eagle Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Witam, przedstawiam mój pierwszy model śmigłowca, trochę się zastanawiałem czy wrzucić go na forum, no i o to jest. Wykorzystałem blaszki Eduarda do kokpitu i elementów zewnętrznych. Coś mnie podkusiło i prysnąłem bezbarwnym lakierem sidoluxem na oszklenie, które k...cze zmatowiało , próbowałem wyczyścić je zmywaczem do akryli ale z marnym rezultatem i tak mam o to mleczne szybki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Ogólnie wiatrak OK, tylko kolą te łączenia połówek kadłuba na dolnej powierzchni Opromiennik brązowy, z tego co wiem mienił się pięknymi barwami tęczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Coś mnie podkusiło i prysnąłem bezbarwnym lakierem sidoluxem na oszklenie, które k...cze zmatowiało , próbowałem wyczyścić je zmywaczem do akryli ale z marnym rezultatem i tak mam o to mleczne szybki. Bo oszklenie macha siepedzlem a nie aero, no chyba że umiesz ładnie wylac z aero na oszklenie inaczej otrzymasz j.w. Ratuje Cie cleanlux i zmyjesz sido, ale uwazaj bo oprócz sido może Ci zmyć lakier właściwy . Model przypomina mi mój wiatrak za który zostałem zjechany. Mi sie podoba , może jakimś och ach nie jest ale napewno nie jest zły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eagle Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 nacierałem cleanlux ale nic z tego nie dało się, no nic człowiek uczy się na błędach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 uh, ciężka sprawa z tym oszkleniem - może poeksperymentować z pastą polerską (np. do zębów) - taśma tamiya dookoła szybek, trochę pasty na patyczek do uszu i szorowanko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts