Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W końcu odważyłem się opublikować mój pierwszy warsztat od kilku lat. Po bardzo długiej przerwie postanowiłem powrócić do starego hobby.

Na początek na warsztat poszedł VOUGHT F4U-1D CORSAIR TAMIYA 1:48 plus blaszki EDUARD

Bardzo proszę o konstruktywną krytykę oraz pomoc

Pozdrawiam.

DSC_0009.jpg

DSC_0008.jpg

Napisano

Po długiej i morderczej walce z blaszkami zakończyłem kokpit.

Pierwszy raz miałem do czynienia z blaszkami (takimi małymi) Słownictwo które latało wraz z niektórymi blaszkami nie jest do cytowania

Poniżej przedstawiam moje wypociny:

DSC_0006.jpg

DSC_0015.jpg

Napisano

Całkiem zacnie to wygląda, wątpliwości mam jedynie co do koloru wnętrza, ale to poczekam jak się Gretagonzo wypowie

Zapraszamy też do przyłączenia się do miniprojektu corsairowego viewtopic.php?f=86&t=27386

F4U nigdy za mało

Napisano

Wygląda jak Olive Drab lub coś w tym stylu. Ale cholera wie jak z tymi zdjęciami. Tylko układ kolorów jest jak we wcześniejszych wersjach. Zresztą, w tym wątku wspólnym chyba już o tym było.

F4U nigdy za mało

Masz coś orzeciwko temu samolotu?

Napisano
F4U nigdy za mało

Masz coś orzeciwko temu samolotu?

Damn miało być za dużo

Napisano

Witam , co prawda latadła to nie moja bajka ale cieszę się Jacku ,że zdecydowałeś się coś pokazać.

I moim skromnym zdaniem kokpit wygląda bardzo fajnie. Biorąc pod uwagę , że to Twoja pierwsza przygoda z blaszkami to jest super!

Na pewno Koledzy pomogą Ci we wszystkim o co zapytasz.

Dawaj dalej.

Pozdrawiam

Napisano

Model Tamiyi wymiata po drodze wszystkie inne Corsairy i sam już od dłuższego czasu wypatruje swojego, tylko w przeciwieństwie do Ciebie ja bym chciał zlepić sobie Birdcage czyli F4U1, ale cena sklepowa mnie trochę przeraża. Pytanko o wykończenie klapy będą wysunięte? i czy skrzydła w pozycji do hangarowania?