadkiem pourywają? Ja to bym je na sam koniec zostawił. Very Happy Lusterka sa zamocowane do drzwi, a te przykleję na samym końcu montażu, tak więc nic nie powinno się z lusterkami stać Ale 3 są używane więc obstawiam że tych możemy się spodziewać. Bądźmy dobrej myśli, stawiam na Trumpetera lub Hobby Bossa, jak na razie jako jedyni zainteresowali się na serio współczesną pancerką. A, i mam pytanie, czy ktos dysponuje zdjęciami M-ATV z dokładnie tym typem trału SPARK? Zastanawiam się nad kupnem takowego, ale ze zdjęć które przeglądałem widać że na M-ATV montują troszkę inną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Maja 2011 Autor Share Napisano 12 Maja 2011 Coś tam porobiłem, ale niewiele. Obecnie czekam na przesyłkę z blaszkami Voyagera. Oto co udało mi się stworzyć w ostatnim czasie:) Opancerzone dno kadłuba założone tylko do zdjęć, trzeba je jeszcze dopieścić: Rama na tylnej pace również w trakcie prac- usunąłem z jej góry wszystko, gdyż nie odlało się za dobrze, usunięte detale zrobię od podstaw: Podwozie, większość części jeszcze przed przyklejeniem, i finalną obróbką: Kółko- jest ogromne, obok opona od Humvee z Tamki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Maja 2011 Autor Share Napisano 13 Maja 2011 To fakt, jakość odlewów odbiega chociażby od Legenda, ale nie jest źle, chociaż, tak jak mówisz, za te pieniądze spodziewałbym się czegoś lepszego. Ale nic, trzeba działać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi