sokol Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Ostatnio pokazał się nowy produkt Eduarda w postaci Miga-21MF. Nieco wcześniej takim rzutem na taśmę swój odświeżony produkt wypuściła również Academy. Ponieważ są to stare wypraski, powielają błędy poprzednich zestawów, a ich największą zaletą są kalki Cartografa z dwoma polskimi malowaniami. Ponieważ zrobienie wszystkich interesujących mnie Migów z zestawów Eduarda byłoby sporą rozrzutnością to postanowiłem wykonać jeden z Migów MF z zestawu Academy, bez zbytniego wykorzystania dodatków - chodzi mi tu głównie o pudełkowe malowanie samolotu nb 6814 z 3elt Poznań/Krzesiny. Ponieważ, tak jak wspominałem, zestaw Academy zawiera błędy i nie jest do końca wersją MF zaopatrzyłem się w żywiczne poprawne elementy, takie jak garb kadłuba i statecznik pionowy. Póki co wykonana została kabina wraz z fotelem. Kabina będzie zamknięta, więc zadowoliłem się elementami zestawowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Ten zestawowy kokpit prezentuje się znakomicie. Malowanie zegarów też godne podziwu - pewnie kilka dni z życiorysu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Jestem chyba jedynym człowiekiem na Ziemi, który nie znosi tego malowania 6814;P Masz we mnie wiernego widza w tej relacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Ponieważ, tak jak wspominałem, zestaw Academy zawiera błędy i nie jest do końca wersją MF zaopatrzyłem się w żywiczne poprawne elementy, takie jak garb kadłuba i statecznik pionowy. Ten CMK ...to jest to praktycznie Academia po cieciu ,gieciu itd. Chyba ze ktos Ci to sprezentował , w innym wypadku szkoda pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Zestaw dostałem kiedyś za coś tam W każdym razie drogo mnie nie kosztował Kabina wklejona do kadłuba, przy okazji poprawiony zagłówek, bo coś w amoku pierwotnie go za wysoko wkleiłem ;) Żywiczny silnik z CMK: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi