Skocz do zawartości

Dornier Do-217E4 Revell 1:48

macotra21

Rekomendowane odpowiedzi

Sonia na razie sie wstrzymala, wiec zaczynam cos nowego. Do latajacych olowkow mam chyba jakas slabosc. Walczylem dosc dlugo z Do-17Z Hobbycraftu, ale poddalem sie i obiekt ulegl zniszczeniu. Teraz zaczynam mlodszego brata czyli Revellowskiego Do-217E4.

IMGP1787.jpg

Model zrobiony jest na pewno duzo lepiej niz model Hobbycraft. Jest to w sumie wersja modelu wypuszczonego przez ProModeler. Nie wiem jak tam wymiarowosc ale wnetrze jest dosc bogate, wszystkie tablice przerzadpw sa dosc fajnie zrobione, anwet wiazki kabli sa odwzorowane. Co do malowania to nie zdecydownae jest to jeszcze. Moze zrobimy male glosowanie i pomozecie wybrac?

Nie bede zamieszczal calego inboxa, mozna go zobaczyc tutaj:

http://s342.photobucket.com/albums/o412/macotra4/Dornier%20Do-217E4/

Co do malowania to nie zdecydownae jest to jeszcze. Moze zrobimy male glosowanie i pomozecie wybrac?

to jest to bardziej tradycyjne:

IMGP1783.jpg

IMGP1782.jpg

i to drugie inne:

IMGP1781.jpg

Otwieram glosowanie:)

• 2 months later...

w koncu maly update tego co zrobilem. W miedzy czasie popelnilem jeszcze inny model a i lato nie sprzyja za bardzo modelarstwu:) Jak zwykle czekam na konstruktywna krytyke i wytykanie bledow lub/i jesli beda takie pochwaly. Zapewne jakosc zdjec nie jest najlepsza ale staralem sie:)

IMGP2321.jpg

IMGP2325.jpg

IMGP2327.jpg

IMGP2332.jpg

IMGP2334.jpg

IMGP2339.jpg

IMGP2342.jpg

IMGP2343.jpg

i caly czas trwa glosowanie co do malowanie. Czasu do namyslu bylo sporo:)

Dziekuje za komentarze i udzial w glosowaniu. Z glosowaniem niestety jest pewien problem, gdyz "sila wyzsza" w postaci milosciwie mi panujacej Malzonki opowiedziala sie za opcja bardziej tradycyjna. Jako ze bardziej kolorowa i nie w esy foresy. Tak ze przyznaje 5 punkty dla tradycyjnego malowania. Czyli jak na razie 6:4 dla tradycji:) Sorry Panowie ale co sila to sila:)

Ja jestem za malowaniem nr2 takiego na forum jeszcze nie było i ty możesz być tym pierwszym No i w końcu przydało by się urozmaicić półkę jakimś bardziej jaskrawym malowaniem mam już dość tych szarych kanciastych wzorów