mae Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Ach faktycznie to dodatkowe opancerzenie W takim razie fajny pomysł! Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 A miało być tak Fińsko...eh... Co nie oznacza, że się nie podoba.Podoba się. Ja niestety mam brak czasu/chęci na swoje ''zabawki''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 Dzięki za doping! Oto taka szybka relacja z boju nad T-28. Przyklejona osłona, trzeba jeszcze domontować żaluzje. Dodałem dwie kalkomanie w postaci czerwonych gwiazd, obicia, malowanie detali uważam także za skończone,. Model dostał także finalne kurzenie. Zdjęcia robiłem z użyciem lampy żarówkowej więc kurzenie wydaje się jednolite bo oświetlenie to zażółciło. Jutro zrobię lepsze fotki. Czekam na opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam Nie przepadam za tą konstrukcją, ale model tego pojazdu w Twoim wykonaniu ma pazura. Udało Ci się uzyskać efekt ciężkości, taki jak w przypadku Churchilla. Tak w ogóle to wykonanie tego T-28 z techniczno-estetycznego punktu widzenia bardzo przypomina Twojego, niedawno ukończonego Brytyjczyka. Bardzo podobają mi się zacieki na burtach. Coraz lepiej Ci wychodzą. Doskonały przykład tego, że trening (szczególnie intensywny) czyni mistrza. Jak dla mnie, to mogłoby być nieco więcej obić na krawędziach. Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam Nie przepadam za tą konstrukcją, ale model tego pojazdu w Twoim wykonaniu ma pazura. Udało Ci się uzyskać efekt ciężkości, taki jak w przypadku Churchilla. Tak w ogóle to wykonanie tego T-28 z techniczno-estetycznego punktu widzenia bardzo przypomina Twojego, niedawno ukończonego Brytyjczyka. Bardzo podobają mi się zacieki na burtach. Coraz lepiej Ci wychodzą. Doskonały przykład tego, że trening (szczególnie intensywny) czyni mistrza. Jak dla mnie, to mogłoby być nieco więcej obić na krawędziach. Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia. Pozdrawiam Kornik Dzięki, obicia już dodałem. lepsze fotki. Niestety wciąż nie ma słońca. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 Postanowiłem zaszaleć i zrobiłem błotko. Jeszcze lufy, jakaś biedronka na górę i mocniejsze młotkowanie bo tego coś nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Piękny w swojej brzydocie Zdradź recepturę błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 Dzięki. Błoto to mieszanka: -wikolu, -ziemi kwiatowej, -wody, -sidoluxu, Wszystko po równo prócz sidoluxu którego dajemy tam niewiele. Mieszamy do uzyskania gęstej nutelli Podczas schnięcia daje sido na daje błoto, a następnie po koniec schnięcia zabarwiam pigmentami CMK - ciemna i jasna ziemia. Po wyschnięciu całkowitym dodaje jeszcze efekt mokrego błota nanosząc produkt AK - Fuel Stains, cienkimi pędzlami oraz średnimi. Oto cała magia. Ważne żeby mieć wyczucie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Na prawdę piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Czy mam jeszcze coś poprawić?? Czy mogę już startować do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Galeria i następny na warsztat dajesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Dzięki za opinie lecz czekam na ich więcej ;) Lepię T-34/76 z HobbyBossa lecz niestety nie mogę go pokazać, więc warsztaty zawieszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Zrób mu podstawkę- ładny model jeszcze by zyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Zrób mu podstawkę- ładny model jeszcze by zyskał. 100%-owe i jednoznaczne "NIE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 No brawo! Kawał dobrej roboty. Nie wiem tylko gdzie i jak on tak się wyeksploatował. Rosjanie nie za bardzo używali tanków, głównie do straszenia lub niszczenia fortyfikacji (Finlandia, Chiny, Japonia, Rumunia). Mieli ich od metra, ale nie za bardzo wiedzieli jak ich używać, a jak użyli, to dostali łomot lub je potracili (np. Finlandia). Czołgi typ 28/35, tak naprawdę były jeżdżącymi bunkrami od walk były T-26 i BT-5/7. To tak na marginesie. Nie podobają mi się te szmaty i gdzie jest osłona wiatraczka (przegapiłem?)? Reszta jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Wcale mocno nie jest wyeksploatowany. A użyte były więc i brudne i trochę podrapane też mogły byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Dzięki, właśnie brązowe obicia ładnie się wtapiają w zieleń przez co model jest obity ale z umiarem. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Jak dla mnie już teraz jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Powiem krótko - Masz talent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Fiu, fiu! Jeden z ładniejszych modeli T-28 jakie widziałem w swoim życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 Zapraszam do galerii!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi