damian70n Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Witam ! Niedawno zakupiłem sobie Herculesa z italeri w skali 1/48. Postanowiłem go wykonać w malowaniu U.S. Air Force . In-Box: W kokpicie dodatkowo zrobiłem: otwartą szafkę ,torbę nike ,papier toaletowy ,plakat i kalendarz, słuchawki i pasy bezpieczeństwa . Budowa słuchawek. Kabina pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek2g Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Zapowiada się interesująco. Spora sztuka będzie. Niezły pomysł z tą rolką sraj-taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Ciesze się, że zdecydowałeś się na USAF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 mam w poczekalni 72jke..i myślałem że jest duża...więc chyle czoła...kawał modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Oto efekt wczorajszej dłubaniny ,zakaz palenia malowałem odręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Mam pytanie , czy w ładowni mógłby być rozpięty hamak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Bardzo ciekawa i ładna robota! Mam tego Herculesa w poczekalni w tej samej skali i właśnie czekam na blaszki do niego. Jakby Cię Damian interesowało to znalazłem z firmy FLIGHTPATH do C-130 Hercules w 1/48. Nr. ref. zestawu 48106 i jest w zestawie także ładownia. Ściąga mi go Martola... A w ładowni to raczej są siatki zabezpieczające ładunki chyba że robią z nich chłopaki hamaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Potrzebuje pomocy!!! W moim Herculesie pękła mi przednia szybka i nie wiem co mam zrobić? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1984 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Pokaż tą szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Próbowałem to skleić ,ale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1984 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Zastosowałeś jakiś klej cyjanoakrylowy? to opary powodują taki osad. A duża ta szybka? bo tak rzucił mi się w oczy kształt jakby z butelki PET, z zwężającej się szyjki spróbować dopasować? Górna krzywizna powinna pasować, a dolna to już dopasujesz. O ile średnica butelki będzie odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Normalne pudełko zapałek Wysokość jest taka sama jak to pudełko zapałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1984 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Proponuje jutro zabrać szybkę do najbliższego marketu i przymierzać do różnych butelek. Myślę, że spokojnie coś by się udało dopasować. Może ktoś coś innego podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Też miałem ten sam problem z szybą w Concorde, napisałem do producenta a oni przysłali mi całą nową wypraskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timek2009 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 noto będe codziennie śledzić temat model super a w środku bajka... też naszła mnie ochota na ten model herkulesa ale najpierw musze sobie keyboard lepszy kupić zaś b-2 a na końcu herkules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 Udało Mi się zamówić szybkę u producenta ,a oto efekt pracy z kilku ostatnich dni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Mówiłeś że chcesz skończyć do końca grudnia W takim tempie do września będzie galeria ŚWIETNA ROBOTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Mówiłeś że chcesz skończyć do końca grudnia W takim tempie do września będzie galeria ŚWIETNA ROBOTA Myślałem , że będzie więcej z tym zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timek2009 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 i co jakieś postępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 i co jakieś postępy?? Muszę dojść do siebie po tym szpachlowaniu . Trzy warstwy szpachli to trochę szlifowania , a i tak czeka go jeszcze jedna warstwa . No i cały czas czekam na to przednie oszklenie. Niedługo ciąg dalszy warsztatu . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekdziki Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Cześć. Całkiem niezły model się szykuje. Ja także zacząłem robić "Herka" ale w 1:35 od podstaw.Właśnie wrzuciłem na laser elementy konstrukcji (wręgi, podlogę kabiny Cargo i jeszcze trochę innych dupereli) kadłuba i czekam na wycięcie. Jak coś już bedzie konkretnego pochwalę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam ponownie . Podczas przerwy w warsztacie udało mi się dorobić owiewkę .Skleiłem skrzydła , podwozie i jeden z silników.Stateczniki są wpasowane na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Szybkę sklej, oszlifuj z zewnątrz. Od wewnątrz zarzuć klej dwuskładnikowy na całości i przyklej jakiś spory patyczek( z ramki). Sklejona szyba posłuży za kopyto do tłoczenia. Patyk w imadło, folię dopasuj z opakowań i rozgrzej nad kuchenką gazową i wytłocz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi