krosto Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Witam, Rozpoczynam nocne prace na Mk IV. Z rozpędu jestem w trakcie grzebania w kabinie i niekończących się zmagań z pędzelkiem 00. Poniższe części są właśnie po kąpieli w sido i czekają na wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 dziś dłubaniny cd. dodałem trochę głębi w odbiorze wypocin oraz połączyłem gotowe części i razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Witam Zapowiada się ciekawy projekt. Jestem pod wrażeniem zegarów (jak możesz to zdradz technikę). Jedynie co mi przeszkadza to świecąca farba na mundurach pilota i nawigatora ale może to tylko flasz. Czekam niecierpliwie na dalsze prace. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Jestem pod wrażeniem zegarów (jak możesz to zdradz technikę) Na moje oko wygląda to na kalkę wtopioną płynem do kalek. nie wiem czy kolega wtapiał całą kalkę czy ciał ją na poszczególne zegary (partie zegarów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 dokładnie tak jak napisał Zdravko. Kalkomania wtopiona płynem do zmiękczania, podzieliłem zegary na 3 fragmenty. Z Tamiya można coś takiego zrobić ponieważ jakość mówi sama za siebie, pasuje bardzo dobrze. Jutro postaram się dorzucić parę zdjęć z postępów (pilotów potraktuje troche suchym pigmentem, doda nieco matu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Obserwuje i służę pomocą Tutaj mała pomoc naukowa Zdjęcie mojego Mossiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Artur D. dzięki za foto..fajnie to wygląda! U mnie sporo braków i duża doza niecierpliwości do skończenia interioru. po przymierzeniu do burty: pilot wyleciał w kosmos i oczom moim ukazał się widok, któremu poświeciłem parę h, a i tak nie będzie go finalnie widać...hehehe pilot powrocił: Druga burta: pilot powrócił z głupkowatą miną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 No fajnie ty wygląda, ale...... Ja zdecydowanie pozbył bym się załogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Tutaj mała pomoc naukowaObrazek Czyżby w jedynej słusznej 1/32. Prezentowałeś tego Mosqito w galerii? Krosto, środek elegancki, a i figuranci dobrze się prezentują. Będzie efekt jak dodasz przeszklony nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Tutaj mała pomoc naukowaObrazek Czyżby w jedynej słusznej 1/32. Prezentowałeś tego Mosqito w galerii? Krosto, środek elegancki, a i figuranci dobrze się prezentują. Będzie efekt jak dodasz przeszklony nos. Jarku, powiem w cichej tajemnicy, szukaj MiniRepliki numer prawdopodobnie 72, a skala to 1/24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 mały postęp. komora bombowa przed montażem pylonów i bombek. Wzorowałem się na walkaroundzie kanadyjskiego mossiego Mk XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 witam, siedze aktualnie w podwoziu głownym, poprawiłem sciane dzielaca komore od silnika (producent to skopal)..niestety postepy zatrzymały sie na przeciwleglej stronie, gdzie znajduje sie mechanizm zamykania/otwierania klap podwozia. Czy ktos ma zdjecie tego mechanizmu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Nie wiem czy ci to coś da ale znalazłem w swoich zbiorach trzy fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 To powinno Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Artur D. dzięki wielkie o to chodzilo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Jakbyś jeszcze szukał fotek jakiś detali, pisz śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam, dzięki Waszej pomocy brnę dalej: przymiarka od strony silnika i przeciwległa strona niestety komory podwozia głównego to najsłabsza strona tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Idziesz w dobrą stronę. Obserwuje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam, Mała aktualizacja. Przez łikend psiknąłem kamuflaż, położyłem sido i uzupełniłem o czerń spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Coś ciemna ta góra, jakimi kolarami malowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 humbrol 96 i revell 39, ale zdjęcia robione były już grubym popołudniem, bez lampy i rzeczywiście są za ciemne. Zrobię dalsze postępy z lepszym światłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Ocean Grey to zdecydowanie lepszy by był Humbrol 106. Co do 39 Revella to hmmmm... Moim zdaniem do brytyjskiego Dark Green lepiej się nadają 65 lub 67 z palety Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Witam, Prace trwają, niestety po położeniu kalkomanii DecalFix Humbiego okazał się wielka pomyłką, ze względu na swoja starość lub po prostu przestał spełniać oczekiwania, które weń kładłem. Może Micro sol pomoże, bo kalkomania na czarnej powierzchni okazało sie nie lada wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Czy powierzchnia została nabłyszczona przed nałożeniem kalkomanii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Zapodałem sido przed zabawą z kalkami. Wydaje mi się, że płyn zawinił, bo zostawił mnie z bąbelkami na kalce i białymi śladami, które musiałem skrupulatnie usunąć. PS. Skończyłem lepić podwozie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi