krystyna_z_gazowni Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Model jak w tytule czyli ICM (paskudny mydelniczkowy plastik) w barwach 7 Samodzielnego Lotniczego Pułku Bombowców Nurkujących, Poznań-Ławica 1950r., skala 1/72, farby humbroll i vallejo, kalki z zestawu. Oczywiście wykonanie daje jeszcze dużo do życzenia i błędy jakie popełniłem trochę mnie bolą ale zakończenie i tak jest dla mnie satysfakcjonujące . Reszta na fotkach. Dzięki za dobre rady szczególnie kolegom z Koszalina - Marwaw i Sokół Jeżeli ktoś z szanownych kolegów racjonalnie przekona admina, że jednak kolor stateczników z całą pewnością nie był czerwony to proszę przenieść galerię do działu SF . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Mi tam się podoba i nawet jeśli nie ma 100% co do czerwonego statecznika do nie przenosiłbym do działu SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Krycha, świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Kryśka - czadowy! I jeszcze raz czadowy!! Gratuluję!!! I zajrzyj proszę później na pw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Całkiem miły w odbiorze model. Miła odmiana choć przydałaby się również sesja zdjęciowa na jednolitym tle. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Mi się również podoba, tym bardziej, że podglądałem jak powstawał. Że nie jesteś pewien koloru statecznika, co z tego, każdy kto buduje modele historycznych samolotów musi liczyć się z pójściem na jakieś kompromisy. Dla mnie piękna Tutka, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Dziękuję za dobre słowo Mógłbyś opisać, co zmieniałeś? Śmigła widzę (o ile wiem, w zestawie są tylko trójłopatowe). Jeszcze coś? Zgadza się śmigła w naszych tutkach były czterołopatne i próbowałem sam takie zrobić ale wyszedł brak moich zdolności manualnych. Śmigła pochodzą więc od napoczętego zestawu PLASTICRDA zakupionego za "dychę" na allegro. Do tego okno w tylnej części kadłuba, owiewka na tylnym górnym stanowisku strzelca zrobiona ze strzykawki (trochę za gruba ale inne "patenty" nie zdały egzaminu), a na koniec anteny. kornik_69 - proszę bardzo Edytowane 6 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Witam Gratuluje , sam dłubie ten model od roku , koszmarny jest moim zdaniem ze względu na podział technologiczny, przerost formy nad treścią , a wyglądał tak fajnie w ramkach pozdrawiam Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi