Skocz do zawartości

DH Mosquito Mk.IV, Tamiya, 1:48

krosto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Rozpoczynam nocne prace na Mk IV. Z rozpędu jestem w trakcie grzebania w kabinie i niekończących się zmagań z pędzelkiem 00.

Poniższe części są właśnie po kąpieli w sido i czekają na wash.

DHM_1.JPG

DHM_2.JPG

DMH_3.JPG

DHM_4.JPG

Witam

Zapowiada się ciekawy projekt. Jestem pod wrażeniem zegarów (jak możesz to zdradz technikę). Jedynie co mi przeszkadza to świecąca farba na mundurach pilota i nawigatora ale może to tylko flasz.

Czekam niecierpliwie na dalsze prace.

Pozdrawiam

Artur

Jestem pod wrażeniem zegarów (jak możesz to zdradz technikę)

Na moje oko wygląda to na kalkę wtopioną płynem do kalek. nie wiem czy kolega wtapiał całą kalkę czy ciał ją na poszczególne zegary (partie zegarów)

dokładnie tak jak napisał Zdravko. Kalkomania wtopiona płynem do zmiękczania, podzieliłem zegary na 3 fragmenty. Z Tamiya można coś takiego zrobić ponieważ jakość mówi sama za siebie, pasuje bardzo dobrze.

Jutro postaram się dorzucić parę zdjęć z postępów (pilotów potraktuje troche suchym pigmentem, doda nieco matu)

Artur D. dzięki za foto..fajnie to wygląda! U mnie sporo braków i duża doza niecierpliwości do skończenia interioru.

po przymierzeniu do burty: pilot wyleciał w kosmos i oczom moim ukazał się widok, któremu poświeciłem parę h, a i tak nie będzie go finalnie widać...hehehe

DHM_10.JPG

pilot powrocił:

DHM_14.JPG

Druga burta:

DHM_12.JPG

pilot powrócił z głupkowatą miną

DHM_15.JPG

DHM_16.JPG

Tutaj mała pomoc naukowa

Obrazek

Czyżby w jedynej słusznej 1/32. Prezentowałeś tego Mosqito w galerii?

Krosto, środek elegancki, a i figuranci dobrze się prezentują. Będzie efekt jak dodasz przeszklony nos.

Tutaj mała pomoc naukowa

Obrazek

Czyżby w jedynej słusznej 1/32. Prezentowałeś tego Mosqito w galerii?

Krosto, środek elegancki, a i figuranci dobrze się prezentują. Będzie efekt jak dodasz przeszklony nos.

Jarku, powiem w cichej tajemnicy, szukaj MiniRepliki numer prawdopodobnie 72, a skala to 1/24

witam, siedze aktualnie w podwoziu głownym, poprawiłem sciane dzielaca komore od silnika (producent to skopal)..niestety postepy zatrzymały sie na przeciwleglej stronie, gdzie znajduje sie mechanizm zamykania/otwierania klap podwozia. Czy ktos ma zdjecie tego mechanizmu ?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam,

Prace trwają, niestety po położeniu kalkomanii DecalFix Humbiego okazał się wielka pomyłką, ze względu na swoja starość lub po prostu przestał spełniać oczekiwania, które weń kładłem.

Może Micro sol pomoże, bo kalkomania na czarnej powierzchni okazało sie nie lada wyzwaniem

DHM_27.JPG

DHM28.JPG

DHM29.JPG