Skocz do zawartości

2S1 Gvozdika -Skif

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Ni cóż nieśmiało zacznę swój pierwszy warsztat.Bóg jeden wie czy doprowadzę go do końca,ale niech tam.

Na warsztat trafia tym razem Gvozdika Skifa.Docelowo nie będzie żadnych kupnych dodatków.

Zamierzam go zrobić w polskim malowaniu z przed "denominacji" czyli w zieleni.

Współczesny kamuflaż nie bardzo mi odpowiada.

Wypraski jak wypraski

4592cf06df3d.jpg

Po wstępnej analizie kilku zdjęć na niebiesko zaznaczyłem to co wyleci lub już wyleciało ( zostanie zrobione od nowa}pierwsze.

Poza tym mój egzemplarz miał feler fabryczny-całą powierzchnia w "kaszce"-ale to już historia.

e63f8c7bc304.jpg

Jeśli pociągnę ten warsztat dalej mam nadzieję ,że pomożecie

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

To były moje pierwsze dwa modele po długiej przerwie , tak dwa. I dobrze że dwa bo ten drugi zestaw miał małe braki np źle odlaną klapkę na wydech więc przełożyłem część z pierwszego. Chciałem zrobić dioramę tak z sentymentu ,byłem w wojsku kierowcą mechanikiem haubicy samobieżnej 2s1 goździk Bardzo fajny sprzęt podobno mają go przerobić na żyletki w 2012

A taka ciekawostka dwa takie same zestawy skifa a chyba tylko jeden miał tą klapę fototrawialną

Ale już,z np

http://www.primeportal.net/artillery/re ... photos.htm

w sumie bywaja tez w obu miejscach naraz.

Myślę ,że obaj mamy racje ale już tak zostawię.

Co do spawów to różnie albo z rozciąganych ramek albo z rozpuszczonych w nitro.

Niestety nadal nie wiem jak zabrać się za te stosunkowo delikatne spawy na gładkich powierzchniach a jest tego naprawdę sporo.

Niestety nadal nie wiem jak zabrać się za te stosunkowo delikatne spawy na gładkich powierzchniach a jest tego naprawdę sporo.

Może znowu Cię odeśle na Armoramę i zobacz jak ludzik fajnie zrobił spawy ze szpachli nakładanej do taśmy maskującej

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=163515&page=1

Panowie . Spawy na tym modelu maja minimum 1mm szerokości (jak nie więcej)- czyli w skali byłoby to 35 mm (minimum)-totalne przegięcie - ja wiem ze to ładnie na modelu wygląda , modelarze namiętnie to lubią, ale to ma się do życia jak pieść do nosa .Jeżeli już to spaw ma maksymalnie 1 cm szerokości i do tego jest szlifowany- to na modelu on będzie niewidoczny- nie przeginajmy pały. Wybywam na urlop do Krzyżakowa więcej porad i krytyki przez najbliższy tydzień nie będzie. Tomek człowiek od stelażu dopiero wrócił z poligonu wiec zdiecia dopiero będą w tym tygodniu.

Stan obecny-brak jeszcze kilku spawów i kilku części ale dziś chyba nic się nie zmieni

015c5c88fa7c.jpg

edcd1cce33b4.jpg

Mimo wszystko zabrałem się za sklejenie kadłuba i o mało co nie zamieniłem go w latającego holendra...

Powiem tylko,żę Mocno nie pasowała góra z dołem

Jutro na spokojnie zrobię drugie podejście