SAGITARIUS Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Serdecznie zapraszam do oglądania mojego nowego "dziecka" Model SdKfz 251/2 Zu Fuss firmy Dragon. Wykonany z pudła, malowany farbami PACTRA, MR COLOR. Dodatkowo "podrasowany" innymi technikami modelarskimi: wasch, wheatering ... suche pastele. Zapraszam do oceny ... Pozdrawiam S. - Krystian UZUPEŁNIENIE SESJI ZDJĘCIOWEJ - UPDATE 07.05.2007 Edytowane 6 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 Jak dla mnie - bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 28 Kwietnia 2007 Share Napisano 28 Kwietnia 2007 Witam. Serdecznie zapraszam do oglądania mojego nowego "dziecka" Ładne to "dziecko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 28 Kwietnia 2007 Share Napisano 28 Kwietnia 2007 Bardzo ladna niemiecka "Katiusza". Mam wrazenie ze kola troszke dyndaja tzn. nie dotykaja podloza - tak bylo w 1:1 bo malo sie znam na temacie... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 28 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2007 ... Mam wrazenie ze kola troszke dyndaja tzn. nie dotykaja podloza - tak bylo w 1:1 bo malo sie znam na temacie... Pozdr. Pawel Witam. Ja też się nie znam ... ale masz rację dyndają. Dyndają od momentu założenia gąsienic. Pewnie popełniłem błąd przy wklejaniu wahaczy układu gąsienicowego ... ... trochę kicha. Ale miło, że się podoba. Pozdrawiam S. - Krystian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 6 Maja 2007 Autor Share Napisano 6 Maja 2007 Witam. GALERIA ZDJĘĆ UZUPEŁNIONA - ZAPRASZAM ! Pozdrawiam Krystian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Nie jestem znawcą tematu, ale mnie się bardzo podoba ...I kolejny raz sprawdza się formuła "zdjęcia tygodnia", bo dzięki temu tutaj trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Twoja "szafa" jest wykonana bardzo solidnie i z dbałością o szczegóły. Ślady eksploatacji przygotowałeś "in ordnung", a nie tak jakby ktoś wylał na niego wiaderko pomyj. Szczególnie przypadły mi do gustu przebarwienia i wyeksponowanie kanistrów. Miałbym tylko dwie uwagi: 1. Kolby MG-34 w porównaniu z całym modelem wyglądają nieco sztucznie. Jak znajdziesz chwilę czasu to spróbuj je trochę "odplastikować" (niepoprawne językowo, wymyślone na poczekaniu określenie. Przepraszam wszystkich polonistów ) 2. Spróbuj zrobić fotkę wnętrza, bo napewno jest warte obejrzenia... Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 8 Maja 2007 Autor Share Napisano 8 Maja 2007 Witam. Dziękuję za opinie i cieszę się, że model podoba się. Co do uwag, kolby były malowane sieną paloną na podkładzie z piaskowej Pactry. Nie wyszło to najlepiej kolorystycznie, chociaż i tak wyszło zdecydowanie lepiej niż na modelu Chevroleta. Tam, wszystkie elementy, siedzisko, skrzynie, kolby i uzbrojenie ... ma taki sam kolor, no prawie taki sam. Co do wnętrza - uwierz mi, nie ma co pokazywać. Wnętrze jest tak biedne, że aż boli ! Pomalowane jest w podobnym stylu co reszta modelu Gdybym robił wersję 251/10 z PAK 36 wyglądałoby to zdecydowanie lepiej. Wtedy połowa przedziału jest zastawiona amunicją. Jest jak jest, od początku planowałem zrobić "szafę" Pozdrawiam Krystian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi