abe's Napisano 27 Kwietnia 2007 Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam to moja pierwsza diorama ale nie pokazywałem jej jeszcze na tym forum http://i108.photobucket.com/albums/n11/patrykpatryk60/PICT0026.jpg Cytuj
spiton Napisano 29 Września 2007 Napisano 29 Września 2007 Witam Dla mnie kapitalna.Jak zrobiłeś taki śnieg?????? Bardzo realistyczna,fajnepozy figurek i w ogólnie super.Robi wrażenie. pozdrawiam Cytuj
jarex15 Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 A ja głupi myślałem że to zdjęcie tylko ten kolor mi niepasił Śnieg dla mnie bomba Cytuj
Kermit Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 Wszystko super. Tylko mam pytanie: z czego zrobiona jest woda w jeziorze? Pozdrawiam Cytuj
rubid Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 Dla mnie rewelka. Bardzo realistyczna, świetne figurki no i ten śnieg. Dlatego też ponawiam pytanko jak go zrobiłeś? Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Super Moderator Napisano 30 Września 2007 Czy to sól kuchenna? Chodzi mi o śnieg. Cytuj
kornik_69 Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 Wygląda nieźle,ale czy mógłbyś pokazać nieco więcej jaśniejszych i ostrzejszych zdjęć ? Cytuj
Azawakh Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 Ale fajna i ciekawie zaprojektowana dioramka. Bardzo mi się to podoba, Ma swój nastój... Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 z tego co się orientuję śnieg to soda.. natomiast cała diorama jest zbyt skąpo zagospodarowana, figurki i schwimma można było zmieścić na 4 razy mniejszej podstawce, i ta zbyt duża wolna przestrzeń trochę razi.. Cytuj
perdidos Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 A ten niebieski płyn to co jest, żel jakiś? Jak to utwardziłeś? Cytuj
cezek Napisano 12 Listopada 2007 Napisano 12 Listopada 2007 A samochodzik to z paprierowy z modelika jest chyba. poprawcie mnie jak sie myle. Cytuj
spiton Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 Co do kompozycji dioramy , to muszę powiedzieć ,że jest perfekcyjna. Scena jest sportretowana z ogromnym wyczuciem !!!! Jeszcze raz gratulacje. Ps. zrób dobre fotki z naturalnym światłem. Cytuj
Ar2r Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 Model pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba i nie rozumiem uwag do kompozycji podstawki. I mam pytanko z czego ten śnieg i co to jest ta niebieska masa imitująca wodę (lód)? Czyżby to silikon? Cytuj
Roobert Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 A ja trochę krytycznie spojrzę na to od strony przyrody Napisz jaka była koncepcja tej scenki. Opisze kilka swoich przemyśleń. 1. Schwimmwagen jechał przez zamarznięte jezioro i tuż przy brzegu załamał się lód i wpadł? Jeśli tak to przy brzegu jest najgrubszy lód i nie załamał by się. 2. Co to są te kawałki lodu(?) w trzcinach po obu stronach? Jeśli efekt próby uratowania pojazdu po wcześniejszej wpadce (bo np. płynął i sie zakopał przy brzegu, załoga uciekła a następnie po kilku dniach czy tygodniach ktoś chciał go wyciągnąć) to jest ok. 3. Jeśli nie jest to co napisałem w pkt.2 to co to jest? Na jeziorach nie tworzą sie takie zwały, no chyba że ktoś je specjalnie usypał. To tak okiem geografa, nie jest to próba umniejszania pracy włożonej w dioramkę bo jest super wykonana, sam bym tak nie zrobił. Tylko nie bijcie mnie za to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi