skala72 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Co do tego "zacieku", to pooglądaj inne zdjęcia, a będziesz wiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Co do tego "zacieku", to pooglądaj inne zdjęcia, a będziesz wiedziała. Napisz proszę jaśniej. Co to znaczy inne zdjęcia? Ja znam jeszcze z kobitką na masce i to kichowej jakości na ulicy od góry (widać nazwę na prawej stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Szukajcie a znajdziecie. Poszukaj fotek, jest ich masa, ja nie mogę publikować innych zdjęć niż swoich, ponieważ fotki są zastrzeżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Mi to wgląda na spaw...http://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/2841 ... omosc.html Pierwsza fotka na górze - tutaj tez jest ta linia widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Brawo, wygrał Pan kupom na garnek z zupą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Skoro to spaw to dlaczego nie ma go na egzemplarzu muzealnym - z tego co widziałem to te blachy z przodu przetrwały wojnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Skoro to spaw to dlaczego nie ma go na egzemplarzu muzealnym - z tego co widziałem to te blachy z przodu przetrwały wojnę. Tego nie wiem. Ale to są spawy(blachy stalowe się spawa a nie kleji na superglue ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Masz zdjęcie z dziewczyną siedzącą na masce Kubusia? Spalony Kubuś przy Konserwatorium. Jedni mówią, że tam został zniszczony, inni, że po awarii silnika został porzucony przy Złotej Kaczce, a kilka osób mówi, że został zasypany w części zabudowań warsztatu, a spalony na wiosnę 1945 roku własnie na terenie Konserwatorium. Na zdjęciu widać również spaw na lewej płycie osłaniającej przednie koło. dwie płyty osłaniające koła zostały wymienione po wojnie. Dlaczego ????? Diabli wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 OK spaw z przodu się dorobi, ten boczny jest. Tabliczka przyklejona do drewna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Dziś zabrałem się za dobajerznie Kubusia. Zajęło mi to około godziny Tylne haki z zestawu, notek z 251ki Hasegawy. Przednie haki z drutu, wygiete i spiłowane jak w oryginale. Podstawki pod "czułki" z kształtki. Płyta na dachu z zestawu. Dorobiłem też ten nieszczesny spaw. Jutro podkład - jeśli coś jeszcze wyleci z puszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Idzie dobrze, tylko co to za deski w podwoziu?? Nie było tam żadnych desek tylko metalowe klapy otwierane do wewnątrz - jeden granat i po 14-to osobowej załodze Kubusia.. Jak zdecydujesz, że je sobie darujesz, to nic się nie stanie i tak tego za Chińskiego boga nie widać. Rama jest odlana z podłogą w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Z klapami daruję sobie bo nie będzie stał na lustrze. Rama jest odlana z podłogą. Doklejasz cztery resory, wydech przeniesienie napędu, tylni most, stabilizator (z przodu) do tego koła i jechanka. Dorobię jeszcze prawego "czułka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Moja rada: zalatw sobie igly na insekty - super sprawa na "czulki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Z uwagi na problem z ustaleniem poprawnej kolorystyki Kubusia skłaniam sie ku opcji "What If?" zwanej też Luftwaffe 46. Testuję właśnie na nim malowanie zimowe Aktualny pomysł na scenkę. W wiadrze znjdzie się zdjęty lewy "czułek". Stwierdzłem też, że oprócz pracownika warsztatu (w kombinezonie) dodam też powstańca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Widzę, że scenka nabiera rozmachu Mam nadzieję, że nie pójdziesz za daleko w stronę "What if?" i nie dodasz mu wieży z Mausa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Zapomniałeś o karabinach po bokach i z tyłu. Swoją drogą byłby to ciekawy projekt i model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Na szybciora 2 pamperki. No to chyba można zacząć prace malarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 ten z kluczem jest kapitalny. drugi taki sobie. w każdym razie dawaj kolorki bo doczekać się nie mogę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 ten z kluczem jest kapitalny. drugi taki sobie. w każdym razie dawaj kolorki bo doczekać się nie mogę :-) Muszę się zgodzić - delikwent z kluczem bardzo udany. Ten drugi nieco słabszy, ale ma klatę jak Arnold Czekam na kolorowanki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Zacząłem malowanie. Miedzy innymi dostało się Kubusiowi. Po całości Sky Grey XF19. No to w końcu jaki ma być ten drugi kolor Aż mnie ręka świeżbi by sięgnąć po XF-24 (Dark Grey). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Zacząłem malowanie. Miedzy innymi dostało się Kubusiowi. Po całości Sky Grey XF19. No to w końcu jaki ma być ten drugi kolor Aż mnie ręka świeżbi by sięgnąć po XF-24 (Dark Grey). Wal ciemno szary Grunt to wizja artystyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Fajnie sobie przerabiasz te figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Czarku nie bardzo rozumiem. Ledwie wymieniłem jednemu głowę. Poprzednie projekty były bradziej skomplikowane. Sam zresztą bardziej przerabiasz załogantów do Leo. Wracajc do modelu. Wczorajsze popołudnie kompletnie skaszanione. Próba pomalowania elewacji budynku zakończyła się klapą. Obecny stan: Ściągnąłem też farbę z Kubka. Przerobiłem extra spaw (włos z ławkowca) i dorobiłem prawy "czułek": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Właśnie chodziło mi też o inne projekty. Dlatego tak napisałem. Jeśli chodzi o winietkę to: Wywaliłbym budynek i zrobił coś bardzo małego. Takie dwa w jednym: Z jednej trony pojazd muzealny z figurkami dzieci i dziadka który robi im zdjęcie, a z drugiej ten sam "dziadek" który walczył w powstaniu 45 lat młodszy pozujący do zdjęcia. Dla mnie pomysł jest najważniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Czarku, ale ten pomysł w necie funkcjonuje od dawna. Piotrze, moim zdaniem koncepcja jest słuszna, ja tam wolę scenki "z epoki". A moża jak go robisz jeszcze w klimacie przed powstańczym to zrób go w trakcie malowania w kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi