Boozy Napisano 16 Października 2011 Autor Napisano 16 Października 2011 Hej. Cieszy mnie to, że Ci się podoba. Roślinność to: - trawa firmy Polak 6mm 2 rodzaje - trawa firmy Fredericus Rex 2 rodzaje - dłuższa trawa to z pędzla poucinane włosie i pomalowane rozcieńczoną olejną (sienna chyba) - troszke posypałem spód w niektórych miejsach taką posypką kolejkową (trawa 2mm) - składniki naturalne pozbierane na łące (korzenie, suche badyle itp.) - kwiaty są firmy Fredericus Rex Sadzenie polega na utworzeniu kępki, złapaniu pęsetą za jeden koniec i namoczeniu drugiego końca klejem (używam wikolu). Następnie przykładasz w miejsce, gdzie chcesz posadzic i starasz się aby była w pionie, ewentualnie poprawiasz lub wyginasz. Cytuj
bazylms Napisano 16 Października 2011 Napisano 16 Października 2011 Dzięki. Kiedyś chcę zrobić trawiastą podstawkę, a że twoja jest fajna... Cytuj
Boozy Napisano 30 Października 2011 Autor Napisano 30 Października 2011 Witam. Dalsza część prac. Wpasowałem czołg w podstawke. Poprawki jeszcze jakieś będą ale niewiele. Zostało dorobić wóz. Czekam także na figurki. Cytuj
Kosynier Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Mam pytanie, z czego robiłeś kwiatki? Cytuj
GeraltofPoland Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Mam pytanie, z czego robiłeś kwiatki? - kwiaty są firmy Fredericus Rex Cytuj
Boozy Napisano 5 Listopada 2011 Autor Napisano 5 Listopada 2011 Dodałem wóz. Nadal czekam na figurki. Widze, że musze poprawić model tzn. coś zrobić z górną powierzchnią wanny i wieżą. Wash lub coś mocniejszego. Brudzenie wózka także musze poprawić. Wiem, że coś jest nie tak tylko nie wiem jak to zmienić. ;o) Zdjęcia mam nadzieje, że ciut lepsze. Cytuj
GeraltofPoland Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Skąd masz ten wóz? Jak go malowałeś? Wygląda bardzo realistycznie, jak prawdziwy . Cytuj
Boozy Napisano 5 Listopada 2011 Autor Napisano 5 Listopada 2011 Wóz to Miniart. Malowanie Vallejo Buff, później lakier błysk i na to olejne brązy. Dzięki Cytuj
bazylms Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Wóż chyba nawet lepszy niż czołg. Całość super. Cytuj
Boozy Napisano 6 Listopada 2011 Autor Napisano 6 Listopada 2011 Dzięki. Staram się coś poprawić... najpierw sam czołg, bo narazie nie mam lepszego pomysłu na podłoże: Cytuj
pankot13 Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Staram się coś poprawić... najpierw sam czołg, bo narazie nie mam lepszego pomysłu na podłoże: Podłoże wygląda ładnie co chcesz tam poprawiać? Cytuj
Boozy Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Napisano 17 Grudnia 2011 Dziękuje za komantarze i porady. Galeria: viewtopic.php?f=68&t=30322 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi