Wierzbol Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Witam, po raz pierwszy umieszczam efekty swojej pracy, więc czekam na wasze zdanie i na krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Zdjęcia takie bardziej maskujące niż coś pokazujące. Pod światło Tym aparatem możesz dużo lepsze fotki zrobić. Dość czysto i całkiem przyzwoicie ale pomarańcza na lakierze widać. Maskę gdzieś wcięło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Wszystko fajnie, ale jednak te felgi ciut za duże. Jak tu mówić o skręcaniu albo o działaniu amortyzatorów. A co ważniejsze - na tych felgach mimo że bardzo dobry, fajny model wygląda zabawkowo. Ja bym zmienił felgi na mniejsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Koła i skórka rzeczywiście coś tam odbierają z wyglądu, ale wg mnie model prezentuje się bardzo dobrze. Bardzo ładnie wygląda przód tzn. siatka, silnik, obwódka wokół grilla. Dorwij jakieś inne felgi, strzel polerkę i będzie świetnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Te same zastrzeżenia co koledzy, lakier wygląda mimo wszystko całkiem porządnie, ładnie się świeci, ale felgi to porażka, wiem że amerykanie jeszcze większe wstawiają, ale okropnie to wygląda, psują tylko model i wygląda on komicznie. Ale na duży plus detale, naprawdę świetne wykończenie. Powiedz z czego zrobiłeś ten filtr siateczka wygląda super. Myślę że możesz być naprawdę zadowolony z modelu, no i czekam na kolejne produkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 A ja nie zgodzę się z Kolegami.Autko wygląda z tymi felami jak KOCUR!Widac taką delikatną nutę tuningu,wisienka na torcie a nie spojlery i ociekający chrom.Pewnie będą głosy za i przeciw ale skoro taki był pomysł na to auto nie widzę sensu zmiany kół na mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Ładny mustang, koła są na pewno za duże nawet widać to po prześwicie auta. I to chyba jedyny minus bo reszta jest bardzo ładna. To co następne? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 xsara2008, delikatna nuta tuningu to by była z lekko większymi felgami, a nie nie z takimi kołami od parowozu Trzeba znać troszkę umiaru. Jak się zmieni koła na mniejsze, to modelik będzie perfekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Będąc sprawiedliwym, trzeba powiedzieć, ze za wielką wodą od dłuższego już czasu panuje moda na takie "modern classics", ocena i własne odczucia estetyczne oglądającyh to inna kwestia. Ja również jestem z tych twardogłowych, co to klasyki, nawet po tuningu, lubią w stylu z epoki, no ale własne upodobania motoryzacyjne nie są dla mnie powodem, żeby nie docenić urody modelu. Fajnie zrobiony model Mustanga (Camaro z resztą też), nawet pomimo, że szybki i wściekły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Jest skórka pomarańczowa, są drobne niedoskonałości, są wymienione już kontrowersyjne felgi, ale i tak mi sie podoba...bo to Mustang rocznik 1967 Apeluje o lepsze zdjęcia, bo te odbierają mu prawie cały urok! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Witam, pozostawię temat kół w spokoju... Powiedz z czego zrobiłeś ten filtr siateczka wygląda super. Siatka użyta do grila jest tą samą co na filtrze, chyba to jest ta: http://www.mojehobby.pl/aber-s05-siatki-i-plyty-z-otworami-o-roznych-rozstawach-o-wymiarach-80x45-mm-p-18-743982.html To co następne? ;) Na warsztacie mam: '68 Chevy El Camino - AMT '71 Plymouth HEMI Cuda - Revell/Monogram Powstrzymuje mnie zamówienie ze stanów na blaszki fototrawione do tych modeli, gdyż powiedziałem sobie że bez blaszek nie dokończę Barracudy, a El Camino czeka na koła, bez nich nie mogę skończyć podwozia. Co do zdjęć, to mam nadzieję że je poprawię w najbliższy weekend. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie moimi wypocinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 El Camino czeka na koła, bez nich nie mogę skończyć podwozia. Tylko wiesz, jakie mają być teraz te koła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Zacne maszyny nam szykujesz Jakikolwiek samochochód by to nie był, powinieneś poświęcić trochę więcej czasu na solidną polerkę. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 El Camino czeka na koła, bez nich nie mogę skończyć podwozia. Tylko wiesz, jakie mają być teraz te koła? Pozdrawiam Pewnie część z was nie będzie zachwycona ale do El Camino na przód pójdą 19' a na tył 23' http://pegasushobbies.net/catalog/popup_image.php?pID=289&image=0 http://pegasushobbies.net/catalog/popup_image.php?pID=190&image=0 a efekt może być ciekawa, jak np. tutaj: http://public.fotki.com/MarcNellis/amt_1969_chevelle_ss/dsc00073.html Jakikolwiek samochochód by to nie był, powinieneś poświęcić trochę więcej czasu na solidną polerkę. Niestety nie posiadam areografu więc wszystko robię sprejami Tamiyi i nie jest to takie proste, gdyż na tych dwóch już spędziłem kilka ładnych godzin. Wydaje mi się że błędem który popełniałem, było to, że za daleko był sprej i nadążał lekko wyschnąć zanim doleciał do kasty, ale to się okaże jak będę robił następny PS. Tylni pas mustanga miał być matowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Myślę że jeśli uda ci się tak obniżyć to myślę że będzie git. A te felgi i blaszki to z kąd będziesz zamawiał? No i dawaj warsztaty tyk pięknych maszyn ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Niestety nie posiadam areografu więc wszystko robię sprejami Tamiyi i nie jest to takie proste, gdyż na tych dwóch już spędziłem kilka ładnych godzin. Wydaje mi się że błędem który popełniałem, było to, że za daleko był sprej i nadążał lekko wyschnąć zanim doleciał do kasty, ale to się okaże jak będę robił następny Tu nie chodzi o to, że malujesz Spray'em czy aerografem. Ludzie malują cywile na oba sposoby i skórka pomarańczowa dopada wszystkich. Od radzenia sobie z nią są narzędzia i chemia polerska. O polerowaniu pisałem już niejednokrotnie ja i inni koledzy na forum. Przejrzyj dział poradnikowy i wątki warsztatowe kolegów. Polerka jest żmudna ale daje wspaniałe efekty. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 19 Maja 2011 Autor Share Napisano 19 Maja 2011 A te felgi i blaszki to z kąd będziesz zamawiał? Planuję zamówić z tej strony, bo mają wszystko czego mi trzeba: http://www.stradasportsstore.com/Model-Cars.html Jeszcze z tej strony nie zamawiałem, więc nie mogę jej polecić O polerowaniu pisałem już niejednokrotnie ja i inni koledzy na forum. Przejrzyj dział poradnikowy i wątki warsztatowe kolegów. Polerka jest żmudna ale daje wspaniałe efekty. No to już się biorę za przyswajanie nowej wiedzy, może coś jeszcze się dowiem, co choć trochę ułatwi Niestety chyba sam w to nie wierzę, ale postaram się by te zarzuty się nie powtórzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi