Skocz do zawartości

T-28 Alanger 1/35

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzięki za doping!

Oto taka szybka relacja z boju nad T-28.

Przyklejona osłona, trzeba jeszcze domontować żaluzje. Dodałem dwie kalkomanie w postaci czerwonych gwiazd, obicia, malowanie detali uważam także za skończone,. Model dostał także finalne kurzenie. Zdjęcia robiłem z użyciem lampy żarówkowej więc kurzenie wydaje się jednolite bo oświetlenie to zażółciło. Jutro zrobię lepsze fotki.

Czekam na opinie!

dsc08361f.jpg

dsc08363ph.jpg

dsc08364x.jpg

Witam

Nie przepadam za tą konstrukcją, ale model tego pojazdu w Twoim wykonaniu ma pazura. Udało Ci się uzyskać efekt ciężkości, taki jak w przypadku Churchilla. Tak w ogóle to wykonanie tego T-28 z techniczno-estetycznego punktu widzenia bardzo przypomina Twojego, niedawno ukończonego Brytyjczyka.

Bardzo podobają mi się zacieki na burtach. Coraz lepiej Ci wychodzą. Doskonały przykład tego, że trening (szczególnie intensywny) czyni mistrza.

Jak dla mnie, to mogłoby być nieco więcej obić na krawędziach. Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia.

Pozdrawiam

Kornik

Witam

Nie przepadam za tą konstrukcją, ale model tego pojazdu w Twoim wykonaniu ma pazura. Udało Ci się uzyskać efekt ciężkości, taki jak w przypadku Churchilla. Tak w ogóle to wykonanie tego T-28 z techniczno-estetycznego punktu widzenia bardzo przypomina Twojego, niedawno ukończonego Brytyjczyka.

Bardzo podobają mi się zacieki na burtach. Coraz lepiej Ci wychodzą. Doskonały przykład tego, że trening (szczególnie intensywny) czyni mistrza.

Jak dla mnie, to mogłoby być nieco więcej obić na krawędziach. Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia.

Pozdrawiam

Kornik

Dzięki, obicia już dodałem.

lepsze fotki. Niestety wciąż nie ma słońca. :(

dsc08389da.jpg

dsc08386.jpg

dsc08387k.jpg

dsc08388u.jpg

Postanowiłem zaszaleć i zrobiłem błotko.

Jeszcze lufy, jakaś biedronka na górę i mocniejsze młotkowanie bo tego coś nie widać...

dsc08397r.jpg

dsc08392xq.jpg

dsc08393da.jpg

dsc08394.jpg

dsc08395qi.jpg

Dzięki.

Błoto to mieszanka:

-wikolu,

-ziemi kwiatowej,

-wody,

-sidoluxu,

Wszystko po równo prócz sidoluxu którego dajemy tam niewiele.

Mieszamy do uzyskania gęstej nutelli

Podczas schnięcia daje sido na daje błoto, a następnie po koniec schnięcia zabarwiam pigmentami CMK - ciemna i jasna ziemia. Po wyschnięciu całkowitym dodaje jeszcze efekt mokrego błota nanosząc produkt AK - Fuel Stains, cienkimi pędzlami oraz średnimi.

Oto cała magia. Ważne żeby mieć wyczucie. ;)

Dzięki za opinie lecz czekam na ich więcej ;)

Lepię T-34/76 z HobbyBossa lecz niestety nie mogę go pokazać, więc warsztaty zawieszone.

No brawo! Kawał dobrej roboty. Nie wiem tylko gdzie i jak on tak się wyeksploatował. Rosjanie nie za bardzo używali tanków, głównie do straszenia lub niszczenia fortyfikacji (Finlandia, Chiny, Japonia, Rumunia). Mieli ich od metra, ale nie za bardzo wiedzieli jak ich używać, a jak użyli, to dostali łomot lub je potracili (np. Finlandia). Czołgi typ 28/35, tak naprawdę były jeżdżącymi bunkrami od walk były T-26 i BT-5/7. To tak na marginesie. Nie podobają mi się te szmaty i gdzie jest osłona wiatraczka (przegapiłem?)?

Reszta jest OK

Dzięki, właśnie brązowe obicia ładnie się wtapiają w zieleń przez co model jest obity ale z umiarem. ;)