damian70n Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Witam ! Niedawno zakupiłem sobie Herculesa z italeri w skali 1/48. Postanowiłem go wykonać w malowaniu U.S. Air Force . In-Box: W kokpicie dodatkowo zrobiłem: otwartą szafkę ,torbę nike ,papier toaletowy ,plakat i kalendarz, słuchawki i pasy bezpieczeństwa . Budowa słuchawek. Kabina pilota Cytuj
marek2g Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Zapowiada się interesująco. Spora sztuka będzie. Niezły pomysł z tą rolką sraj-taśmy Cytuj
Turecki Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 mam w poczekalni 72jke..i myślałem że jest duża...więc chyle czoła...kawał modelu Cytuj
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Napisano 4 Lipca 2011 Oto efekt wczorajszej dłubaniny ,zakaz palenia malowałem odręcznie Cytuj
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Napisano 4 Lipca 2011 Mam pytanie , czy w ładowni mógłby być rozpięty hamak ? Cytuj
Claudiuss Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Bardzo ciekawa i ładna robota! Mam tego Herculesa w poczekalni w tej samej skali i właśnie czekam na blaszki do niego. Jakby Cię Damian interesowało to znalazłem z firmy FLIGHTPATH do C-130 Hercules w 1/48. Nr. ref. zestawu 48106 i jest w zestawie także ładownia. Ściąga mi go Martola... A w ładowni to raczej są siatki zabezpieczające ładunki chyba że robią z nich chłopaki hamaki Cytuj
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Napisano 4 Lipca 2011 Potrzebuje pomocy!!! W moim Herculesie pękła mi przednia szybka i nie wiem co mam zrobić? Z góry dziękuję Cytuj
1984 Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Zastosowałeś jakiś klej cyjanoakrylowy? to opary powodują taki osad. A duża ta szybka? bo tak rzucił mi się w oczy kształt jakby z butelki PET, z zwężającej się szyjki spróbować dopasować? Górna krzywizna powinna pasować, a dolna to już dopasujesz. O ile średnica butelki będzie odpowiednia. Cytuj
damian70n Napisano 4 Lipca 2011 Autor Napisano 4 Lipca 2011 Normalne pudełko zapałek Wysokość jest taka sama jak to pudełko zapałek Cytuj
1984 Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Proponuje jutro zabrać szybkę do najbliższego marketu i przymierzać do różnych butelek. Myślę, że spokojnie coś by się udało dopasować. Może ktoś coś innego podpowie. Cytuj
tornado Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Też miałem ten sam problem z szybą w Concorde, napisałem do producenta a oni przysłali mi całą nową wypraskę Cytuj
timek2009 Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 noto będe codziennie śledzić temat model super a w środku bajka... też naszła mnie ochota na ten model herkulesa ale najpierw musze sobie keyboard lepszy kupić zaś b-2 a na końcu herkules Cytuj
damian70n Napisano 6 Lipca 2011 Autor Napisano 6 Lipca 2011 Udało Mi się zamówić szybkę u producenta ,a oto efekt pracy z kilku ostatnich dni: Cytuj
szarymouse Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Mówiłeś że chcesz skończyć do końca grudnia W takim tempie do września będzie galeria ŚWIETNA ROBOTA Cytuj
damian70n Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 Mówiłeś że chcesz skończyć do końca grudnia W takim tempie do września będzie galeria ŚWIETNA ROBOTA Myślałem , że będzie więcej z tym zabawy. Cytuj
damian70n Napisano 27 Lipca 2011 Autor Napisano 27 Lipca 2011 i co jakieś postępy?? Muszę dojść do siebie po tym szpachlowaniu . Trzy warstwy szpachli to trochę szlifowania , a i tak czeka go jeszcze jedna warstwa . No i cały czas czekam na to przednie oszklenie. Niedługo ciąg dalszy warsztatu . Pozdrawiam. Cytuj
marekdziki Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Cześć. Całkiem niezły model się szykuje. Ja także zacząłem robić "Herka" ale w 1:35 od podstaw.Właśnie wrzuciłem na laser elementy konstrukcji (wręgi, podlogę kabiny Cargo i jeszcze trochę innych dupereli) kadłuba i czekam na wycięcie. Jak coś już bedzie konkretnego pochwalę się. Cytuj
damian70n Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam ponownie . Podczas przerwy w warsztacie udało mi się dorobić owiewkę .Skleiłem skrzydła , podwozie i jeden z silników.Stateczniki są wpasowane na sucho. Cytuj
qalimar Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Szybkę sklej, oszlifuj z zewnątrz. Od wewnątrz zarzuć klej dwuskładnikowy na całości i przyklej jakiś spory patyczek( z ramki). Sklejona szyba posłuży za kopyto do tłoczenia. Patyk w imadło, folię dopasuj z opakowań i rozgrzej nad kuchenką gazową i wytłocz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi