eagle Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Witam, przedstawiam mój pierwszy model śmigłowca, trochę się zastanawiałem czy wrzucić go na forum, no i o to jest. Wykorzystałem blaszki Eduarda do kokpitu i elementów zewnętrznych. Coś mnie podkusiło i prysnąłem bezbarwnym lakierem sidoluxem na oszklenie, które k...cze zmatowiało , próbowałem wyczyścić je zmywaczem do akryli ale z marnym rezultatem i tak mam o to mleczne szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Ogólnie wiatrak OK, tylko kolą te łączenia połówek kadłuba na dolnej powierzchni Opromiennik brązowy, z tego co wiem mienił się pięknymi barwami tęczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Coś mnie podkusiło i prysnąłem bezbarwnym lakierem sidoluxem na oszklenie, które k...cze zmatowiało , próbowałem wyczyścić je zmywaczem do akryli ale z marnym rezultatem i tak mam o to mleczne szybki. Bo oszklenie macha siepedzlem a nie aero, no chyba że umiesz ładnie wylac z aero na oszklenie inaczej otrzymasz j.w. Ratuje Cie cleanlux i zmyjesz sido, ale uwazaj bo oprócz sido może Ci zmyć lakier właściwy . Model przypomina mi mój wiatrak za który zostałem zjechany. Mi sie podoba , może jakimś och ach nie jest ale napewno nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eagle Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 nacierałem cleanlux ale nic z tego nie dało się, no nic człowiek uczy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 uh, ciężka sprawa z tym oszkleniem - może poeksperymentować z pastą polerską (np. do zębów) - taśma tamiya dookoła szybek, trochę pasty na patyczek do uszu i szorowanko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi