cegie Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Witam. Mam pytanie jak w tytule. Chodzi mi o coś podobnego do tego, co widać poniżej. Kombinuję "w głowie": 1. Rozgrzać piekarnik z blachą z położonym na niej papierem do pieczenia. Temperatura? Nie wiem. 2. Przyłożyć delikatnie oponę (gumową, bo o takich piszę) do papieru i dociskać. Czy się nie rozlezie? Nie wiem. Macie może jakieś inne pomysły, sugestie??? Pozdrawiam CeGie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Tu Pan z Japonii robi cos takiego. Generalnie metoda na obciazone oponki, ale pomysl nad takim rozwiazaniem... http://www.youtube.com/watch?v=72KXUV6LzPI#t=2m38s Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Hahaha, muzyczka jakby eksplorowali jakąś nową, nieodkrytą dotąd planetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Ja probowalem na cieplo i niezby mi wyszlo, wiec obcialem duzy kawalek gumy a laczka dorobilem z miliputa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cegie Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Witam. Ja probowalem na cieplo i niezby mi wyszlo, wiec obcialem duzy kawalek gumy a laczka dorobilem z miliputa. A jak to wygląda? Możesz wrzucić jakieś zdjęcie? Pozdrawiam CeGie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cegie Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Witam. obciazone oponki Pomysł banalnie prosty! Ale metoda do wykorzystania w modelu stojącym na jakiejś podstawce i raczej przytwierdzonym do niej na stałe. Ja chcę zrobić "kapcia" w modelu stojącym na lorze, bez przymocowywania. Chociaż, jakby wykorzystać bardzo małą śrubkę i ją w sensowny sposób ukryć, to może by to się udało. Dzięki za "ściągę". Pozdrawiam CeGie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Kiedyś w Tamyia MM pokazywali coś takiego: mały klocek plastiku / ramki przyklejali do koła oraz do wnętrza gumowej opony - czyli patent podobny do ww śrubki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Witam.Ja probowalem na cieplo i niezby mi wyszlo, wiec obcialem duzy kawalek gumy a laczka dorobilem z miliputa. A jak to wygląda? Możesz wrzucić jakieś zdjęcie? Pozdrawiam CeGie Tutaj poszukaj na fotach gdzie widac Urala: viewtopic.php?t=13373&postdays=0&postorder=desc&highlight=uh60&start=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Zrobiłem topiąc nad zapalniczką. Taki sobie efekt. Zalety to szybko i łatwo. http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=169&t=14527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Ja proponuję wyjąć felgę i nad palnikiem a potem go ulepić. Pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 A nie prościej obciąć koło, dodać co nieco kawałków polistyrenu tam gdzie mają powstać zgrubienia, wyszlifować i powycinać rowki bieżnika wedle zdjęcia ? Można też (jak ktoś koniecznie chce użyć ognia) nadtopić taką oponę i też wyprofilować. Zabieram głos mimo, że czegoś takiego nigdy nie robiłem dlatego by wyjaśnić, że to jest tylko kawał plastiku (lub gumy) którą można obrabiać spokojnie przy pomocy ogólnie dostępnych narzędzi (oraz materiałów) jakie chyba każdy z nas posiada w naszych pracowniach. Do tego taki "flak" raczej nie posiada super regularnych kształtów więc spokojnie można się pobawić takim kółkiem i w razie draki coś nadstawić i znowu wyprofilować. Nie znam firmy która wyprodukowała gotowy zestaw kółek, akurat z flakami, bo to chyba mija się z celem. Moja rada - papierek ścierny, pilniki i kawałek polistyrenu oraz trochę wyobraźni. Ja najmocniej przepraszam, że tak "brutalnie" opisałem sposób na wykonania kapcia na kółku ale to chyba nie jest jakąś wielką tajemnicą, że plastik obrabia się dosyć prosto. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi