Jarekk Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Kolejna propozycja modelarska Pana Adama Jońcy. Tablice taktyczne i rejestracyjne przedwojennych pojazdów mechanicznych WP. Chociaż wyglądają jak kalkomanie to nie są to kalkomanie! Oznaczenia zostały wydrukowane na polistyrenie 0.2 mm. Można je wyciąć z arkusza i przykleić zwykłym klejem (nie CA). Oryginale tablice były malowane na arkuszach blachy i mocowane do pojazdów. Wyglądają bardziej realnie niż nałożone na kadłub kalkomanie. Spora partia jest już zrobiona, drukują się obecnie okładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Czy cena już została określona ? Ewentualnie gdzie będzie można nabyć powyższe "kalkomanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 Mailem lub Allegro. Cena? Ma być chyba ok. 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 No to wywołał mnie Jarekk do tablicy. Zaczynam od najważniejszego. Cena: 25 + 5 na polecony, czyli łącznie 30. To cena każdego z "wyrobów" (o czym za chwilę). Zawiadamiam też koleżenstwo, że możliwe jest wydrukowania "prac zleconych" - ale jest to zabawa dość droga przy pojedynczych wydrukach. Rzeczy dostępne już dziś: - Tablice taktyczne i rejestracyjne, polistyren 0,25 - polskie czołgi Renault FT-17, (i cyferki do TSF) - Polskie czołgi Renault FT-17 CWS W przygotowaniu, już za trochę : polskie Renaulty R35, R35 modife 39, R40 i oba Hotchkissy H40 kompanii finlandzkiej 1940 - ciężarówki SPA, Ursus A. Kalkomania + tablice rejestracyjne na polistyrenie 0,25 - Kalkomania "uniwersalna" - motocykle i samochody, przepisowe i nie przepisowe tablice, cyferki w odpowiednich krojach i wielkościach do samodzielnego lepienia. Resume: cena za 1 szt.: 25 + 5; Kontakt: studiopro@op.pl, konto: Adam Jońca, Warszawa, 28 1600 1462 0008 0714 9783 9011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Zacny pomysl, gratulacje a 1/72 ? np. Pojazdy kolowe i oddzielnie gasienicowe ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 Świetne zestawy. Duże prawa za inicjatywę i czekam na kolejne pomysły (samochody pancerne please). Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 JoncaA akiedy takie zestawy w 1/72? Bo ja siedem-dwójkaż Wrześniowy jestem No i te moje Polskie Fiaciki, PZInże i Saurery to tak sobie bez kalek wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Doczepiam się do pytania powyżej ^^^ Wszak modeli Wrześniowych w 1/72 jest sporo między innymi z MarsA, od parta , Rpm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 A bedzie wiecej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Tak - do 72 takie zestawiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Będą i 1/72...cierpliwości. Przy tzw. okazji przeskalowałem na 72 tablice rejestracyjne do Ursusów, te drukowane na polistyrenie, efekt jest co najmniej zadowalający....Wyszły bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 No to czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Może kalkomanie do FT-17 w 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 FT-17 w 1/72 - właśnie robię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 FT-17 w 1/72 - właśnie robię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 FT-17 w 1/72 - właśnie robię.... Super Ja się piszę na nie. Można liczyć na jakąś informację gdy będą gotowe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Odsyłam do: viewtopic.php?f=71&t=28413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi