Boozy Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Witam. Model aktualnie przechodzi kąpiel. Wyglądał tak: Ma to być scenka z frontu zachodniego, ewentualnie włoskiego, o ile tam walczyły. Macie jakieś pomysły, propozycje, zdjęcia? Szukałem i jakoś nie znalazłem. Najlepiej jakieś piaskowe z zielonymi pasami/łatami. W każdym razie coś w ciepłych klimatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Źle to on nie wyglądał ,nie wiem po co to zrobiłeś :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2011 Źle to on nie wyglądał ,nie wiem po co to zrobiłeś :/ Ma być scenka, a i kamuflaż już mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Szkoda go. Trzeba było kupić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Ma to być scenka z frontu zachodniego, ewentualnie włoskiego, o ile tam walczyły. Macie jakieś pomysły, propozycje, zdjęcia? Szukałem i jakoś nie znalazłem. Najlepiej jakieś piaskowe z zielonymi pasami/łatami. W każdym razie coś w ciepłych klimatach. skoro już zacząłeś znęcać się na nim, to może pomogę przy malowaniu ? zdjęcia zrobione i sklecone prze ze mnie z książki pt. "Dywizje Waffen SS" (co zresztą widać... a zrobiłem to by zaoszczędzić czasu przy przesyłaniu na serwer... cóż leń ze mnie, ale trudno) http://imageshack.us/photo/my-images/853/cimg1538.jpg/ ahh... ten paint To teraz pomysł, może przedstaw model jak przejeżdża przez dom wiejski, płot kamienny lub stodołę ? albo drogę w lesie, gdzie na poboczy załoga odpoczywa/ szykuje się do walki, i na około drzewa. pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Źle to on nie wyglądał ,nie wiem po co to zrobiłeś :/ Ma być scenka, a i kamuflaż już mi się nie podoba. Hmm, nie wiem co powiedzieć, a tych modeli już nie robią? Przecież są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Adamie zobacz na model, a później na malowania i czołgi które mi przedstawiłeś. Nie nadają się niestety. Ma być bez osłon. Źle to on nie wyglądał ,nie wiem po co to zrobiłeś :/ Ma być scenka, a i kamuflaż już mi się nie podoba. Hmm, nie wiem co powiedzieć, a tych modeli już nie robią? Przecież są dostępne. Ale poco puszczać go w niepamięć? A tak odżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Szkoda fajny model był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 oj tam, oj tam, można ponaginać kilka szczegółów po za tym to są tylko schematy, a to jak pomalujesz model to już zależy od ciebie będę zaglądać do tematu i starać się pomóc w razie potrzeby. pozdrawiam Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Witam Coś tam podziałałem. Jak mi wyszły zabawy z cieniowaniem? Na to grube ziarno się nie patrzcie, bo coś testuje, ale to w innym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Zobaczymy jak będzie dalej, ale wydaje mi się że jakby za ostre przejścia między kolorami. Wiem, że na początku malowania przed wszystkimi zabiegami często tak wygląda dlatego czekam na dalsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Witam. Zobaczymy jak będzie dalej, ale wydaje mi się że jakby za ostre przejścia między kolorami. Wiem, że na początku malowania przed wszystkimi zabiegami często tak wygląda dlatego czekam na dalsze efekty. Dzięki za opinie. Jak zauważysz na poniższych fotografiach, przejścia są nawet zbyt mało ostre. Dzałam coś tam pomalutku. Model jest obecnie wstępnie polakierowany i wygląda dość sztucznie. Jak zwykle błędy są - rozmyły mi się niektóre plamy kamuflażu oraz pomalowałem koślawo numer na wieży. Już tak zostawiam (Hans pracujący w warsztacie polowym miał kiepski dzień ;o) ). Mam nadzieję, że po zabiegach olejnych i pigmentach nie będzie to wyglądało najgorzej. Odpryski to inna bajka, którą opowiem w tym tygodniu. Będzie ich dużo więcej i sam nie wiem jak wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Kamo na tłumiku Fajnie Ci idzie,ciekaw jestem młotkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 ładne kamo takie inne, ale ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Kamuflaż naprawdę ciekawy. Jak go malowałeś? Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. W paru miejscach widać takie dziwne niedoskonałości, coś jakby nie wyszlifowana szpachla, albo nadmiar farby np. płyta czołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Hej. Dzięki za komentarze. Kamo na tłumiku Fajnie Ci idzie,ciekaw jestem młotkowania Kamuflaż jeszcze zejdzie troszke bo to nie koniec obic itp. Myśle, że tłumiki także malowano, bo poco go zasłaniać do malowania kamuflażu. Kamuflaż naprawdę ciekawy. Jak go malowałeś? Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. W paru miejscach widać takie dziwne niedoskonałości, coś jakby nie wyszlifowana szpachla, albo nadmiar farby np. płyta czołowa. Taśma modelarska wycinana w odpowiednie kształty. O tych niedoskonałościach jeszcze będę pisał (nie jest to jednak to o czym piszesz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Damian byc może tłumik też machnęli bazą ale nie chce mi zie wierzyć ,że kamo na nim malowali poza tym tam panuje wysoka temperatura i farba zbyt długo by się nie utrzymała,wypaliła by się a sam tłumik skorodował. Tak ja uważam a Ty zrobisz jak będziesz chciał ,Twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 O tych niedoskonałościach jeszcze będę pisał (nie jest to jednak to o czym piszesz). W takim razie czekam na dalsze aktualizacje warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Witam. Dalszy etap to olejne i zdzieranie odprysków, a właściwie pigmentu. Próbowałem patentu, który opisywał gdzieś nasz kolega z innego forum. Najpierw był podkład: Później pomalowałem model farbą Gunze Hull Red: Następnie położyłem pigmenty rdzawe na sucho i zmoczyłem je wodą. Tutaj mi to troszke nie wyszło ponieważ dając za dużo wody w niektórych miejscach pigment mi spłynął. Poza tym przesadziłem z ilością pigmentu. Jakoś tego nie zauważyłem przed malowaniem Później to już normalne malowanie kamuflażu. Wyszło całkiem sympetycznie, ale za dużo troszke. Teraz czas zabrać się za podstawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Aaa tu o obicia chodziło... Chyba takiej metody jeszcze nie widziałem, ale przyznam że ciekawie wyszło, zwłaszcza na tłumiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Pigment odpadł po skończeniu malowania zostawiając widoczny red hull? Oklejałeś taśmą maskującą? Miałeś do tego koła i gąski zdjęte? Bardzo ciekawie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 Pigment zdrapany został sztywnym pędzlem i odsłonił troszke red hull, a troszke pozostał w miejscu odprysku. Koła i gąsienice były założone. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 Witam. Siedze nad podstawką. Miałem kilka problemów z ziemią, bo po sypaniu ją na wikol popękała. Na razie tylko jedno zdjęcie ogólne, aby pokazać jak i co ma na niej być. Dojdą jeszcze dwie figurki. Roślinność sadzi się, także nie jestem jeszcze nawet w 1/3 z nią. Potrzebuje dłuższej trawy zielonej - taka z 10mm. Nie wiecie gdzie można taką dostać? Płot także nie skończony, właściwie to na tym etapie każda z rzeczy jest niedokończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Witam. Działam dalej z podstawką. Na obecną chwile wygląda tak: Dosiewam jeszcze trawe i inne roślinki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Bardzo ładnie. Napisz trochę detali o tej roślinności, jakieś numery lub cos po czym można je znaleźć. Jak sadzisz roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi