zdzichmig Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Witam wszystkich chciałem dziś pokazać wam model Academy w 1/72 na dioramie. Po złożeniu modelu zauważyłem że jest jakiś taki goły. Nawet koledzy mówili że nadała by się jakaś podstawka(makita), jednak nie miałem zbyt dużo materiałów na zrobienie sporej makiety więc postanowiłem go wyeksponować na przyzwoitej podstawce.Moje skojarzenia z tym dżipem były takie że zawsze był ubrudzony, na makiecie idealnie pokazałem moje wyobrażenie.Głównym zadaniem tej makiety jest przedstawienie jego jak stoi w błocie pod Berlinem w 1945r.(podczas upadku III Rzeszy). Serdecznie pozdrawiam zdzichmig created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Witaj, mnie to bardziej wygląda na przejście lawiny błotnej . I nie Berlin, a raczej Rosja - wiosenne roztopy. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Kozik Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Mniej błotka ale model super. Pozdr. Igor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Tak na wstępie napiszę, że raczej nie jestem specem od tego sprzętu ale co nieco mnie z tym modelem łączy. Doskonale wiem jak może takie maleństwo mizernie wyglądać stojąc swobodnie ale jest znacznie więcej sposobów uwidocznienia takiego modelu. Mój robi (a raczej będzie robił) na płycie lotniska dowożąc dzielnie równie dzielną załogę do B-17. Upaćkanie błockiem trzeba zrobić z głową - ten faktycznie przypomina willysa po spotkaniu z lawiną błotna - też przypomina bo błoto jest nie do końca tam gdzie być powinno (komora silnika, wszystkie zagłębienia etc. ). Zamiast go tak paćkać mogłeś dorobić mu troszkę szpargałów, zrobić coś z szybą (której niema), jakieś drobiazgi, dodać z 2 czy trzy figurki... pomysłów jest cała masa. No i zasadniczo bidok nie jest pomalowany (widać tylko KM i opony spotkały się z farbą). No jakoś to do mnie nie przemawia - to nie jest sposób na stworzenie winietki (bo makieta to nie jest, diorama też nie, a makita to taka firma produkująca sprzęt typu piła mechaniczna ). Rada do serca i działaj bo jak tu oglądam czasem modele w tej skali to mi kopara opada - musi się dać . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Piter napisał wiele odnośnie pomysłów, warto byś skorzystał z tych rad na przyszłość... zdzichmig pamiętaj, że zrobienie dobrze ubrudzonego czy zniszczonego modelu jest o wiele trudniejsze niż ładnie pomalowanej nówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Wiem i doskonale rozumiem,dzięki za pomysłu. Jeżeli chodzi o figurki to mam tylko samych Niemców. Dzięki za komenty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 POD BERLINEM? czy to jakaś alternatywna historia II Wojny Światowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Od kiedy to Willis Jeep z amerykańską gwiazdą był pod Berlinem w 1945roku. Chyba przez przypadek. Kolego zanim zaczniesz coś kleić to zastanów się co to ma przedstawiać a nie wypisujesz bzdury. Co do modelu nie będę sie wypowiadał bo oprócz kupy błota to nic nie wiedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Przesadziłeś z błotem , za dużo tego , właściwie to wygląda jak by wpadł do bagna a potem został wyciągnięty . Trochę umiaru w brudzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 wiem obiecuje że przy kolejnym modelu już będzie mniej błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Jak dla mnie za dużo błota, ale to kwestia gustu. Co się nie podoba to ślady po formach na masce a dokładnie na jej wewnętrznej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi