micha Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 Akacja ratunkowa powiodła się Model odratowany, odmalowany, generalnie nie ma śladu po nieprzemyślanym zabiegu. Dodatkowo wczoraj na samolocie pojawila się pierwsza warstwa lakieru. Dziś czas na kontynuacje prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha Napisano 21 Września 2011 Autor Share Napisano 21 Września 2011 Obecne zaawansowanie prac (do dnia dzisiejszego)...model po nałożeniu 2 warstw lakieru bezbarwnego ...dzis uraczyłem samolot kalkami i muszę powiedzieć że moby dick prezentuje się zacnie . Zdjecia jak softer się przegryzie i wszystko ładnie się ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Super maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha Napisano 23 Września 2011 Autor Share Napisano 23 Września 2011 Oto obiecane zdjęcia z kolejnego etapu prac jakim było nałożenie kalek. Sprawa jak zwykle nie najprostsza ale bardzo wpływająca na estetyke modelu. Uważam, iż kalki "moby dick'a" nadają b-24 całkiem fajny wygląd (mi się strasznie podoba ). Jeszcze wash, mat i pastele i mamy koniec prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Zacnie będzie się prezentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha Napisano 30 Września 2011 Autor Share Napisano 30 Września 2011 to wykańczanie modelu idzie bardzo powoli . Powiedzcie mi co sądzicie o tym brudzeniu imitującym okopcenia?? Przypomina rzeczywiste i oczywiście czy te wydechy wyglądają naturalnie...czy to wszystko nie nazby zabawkowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Popracuj jeszcze trochę nad wylotami wydechów i okopceniami. Te ostatnie powinny mieć nieco bardziej smugowatą strukturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha Napisano 3 Października 2011 Autor Share Napisano 3 Października 2011 Model praktycznie na ukończeniu., jeszcze tylko kilka drobnych elementów i koniec Tymczasem poprawiłem okopcenia i brudzenie modelu. Myślę że teraz są dużo bliższe realu. Brudzenia niestety na zdjęciach nie widać to też póki co ich nie zamieszczam (może to wina światła). Dodatkowo wymęczyłem wieżyczki, przy czym pierwszą z nich szczególnie bo ktoś z domowników zmiażdżył ją butem i w sumie wprasował do podłoża. Naszczęsice jakąś ją odratowałem Zdjęcie z literą A to propozycja producenta, z B "moja walka" , a z C finalny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha Napisano 4 Października 2011 Autor Share Napisano 4 Października 2011 Prace nad modelem ukończone. Samolot prezentuje się bardzo ładnie i póki co stanowi ukoronowanie moich starań modelarskich - jest ozdobą mojej skromnej kolekcji Przedstawiam 2 na szybko zrobione zdjęcia. Galeria wkrótce.... Jedyna rzecz jaka nie daje mi spokoju to olinowanie modelu. Nie wiem jak się za to zabrać by nie pospuć pracy. Dotychczasowe moje próby są raczej skromne i uzyskany efekt jest daleki od zadowalającego mnie, że już nie wspomne o zbliżeniu się do orginału Jesli nic nie wymyśle, niewyczytam na forum to chyba pozastawie tak jak jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Gratuluję zakończenia prac i czekam na galerię. PS Ja olinowania nie robię z zasady. Zbyt często ulegało uszkodzeniom podczas odkurzania, przestawiania itp także wolałem w ogóle pomijać ten element niż wkółko poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi