Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Rozpoczynam nowy projekt i pilnie potrzebuję dokumentacji, w związku z czym bardzo proszę o pomoc.

Kupiłem na aukcji kupę złomu, porozdzielałem. W zasadzie tylko kadłub nadaje się po szpachlowaniu do użycia, nadbudówki i cała reszta raczej od podstaw. Chcę zrobić coś takiego:

th_T-22.jpg

Materiał wstępny to to:

th_T-22001.jpgth_T-22004.jpg

Pierwsze prace:

th_T-22003.jpgth_T-22002.jpg

Jeszcze raz proszę o pomoc i pozdrawiam.

Edited by Guest
Posted

Super temat, będę śledził na pewno

Tylko mała prośba, czy nie mógłbyś wklejać odnośników bezpośrednio do dużych fotek (na PB kopiujesz link z IMG thumb i usuwasz z niego część "?action=view&current="

pozdrawiam,

Forest

• 3 weeks later...
Posted

Już się bałej, że "Elbląga" alianci zbombardowali

• 7 months later...
Posted

Witam szacowne grono!

Prace z różnych względów posuwają się wolno, ale coś mi się udało zrobić i już to wrzucam,

wyszlifowany pokład;

Allegro008.jpg

wyszlifowane dno;

Allegro009.jpg

Allegro010.jpg

i roboty przy podwoziu;

Allegro015.jpg

Pozdrawiam.

Posted

Zapowiada się ciekawy model, ale osłony wałów śrub są ewidentnie nierówne (chyba, ze to wina zdjęcia). Za to same śruby są fajne. Jeśli zrobiłeś je sam, to powiedz jaką metodą .

Posted
Zapowiada się ciekawy model, ale osłony wałów śrub są ewidentnie nierówne (chyba, ze to wina zdjęcia). Za to same śruby są fajne. Jeśli zrobiłeś je sam, to powiedz jaką metodą .

Nie. To wina konstruktorów, tak wynika z planów, jeden silnik był bliżej, a jeden dalej.

Co do śrub to jeszcze im daleko do końca, na razie zostały wstępnie oszlifowane, pomalowane też wstępnie i nabite na igły. Pozdrawiam.