Szydercza Gała Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 O widzisz dzieki, ciekawa koncepcja, maluje tamka ale smoke nie mam to bodajze XF 17 tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 No i znowu się dziś pobawiłem plujką Wojtas pisał o pociemnianiu linii, koncepcja dobra, ale... to dno juz jest strasznie ciemne ( na fotkach tego dobrze nie widać ), więc zrobiłem abarotno . Wyczytałem gdzieś żeby nie rozjaśniać kolorów białym, bo wychodzą "zimne", tak więc do bazowego koloru dna dodałem jasnoczerwonego i rozjaśniłem wszystko poza liniami. Wyszło chyba całkiem nieźle, ale ja się nie znam więc liczę na kolejne wskazówki i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 No i kolejna odsłona, namordowałem się z tym maskowaniem Dobrze że to nie jakiś okręt liniowy W sumie jednak opłaciło sie nad tym posiedzieć, wygląda całkiem przyzwoicie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Fajnie,no to teraz mozesz zaszalec z brudzingiem gory.Widzi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 No właśnie cały mój preszejding sie wziął i zamalował Jutro pojade go sidoluxem i sprawdzę tą metodę o której pisałeś wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 No i pora na budę Miazgi nie robi, no ale jak komuśtam kiedyś napisałem, nie można zupełnie uniknąć własnych doświadczeń Nie dałem rady i musiałem troche poudziwniać. Ulepiłem na kolanie jakąś antenę, bo plastikowy kloc z zestawu był dla mnie niestrawny, podobinie jak szklany wiatrochron na dachu kiosku. Szyby mostka zrobiłem clearfixem. Tak wiem wiem za jakość wycinania samych szyb należy mi się następnym razem nie bedę się wydurniał tylko wszystko wyrżnę i wstawię równiutkie ładne słupki. Aaa no i przykleiłem moje pierwsze w życiu blachy Wszelkie komentarze na temat, lub nie, mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Ty Ridżu łoteringuj , a nie jakieś szarości mi tu zatyrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Proszę Ridżu mówisz i masz. Zbiedronowałem pokład 3 różnymi brązamii, chyba udało mi się uzyskać odpowiednio delikatny efekt ( przy tej skali kontrast pomiedzy odcieniami desek nie powinien byc zbyt duży o ile wogóle powinien byc widoczny ) Zaciapałem też prawie całą lewą burtę tutaj używałem czarnego, białego i szarego ( na samym dziobie dałem też trochę niebieskiego, ale jakoś mi efekt nie podchodzi... ) Polepiłem tez nowe Trąby Eustachego, bo w modelu dali tylko jakiś wyrób klocopodobny Pewnie wypadałoby dorobić porządne przewody do tego , ale stwierdziłem że szkoda czasu, jak tester to tester, ciągle musze sobie o tym przypominać, żeby się nie zagłebiać zanadto w szczegóły No i na koniec chyba pierwszy raz cyknąłem mu fotkę z kioskiem na kadłubie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Szyby mostka zrobiłem clearfixem. Tak wiem wiem za jakość wycinania samych szyb należy mi się następnym razem nie bedę się wydurniał tylko wszystko wyrżnę i wstawię równiutkie ładne słupki. Tak sobie myślę, że chyba najwygodniej byłoby wkleić trochę wyższy pasek przezroczystego polistyrenu (np. fragment wytłoczki z vacu, itp.), zaszpachlować łączenie i po prostu zamaskować okna (słupki namalowane). Taki przynajmniej mam plan odnośnie okienek w kiosku mojego Mocenigo. Testowałem już kiedyś clearfix i nadaje się on raczej do mniejszych otworów. Podoba mi się malunek na części dennej - szary jest chyba ciut mało zróżnicowany. Tak samo pokład, ale rozumiem, że to dopiero początek zabawy. Z ciekawości - po co są te otwory w przedniej części kiosku? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Z szybami ciekawa koncepcja, do przetestowania nastepna raza Dno jest narazie tylko wycieniowane przy malowaniu ,jeszcze troche je wypaskudze. Natomiast poklad i burty maja tylko biedrone polozona i stwierdzilem ze lepiej dac mniej niz za duzo ( na fotkach wyglada to delikatniej niz w realu, poza tym na burtach niewiele widac przez odbijajaca sie lampke ) Pojda na to wszystko jeszcze washe, zacieki, obicia, rdza itp, a nie jestem zwolennikiem robienia modeli plywajacych wrakow . Jak po tym wszystkim uznam/uznamy ze to zamalo, to zawsze bedzie jeszcze mozna dopackac Co do otworow, to te w poziome sluzyly zapewne do odprowadzania wody z pokladu kiosku, natomiast te ulozone po luku.... czort wie japonce kierowali sie feng-szui przy projektowaniu okretow, wiec moze mialy po prostu mesko wygladac? Byly zaznaczone na modelu to wywiercilem Fotek tej lajby nie znalazlem zbyt wiele.... PS sory za brak polskich znakow, ale w robocie nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2013 No i pora na kolejne wejście z laboratorium Dextera Złoszowałem pokład i burty ( w przypadku pokładu wycierając łosza starłem biedronę następnym razem walnę warstwę sido pomiędzy, to chyba powinno zapobiegac takim jajcom nie? ) W sumie jest chyba nieźle? Kiosk tylko sobie stoi na pokładzie, na szmaty na kiosku dałem delikatny filtr z żółto-brązowego, żeby nie wyglądały tak nowo, ale chyba będę musiał zarepetować, bo na fotkach nie widac chyba efektów..... A tutaj z rydwanami samobójców.... Z tego co widziałem na fotkach to one były bardzo ciemno szare, albo czarne, przywiązane do pokładu linami z podkładkami z drewna lub czegos takiego.... Ktoś się orientuje jak to dokładnie było? Te liny to chyba stalowe, bo jakoś nie widzi mi się żeby używali konopnych pod wodą..... Wielkie Joł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Maja 2013 Autor Share Napisano 12 Maja 2013 Tak to wygląda na chwilę obecną, na tej burcie chyba juz skończyłem, ale sami oceńcie No i samobójcy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Rdza przy kotwicy nie halo,chyba ze to sol;reszta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Mówisz i masz, rdzy już nie ma To to takie suche coś Tamiyi było (pigment to sie nazywa tak? ) w 2 odcieniach: rust i orange rust. W rzeczywistości nie było takie jasne, jak lipa to lipa na koniec podziałam coś przy tych kotwicach olejami. No i zapomniałem że jeszcze scum line bedę próbował rzeźbić jako donalyah00 próbował mnie tłumaczyć jak to zrobić bedzie ubaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 No i dobra Panowie, zasadniczo skończyłem, teraz trzeba toto walnać matowym akrylem... którego nie mam Póki co więc zamieszkał sobie w pudełku śniadaniowym ( nie ma jeszcze gabloty ) i czeka aż takowy zanabedę ;-) . Zdjęcia zrobione w średku nocy, więcnie oczekujcie zbyt wiele. Jak będzie polakierowany na porządnej podstawce, to zrobięmu pożądnąsesję i galerię. Poprawiona rdza na kotwicy: no i reszta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Zrob cos z pokladem...Wyglada jak deski swierkowe swiezo potraktowane strugiem, a przeciez uzywano drewna tekowego. Ono z natury jest pomaranczowo-czerwonawe, a po dluzszym kontakcie z woda robi sie szaro-pomaranczowe. W temacie "Prince of Wales" pokazalem zbudowane przeze mnie patio z drewna tekowego. Taboret uwidoczniony na zdjeciu stal na zewnatrz 2 lata i tak sie zmienil pod wplywem zwyklych warunkow atmosferycznych. Na okretach drewno mialo do czynienia z woda slona, wiec przebarwienia musialy byc jeszcze wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Maja 2013 Autor Share Napisano 17 Maja 2013 Zapewne masz rację, ale biorąc poprawkę na to, że to mój pierwszy model, uważam że wyszedł całkiem przyzwoicie. Jeżeli zacznę coś przy tym pokładzie teraz grzebać, kiedy wsztstko juz jest poprzyklejane,to zapewne skończy sie to jakaś spektakularną kleską (już raz musiałem ratować reling ) Przyjmuję krytykę i się z nią zgadzam, miałem co do tego pokładu wielkie plany, a skończyło się tym co widać, brak doświadczenia, wyciągnąłem wnioski i następny bedzie z pewnością lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 No to pogratulował piknego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 No i się w końcu misio doczekał GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi