czak45 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Projekt ISU zakończony. 7TP prawie gotowy do malowania. Pora na coś nowego. Czyli jak w tytule. Chciałem bardzo podziękować koledze Pawłowi S za polskie kalki do tego modelu. Bez nich projekt nie miałby szans na zaistnienie na forum, Prace. Na razie odciełem tylko tylnie błotniki. Zdjęcia bryły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Model Revella? Ponoć ma jakieś babole (ontheway). Szczęśliwie dokumentacja zdjęciowa obszerna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Ma babole. Ten DRAGONa jest lepszy, ale niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Ten DRAGONa jest lepszy, ale niedostępny. Co z Ebay, do mnie właśnie idzie Sherman z Chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Nie mam konta na EBAYu. A ile placisz za przesyłke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Pobawilem się w okolicach włazów. Zeszlifowałem kółka. Dorobiłem pręty. (jeden do poprawy) Dorobiłem zaczep ślizgowy KMu. Nie jest to doskonałe, ale lepsze niż to co zaoferował producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Z kosztami przesyłki jest różnie. Wspomniany M4A1 Normandy kosztował jakieś $14 i przesyłka $8,5. Razem wyszło 63PLN. Oczywiście będzie szło z trzy tygodnmie. Sam już nie pamiętam michałków tego zestawu, ale widzę brak powłoki antypoślizgowej (tak pięknie zrobiona w ich Abramsie). Zobacz foty ma militaryphotos.net temat: polish armor (tons of photos). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Czarku model Leoparda jest dostępny u nas http://plastmodel.pl/p/56/1077/dragon-1-72-leopard-2a4-7249--po-1945-skala-1-72-pojazdy-i-bron-pancerna.html Do modelu revella warto dokupić trawionki eduarda. Fakt, że są bardzo trudno dostępne ale spróbuj zamieścić ogłoszenie . Mi się udało Siadam i kibicuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Za tą cenę jest Hobby Boss 1:35 w Martoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Ten DRAGONa jest lepszy, ale niedostępny. Ktoś zna numer katalogowy Leosia od Dragona ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 rtoipmodest ciezka sprawa te zakupy dla mnie. Nawet z językiem nie dałbym rady. Ale może kiedyś. Hubert widze, że macie kilka fajnych modeli. Na razie jednak powalcze z tym REVELEM. Za tą cenę jest Hobby Boss 1:35 w Martoli Co z tego jak to nie ta skala. Zreszta pieniądze to nie wszystko. Licza się też przekonanania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Przerabianie włazów. Czy to jest ich prawidłowe rozmieszczenie??? Tutaj niby jest podobnie. http://www.track-link.net/gallery/1325_5 Zasobnik będzie otwarty, tak żeby było troche inaczej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Noooo teraz dopiero zauwazylem! Czekalem, czekalem i sie doczekalem - "wspolczesnego" na warsztacie Czaka. Ciekawe jak sie uda. Kibicuje. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Też sobie popatrzę, chociaż to nie moja branża. Zrobiłem dokładnie ten zestaw na zamówienie syna ( czas montażu z malowaniem ok. 1 godziny ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Ktoś zna numer katalogowy Leosia od Dragona ?? 7249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Maja 2011 Autor Share Napisano 30 Maja 2011 Wieża czołgu zrobiona. Zmieniłem lub dorobiłem kilka detali. Przerabiam też figurkę rosyjskiego czołgisty na Polaka. Troszkę twarz jest nieciekawa, ale za późno to zauważyłem i nie chciałem robić już drugiej od nowa. Mam jeszcze pytanko. Czy polskie Leopardy były malowane "pędzlem"? Chodzi mi o przejscie kolorów kamo. Niemieckie widziałem takie z pod "pędzla", czyli przejscie na ostro. Pytam bo coś mi się wydaje, iż nie dam rady pomalować psikawką. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 wszystko ładne poza tym twarzowcem, jednak doradzam pozbawienie go głowy bo zepsuje cały efekt. niestety w sprawach malowania ekspertem nei jestem ale poszperaj po necie, pewnie jest tego sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Czy polskie Leopardy były malowane "pędzlem"? A komu by się chciało pędzlować cały czołg Na moje oko i tzw chłopski rozum to wszytki leopardy malowane są natryskowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Maja 2011 Autor Share Napisano 30 Maja 2011 Miałeś racje Andrzeju. Jednak nie chciałem robic hełmofonu od podstaw więc poszedłem na łatwiznę i przeszczepiłem twarz od figurki z DRAGONA. Pacjent żyje i wygląda lepiej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Maja 2011 Autor Share Napisano 30 Maja 2011 A komu by się chciało pędzlować cały czołg Smile Na moje oko i tzw chłopski rozum Smile to wszytki leopardy malowane są natryskowo. Pędzlem było w cudzysłowie. Chodzi mi o przejścia kolorów. Np. ten: http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/Leopard_2A4/leo2a4.htm Ale to jest niemiecki. Może mieli jakieś maski? Ps. Na chłopski rozum to podkładowa była malowana natryskowo, ale plamki kamo można było pomalować pędzlem bo jest ich mniej. No ale domyślać to się można. Dlatego pytam, może ktoś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Zobacz tu viewtopic.php?t=22291 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Bardzo dobrze, ze pszeszczepiłeś twarz. Poprzedna była jakaś afrykańska. Zdjęć jest dużo. Choćby tu: http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?61018-Polish-Armor-(tons-of-photos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 A jesli chodzi o załogę, to czy nie lepiej by było zainwestować, w takie coś? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 A jesli chodzi o załogę, to czy nie lepiej by było zainwestować, w takie coś? : Nie ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Kurde, sorki wielkie, nie doczytałem ze to nie 1/35. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi