kozi84 Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 to będzie chłodnia czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 Wow super, buda się błyszczy pięknie jak jakieś lustro niebieskie , chromy też zobaczymy jak będą wyglądały po polerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 27 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2007 Nie to jest zwykła zabudowana buda. TO NIE JEST CHŁODNIA Musze jeszcze zrobić kilka rzeczy jak gniazda na budzie do kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 aha rozumiem. A instalacje z głowy kladłes?? Czy schemacik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 27 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2007 Instalacja.. Instalację starałem się zrobić na podstawie zdjęć wrzuconych przez Regisa i Tornado. Widać kable na elementach zewnętrznych (poza wózkiem) bardzo dobrze, ale co się dzieje pod wózkiem to już nie wiadomo. Dlatego rozmawiałem z Tornado jak to wygląda sprawa w naczepach. Okazało się ,że w naczepach EURO mamy mniechy (amortyzatory pneumatyczne) natomiast w US mamy normalnie nadal pióra. W naczepach EURO jest trochę bardziej ten system rozbudowany. Oglądałem taki system pod jedną naczepą (leżałem i sobie podziwiałem). W US przewody ciśnieniowe idą tylko do elementów hamulcowych, natomiast w EURO do ukł. hamulcowego i zawieszenia. Jeden przewód jest dochodzący, drugi jest powrotny. To co widac na fotkach jest zrobione na podstawie zdjęć. Element przezroczysty jest wymyślony przeze mnie. Ponieważ nie wiem jak taki element wygląda naprawdę. W naczepie EURO można jeszcze to zrobić bo to nie problem zdobyć fotki, ale US już gorzej. Na pewno po dwa przewody wchodzą do rozprzęglików hamulcowych. Jak bedą pytania to piszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 Super glanc! Sam muszę spróbować Twoich metod. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Bardzo Ładnie prezentuje się buda Ja nieco inaczej poleruję mdele, mianowicie najpierw przecieram papierem ściernym 2000 lub 2500 ( w ten sposób pozbywam sie wszelakich pyłków i zanieczyszczeń) i dopiero poleruję na mokro pastą. Ps. Wózek z instalacją zaczyna wyglądać dosć interesujaco Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 No ja się właśnie zaczynam zastanawiać, czy aby kable nie są ciut za grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 Unos superos naczepos amigos Jak dla mnie rewelka. Lustro - dosłownie Kabelki tylko jakby takie "przygrubawe". Czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 Hej, Instalacja.. (...) Dlatego rozmawiałem z Tornado jak to wygląda sprawa w naczepach. Okazało się ,że w naczepach EURO mamy mniechy (amortyzatory pneumatyczne) natomiast w US mamy normalnie nadal pióra. (...) Nie jest tak do końca jak to przedstawiasz. Wszyscy producenci naczep w US/CA stosują zawieszenie powietrzne, bardzo mały ułamek ma "klasyczne" zawieszenie - mam tu na myśli lodówki, termy i dużą część platform i cystern, bardzo mały odsetek klientów kupuje jeszcze naczepy z klasycznym "twardym" zawieszeniem. Rzuć okiem na moje fotki - wyraźnie widać miechy. Problem moim zdaniem w tym, że Italeri skopało (znowu) sprawe i zaserwowało do 50 stopowej naczepy zawieszenie na resorach - nie jest to niespotykane, ale ... bardzo mało popularne (mówie o czasach obecnych). Można oczywiście przyjąć, że Twoja VN'ka ciągnie starą naczepę. Podobają mi się efekty Twojej pracy :-) przewody trochę za grube, ale to i tak prawie niewidoczne będzie więc nie ma co tu rwać włosów z głowy. Efekt robią, bo je dorobiłeś. Jak dla mnie trochę się ta buda za bardzo błyszczy, jako lakier na kabinie - OK, ale na naczepie, troche takie za bardzo zabawkowe. Chromy na kołach Kurcze czekam na efekt końcowy. Powodzenia !!! pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 28 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2007 Oj czepiacie się tych kabli Dzięki Regis za info na temat naczepy Widzisz nawet Italeri skopało sprawę ;/ niestety tak to bywa.. jeszcze nie spotkałem się z naczepą z miechami w US..może w końcu taką puszczą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 28 Czerwca 2007 Share Napisano 28 Czerwca 2007 Hej, zawsze można zrobić samemu to zawieszenie ;-) pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 1 Lipca 2007 Autor Share Napisano 1 Lipca 2007 Witam kolegów, tak jak wcześniej wspominałem wrzucam kilka fotek z prac nad naczepą. Jak koledzy wiedzą w wózku zamontowałem przewody ciśnieniowe. Oto kilka fotek po montażu i malowaniu. Jest to przymierzanie na sucho elementów. Jak widać koła ekstra wyglądają. Wózek jeszcze przed malowaniem. Kolor spodu naczepy miał być srebrny. Jakoś mi się ten kolor nie widział i postanowiłem pomalować go na czarno. Tutaj widzimy jeszcze przed pomalowaniem podkładem (przymiarka). Jak widać zdjęcia po pomalowaniu podkładem (MM 2737). Kolejne zdjęcia przedstawiają nam już po pomalowaniu kolorem bazowym (niektóre zdjęcia pokazują pierwszą warstwę) Teraz na zdjęciach widzimy wózek w kolorze bazowym z przymiarką kół: Po zamontowaniu wózka w naczepie : Wózek nie jest zamontowany na stałe. Jest możliwość przesuwania wózka. Jak widać praca się opłaciła. Przewody wyglądają fantastycznie Nie ma to jak chromy ))) A teraz główna uczta: KALKOMANIE Nie powiem że sporo problemu mi narobiły kalkomanie. Pomimo tego że posiadam płyny GUNZO (podkład i zmiękczacz) miałem duże problemy ponieważ pierwszy raz kładłem tak wielkie kalkomanie. Wiadomo człowiek się uczy, są małe mankamenty, ale jest oki NO i sprzęt w całej klasie Będą robione zdjęcia na zewnątrz tak więc prośba o chwilę cierpliwości. Jak widać warto było się pomęczyć Wygląda okazale modelik Koniec prac koledzy SALUT I POZDRAWIAM Następny na tapecie będzie Actros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 Bardzo ładnie się prezentuje to Volvo ,malowanie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 Pogratulować wykonania, piękny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Wspaniały model, pomyśl nad gablotą, żeby zabespieczyć model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwagier601 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 wlasnie robie ten sam model teraz tylko ze ja zaczolem od naczepy a teraz biore sie za trucka wlasnie zabralem sie za skladanie elementow tych co maz na pierwszych zdjeciach napewno poslurze sie twoim opisem pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 Pochwal się co kupiłeś domuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 23 Lipca 2007 Autor Share Napisano 23 Lipca 2007 He he he..a o co ci chodzi dokładnie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 powiedz dokładnie wymień all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 23 Lipca 2007 Autor Share Napisano 23 Lipca 2007 Mam wam powiedzieć jakie ostatnio modele kupiłem ?? Czy coś innego ?? BO już nie kumam chłopaki... ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 wszystkie modele wymien, co piłes i co jadłes zachowaj dla siebie tylko modele nas obchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Chodzi mi o Twój nowy nabytek truckowy na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 23 Lipca 2007 Autor Share Napisano 23 Lipca 2007 Hmmm domyślałem się że o to chodzi No tak...kupiłem Alaskana Jutro go odbieram Jakoś chciałem mieć to autko Bardzo fajnie wygląda Widzę że kolega także miał chętkę na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Zapomniałem o aukcji Zresztą nie pierwszy raz w tym tygodniu, ale nie zależało mi na nim. Czekam na relację Pozdrawiam, Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi