macotra21 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Sonia na razie sie wstrzymala, wiec zaczynam cos nowego. Do latajacych olowkow mam chyba jakas slabosc. Walczylem dosc dlugo z Do-17Z Hobbycraftu, ale poddalem sie i obiekt ulegl zniszczeniu. Teraz zaczynam mlodszego brata czyli Revellowskiego Do-217E4. Model zrobiony jest na pewno duzo lepiej niz model Hobbycraft. Jest to w sumie wersja modelu wypuszczonego przez ProModeler. Nie wiem jak tam wymiarowosc ale wnetrze jest dosc bogate, wszystkie tablice przerzadpw sa dosc fajnie zrobione, anwet wiazki kabli sa odwzorowane. Co do malowania to nie zdecydownae jest to jeszcze. Moze zrobimy male glosowanie i pomozecie wybrac? Nie bede zamieszczal calego inboxa, mozna go zobaczyc tutaj: http://s342.photobucket.com/albums/o412/macotra4/Dornier%20Do-217E4/ Co do malowania to nie zdecydownae jest to jeszcze. Moze zrobimy male glosowanie i pomozecie wybrac? to jest to bardziej tradycyjne: i to drugie inne: Otwieram glosowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Jak dla mnie to malowanko nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Też jestem za nr.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Zawsze można znaleźć złoty środek! Właśnie robie Ju-88, typowe segmenty pokryte esami-floresami, także zapewne i dla Do-217 da się znaleźć takie malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 w koncu maly update tego co zrobilem. W miedzy czasie popelnilem jeszcze inny model a i lato nie sprzyja za bardzo modelarstwu:) Jak zwykle czekam na konstruktywna krytyke i wytykanie bledow lub/i jesli beda takie pochwaly. Zapewne jakosc zdjec nie jest najlepsza ale staralem sie:) i caly czas trwa glosowanie co do malowanie. Czasu do namyslu bylo sporo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 WOW, też mam na warsztacie "Ołówka" ale z Hobby Szrotu, nie dziwię się że poległeś na tej "bombie". Trzymam kciuki i kibicuję, będę podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Bardzo mi się podoba ten samolot, też na niego poluję i może wkrótce... Będę obserwował postępy. Jak dla mnie to malowanie nr.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 super idzie ;) malowanie nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Dziekuje za komentarze i udzial w glosowaniu. Z glosowaniem niestety jest pewien problem, gdyz "sila wyzsza" w postaci milosciwie mi panujacej Malzonki opowiedziala sie za opcja bardziej tradycyjna. Jako ze bardziej kolorowa i nie w esy foresy. Tak ze przyznaje 5 punkty dla tradycyjnego malowania. Czyli jak na razie 6:4 dla tradycji:) Sorry Panowie ale co sila to sila:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 malowanie nr.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz309 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Ja jestem za malowaniem nr2 takiego na forum jeszcze nie było i ty możesz być tym pierwszym No i w końcu przydało by się urozmaicić półkę jakimś bardziej jaskrawym malowaniem mam już dość tych szarych kanciastych wzorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Precyzja, z jaką pomalowany jest kokpit godna podziwu. Co do sugestii malowania - moim zdaniem nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi