hubert72 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Właściwie model ukończony wczoraj wieczorem . Budowa nie zajęła dużo czasu- Zestaw łatwy i przyjemny w montażu . Od siebie dodałem kosz na drut kolczasty,uchwyty,oparcie w obrotnicy , linkę , daszek nad stanowiskiem OSS-D(właściwie jest to częsta modyfikacja na Rosomakach PKW) oraz WKM 12,7mm (w zestawie z modelem był tylko PK) . Malowanie to Mr.Color , humbrole, lifecolor. Ślady eksploatacji to pigmenty Mig i farby Humbrol(nakładane aerkiem) . To by było na tyle Ponoć z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach Quote
Dumo Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Ciekaw jestem kiedy nareszcie wyjdzie w 1:35, fajne 3 rosomaczki gratuluje Quote
MrDyzio Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Rosomaczek całkiem smakowity. Na pierwszym zdjęciu wygląda jakby lewa tylna opona nie do końca weszła na felgę... Nie do końca przekonuje mnie lina holownicza. Planujesz podstawkę? Może jakiegoś figuranta w wieży? A zdjęcie rodzinne całkiem, całkiem. Muszę się zabrać za moje Rośki Quote
hubert72 Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Co do opony- wystarczy ją lekko docisnąć . Akurat do tego rosomaka nie planuję podstawki bo idzie na sprzedaż... . Quote
Andrzej_LK Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 bardzo apetyczny. i ładną ma rodzinkę. nie będzie mu smutno? Quote
hubert72 Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 może ktoś bidulke przygarnie ale bracia dostaną jeszcze jednego , bardziej wypasionego Quote
rtoipmodest Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Podoba mi się z tyłu. Trawione lusterka wyglądają wątpliwie. Nie przekonują mnie też pionowe ciemniejsze kreski na łączeniu pancerza. Quote
peter Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Tylko czy to nie jest przypadkiem DShK na wieży ? I co to za oparcie w obrotnicy? tam chyba oparciem staje sie otwarty właz Quote
hubert72 Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Znalazł się śmiałek który dopatrzył się uzbrojenia... Tak to jest faktycznie DSZK . Wiem w oryginale powinien być NSW 12,7mm , PKM lub 40mm M19. Niestety nic z tego wyposażenia nie posiadałem(poza PK) ale zależało mi żeby cokolwiek swoją masywnością zakryło pustkę w obrotnicy. Co do oparcia -w oryginale jest Prawdę mówiąc jest to chyba jedyne zdjęcie ukazujące wnętrze OSS-D Quote
peter Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Tak jak myślałem, to otwarty właz, później wrzuce zdjęcia OSS-D w rozdzielczości większej niż 120x80 :P Quote
hubert72 Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 peter za zdjęcia należy Ci się . Do tej pory nie spotkałem się z tymi fotkami . To jest prywatny zbiór? Quote
Tomek Mroczkowski Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Cały artykuł. http://www.isaf.wp.mil.pl/pl/5_880.html Quote
Recommended Posts