filip_gd Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Powolutku ruszam z Hubertem czyli małym czołgiem Grubera:] Jak narazie model skleja się przyjemnie choć jest kilka mankamentów - delikatnie krzywa rama + troszkę mi ja przekosiło przy składaniu, ale po dodaniu nadwozia nie będzie problemu. Silnik odwzorowany ładnie - nie porównywałem ze zdjęciami itd. bo nie zależy mi na tym, ale robi miłe wrażenie. Zostawiłem sobie sporo szlifowania po klejeniu i teraz żałuje. Silnik wymaga niestety szpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Kleiłem ten model równo rok temu więc z chęcią obejrzę i jakby co pomogę. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Podwozie faktycznie ładnie zdetalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Ten model jak za tę cenę jest wspaniały, naprawdę bardzo dobrze zdetalowane wnętrze, dużo blach z zewnątrz równie dobrze. Jedyne z czym miałem problemy to wizjery ale nie wiem czy tam gdzieś nie popełniłem błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Zakupiłem lufkę KWK 30 L55 bo doczytałem że takowa była stosowana w/w pojeździe. Czy moglibyście to zweryfikować ? Wygląda podobnie do tej oryginalnej ale długość się nie zgadza, więc nie wiem gdzie odciąć starą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 W zestawie są jeszcze dwie, sprawdź jak z nimi się równa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Pierwsze spotkanie z blaszkami :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Do tamiy nie ma porównania. Bardzo schludnie ci idzie z blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Mam wrażenie ,że podwozie lepiej z detalowane niż w Bronko 221 jedyne co lepiej w Bronku wygląda to sprężyny zawieszenia bo są metalowe ,na plus w HB oczywiście silnik którego w 221 nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Zawsze fajnie popatrzeć jak komuś idzie z blachami. Z tą lufą to mnie trochę zaniepokoiłeś, bo taką samą kupiłem do mojego Pz.kpfw II. Jeszcze nie przyszła, ale mam nadzieję że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Prace idą wolnoooo Dziś pomalowałem wnętrze i ramę kolorem bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 bazylms: Lufa do II powinna być dobra, chyba po prostu do 222 nie pasuje. Poszukam lufki od Kwk 38 i może zrobie go w tej wersji, jak nie to utnę wkleję i zapomnę :] cloner16 : Niestety inne lufki nie podchodzą bo to już Flak 38 albo Kwk 38 - zupełnie inne konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Po roku powrót do modelu Na początek pobrudzone wnętrze, niestety model już zamknięty więc zdjęcia wnętrza zrobię później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Ciąg dalszy prac: Co myślicie? Oczywiście model w trakcie pracy i do brudzenia mam jeszcze działo i podwozie. Pierwszy raz zrobiłem takie mocne obicia i jakoś nie wiem czy dobrze czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 No, jak dla mnie spoko. Powiedz mi tylko czy to złudzenie moje czy jedno z tylnych kół jakoś nienaturalnie wygięte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 No geometrii chyba nie trzyma, będę to jeszcze poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 jedna z kalek jest chyba krzywo na burcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Dla mnie efekt estetyczny jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi