Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 months later...
Napisano

Witam

Dla mnie kapitalna.Jak zrobiłeś taki śnieg??????

Bardzo realistyczna,fajnepozy figurek i w ogólnie super.Robi wrażenie.

pozdrawiam

Napisano

Wszystko super. Tylko mam pytanie: z czego zrobiona jest woda w jeziorze?

Pozdrawiam

Napisano

Dla mnie rewelka. Bardzo realistyczna, świetne figurki no i ten śnieg. Dlatego też ponawiam pytanko jak go zrobiłeś?

Napisano

Wygląda nieźle,ale czy mógłbyś pokazać nieco więcej jaśniejszych i ostrzejszych zdjęć ?

• 2 weeks later...
Napisano

Ale fajna i ciekawie zaprojektowana dioramka. Bardzo mi się to podoba, Ma swój nastój...

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Co do kompozycji dioramy , to muszę powiedzieć ,że jest perfekcyjna.

Scena jest sportretowana z ogromnym wyczuciem !!!!

Jeszcze raz gratulacje.

Ps. zrób dobre fotki z naturalnym światłem.

Napisano

Model pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba i nie rozumiem uwag do kompozycji podstawki.

I mam pytanko z czego ten śnieg i co to jest ta niebieska masa imitująca wodę (lód)? Czyżby to silikon?

Napisano

A ja trochę krytycznie spojrzę na to od strony przyrody Napisz jaka była koncepcja tej scenki.

Opisze kilka swoich przemyśleń.

1. Schwimmwagen jechał przez zamarznięte jezioro i tuż przy brzegu załamał się lód i wpadł? Jeśli tak to przy brzegu jest najgrubszy lód i nie załamał by się.

2. Co to są te kawałki lodu(?) w trzcinach po obu stronach? Jeśli efekt próby uratowania pojazdu po wcześniejszej wpadce (bo np. płynął i sie zakopał przy brzegu, załoga uciekła a następnie po kilku dniach czy tygodniach ktoś chciał go wyciągnąć) to jest ok.

3. Jeśli nie jest to co napisałem w pkt.2 to co to jest? Na jeziorach nie tworzą sie takie zwały, no chyba że ktoś je specjalnie usypał.

To tak okiem geografa, nie jest to próba umniejszania pracy włożonej w dioramkę bo jest super wykonana, sam bym tak nie zrobił.

Tylko nie bijcie mnie za to