abe's Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam to moja pierwsza diorama ale nie pokazywałem jej jeszcze na tym forum http://i108.photobucket.com/albums/n11/patrykpatryk60/PICT0026.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Września 2007 Share Napisano 29 Września 2007 Witam Dla mnie kapitalna.Jak zrobiłeś taki śnieg?????? Bardzo realistyczna,fajnepozy figurek i w ogólnie super.Robi wrażenie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 A ja głupi myślałem że to zdjęcie tylko ten kolor mi niepasił Śnieg dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Wszystko super. Tylko mam pytanie: z czego zrobiona jest woda w jeziorze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Niech zgadne żywica epoxydowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Dla mnie rewelka. Bardzo realistyczna, świetne figurki no i ten śnieg. Dlatego też ponawiam pytanko jak go zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2007 Czy to sól kuchenna? Chodzi mi o śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Wygląda nieźle,ale czy mógłbyś pokazać nieco więcej jaśniejszych i ostrzejszych zdjęć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Ale fajna i ciekawie zaprojektowana dioramka. Bardzo mi się to podoba, Ma swój nastój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 z tego co się orientuję śnieg to soda.. natomiast cała diorama jest zbyt skąpo zagospodarowana, figurki i schwimma można było zmieścić na 4 razy mniejszej podstawce, i ta zbyt duża wolna przestrzeń trochę razi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 A ten niebieski płyn to co jest, żel jakiś? Jak to utwardziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezek Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 A samochodzik to z paprierowy z modelika jest chyba. poprawcie mnie jak sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Co do kompozycji dioramy , to muszę powiedzieć ,że jest perfekcyjna. Scena jest sportretowana z ogromnym wyczuciem !!!! Jeszcze raz gratulacje. Ps. zrób dobre fotki z naturalnym światłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Model pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba i nie rozumiem uwag do kompozycji podstawki. I mam pytanko z czego ten śnieg i co to jest ta niebieska masa imitująca wodę (lód)? Czyżby to silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 A ja trochę krytycznie spojrzę na to od strony przyrody Napisz jaka była koncepcja tej scenki. Opisze kilka swoich przemyśleń. 1. Schwimmwagen jechał przez zamarznięte jezioro i tuż przy brzegu załamał się lód i wpadł? Jeśli tak to przy brzegu jest najgrubszy lód i nie załamał by się. 2. Co to są te kawałki lodu(?) w trzcinach po obu stronach? Jeśli efekt próby uratowania pojazdu po wcześniejszej wpadce (bo np. płynął i sie zakopał przy brzegu, załoga uciekła a następnie po kilku dniach czy tygodniach ktoś chciał go wyciągnąć) to jest ok. 3. Jeśli nie jest to co napisałem w pkt.2 to co to jest? Na jeziorach nie tworzą sie takie zwały, no chyba że ktoś je specjalnie usypał. To tak okiem geografa, nie jest to próba umniejszania pracy włożonej w dioramkę bo jest super wykonana, sam bym tak nie zrobił. Tylko nie bijcie mnie za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi